İçeriğe Yönlendir

Aşırı Yakıt Doldurmak

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Mustafa Arıkan

Benim araç dizel ama ben sadece uzun yola çıkacağımda ağzına kadar dolduruyordum. Şimdi çok dikkat etmiyorum. 7lt kadar genleşme hacmi var ayrıca. 55+7 lt diye yazıyor bir çok yerde.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Arıkan yazdı:

Benim araç dizel ama ben sadece uzun yola çıkacağımda ağzına kadar dolduruyordum. Şimdi çok dikkat etmiyorum. 7lt kadar genleşme hacmi var ayrıca. 55+7 lt diye yazıyor bir çok yerde.

Dizelde kanister var mı yok galiba

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Dizelde kanister var mı yok galiba

genleşme var. 

common rail return zımbırtıları var ama sanırım sorun olmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Valla duster varken taşana dek doldururdum, 70 lt. silme :)

şimdiki aracımıda pompa atınca biraz geri çekip tekrar dolduruyorum, yalnız benzini tıka basa doldurmak sakat iş...

Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Mehmet Göktürk yazdı:

ben yaşadım. bozdu. aşırı doldurmayın. 

evapin bozuk olup olmadığını anlamak mı?  gazdan ayağı çekince uzamalar, evapten acayip sesler vs.

Ekleme yapayım hocam, sıcak havada, güneşin altında, ilk marşta çalışmaz. Evap valfi bozulduğu için benzin buharı verir manifolda, boğulur araç, üçüncü marşta aptal aptal çalışmaya başlar. Normalde kışın soğuk havada buhar geçişine izin verir, bozulduğunda yazın da vermeye devam eder, o yüzden çalışmaz araç. 
1.4 TSI CAX için böyle bu arada. 

Mustafa Arıkan yazdı:

Yedek depo diyor pompacılar ona 😄 basıyor benzini mazotu. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Motor kapandıktan 10dk sonra depo kapağını açtım. İçinden gaz çıkışı oldu pısssst diye. 

sizce bu karbon kanisterin çalışmadığını gösterir mi yoksa daha fazla biriktikten sonra mı karbon kanister valfi aktif oluyor

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Motor kapandıktan 10dk sonra depo kapağını açtım. İçinden gaz çıkışı oldu pısssst diye. 

sizce bu karbon kanisterin çalışmadığını gösterir mi yoksa daha fazla biriktikten sonra mı karbon kanister valfi aktif oluyor

Bu her zaman olur. Zaten her basınç tahliye olsaydı depoda da ciddi yakıt kayıbı olurdu. 

Tahliye sistemleri yalnızca üst limiti aşarsa çalışmalıdır. Yoksa anlamı kalmaz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

. İçinden gaz çıkışı oldu pısssst diye. 

işte gereksiz emisyon salınımına örnek, ecnebide petrol istasyonunda yakıt buharını emiyorlar bile

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

işte gereksiz emisyon salınımına örnek, ecnebide petrol istasyonunda yakıt buharını emiyorlar bile

Abi benzinli meganda kapak falan yoktu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

benzinli meganda

konu araba, bisikletler diğer konuda

İlkay Başaran yazdı:

bugün AB  ülkelerdeki kamunun prestijli arablarını sayıyolar, fransaya gedl, ..... yok, ayudi merso felan sayıldı

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Karaciğerini bozacaksın abi.

enginar?

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
İlkay Başaran yazdı:

Çağlar Bayur yazdı:

bugün AB  ülkelerdeki kamunun prestijli arablarını sayıyolar, fransaya gedl, ..... yok, ayudi merso felan sayıldı

Forum Genel Kuralları

1- Forumumuz bütün araba markalarına ve kullanıcılarına hitap eden bir forumdur. Dolayısıyla hiçbir otomobil üreticisi firma aşağılanamaz, bu araçları tercih edenlerin tercihleri yargılanamaz, rencide edilemez,  imalı sözlerde bulunulamaz. Yorumlarda eleştiri sınırı aşılmamalıdır.

Atminler göreve :rofl:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Önder Özcan yazdı:

Forum Genel Kuralları

1- Forumumuz bütün araba markalarına ve kullanıcılarına hitap eden bir forumdur. Dolayısıyla hiçbir otomobil üreticisi firma aşağılanamaz, bu araçları tercih edenlerin tercihleri yargılanamaz, rencide edilemez,  imalı sözlerde bulunulamaz. Yorumlarda eleştiri sınırı aşılmamalıdır.

Atminler göreve :rofl:

Çağlar abiyi alnından öpmek suretiyle cezalandırıyorum hemen🍷

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Cem Işık yazdı:

Çağlar abiyi alnından öpmek suretiyle cezalandırıyorum hemen🍷

Büyüklerin eli öpülür, alnı değil :)

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Önder Özcan yazdı:

Büyüklerin eli öpülür, alnı değil :)

Aha esas tan girdi :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

O zaman hemen motoru ikiye ayrılan ford mondeo 1.5 ecoboost alayım. Prestij böyle birşey demekki :D

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Ben %80i geçmemeye çalışıyorum ama bazen tam doldurduğum da oluyor :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sürmeli yazdı:

Ben %80i geçmemeye çalışıyorum ama bazen tam doldurduğum da oluyor :) 

abi alalı daha kaç gün oldu. Kaç şarj oldu.  Dün elektrikli araba sayfasında 450km menzil için 9 gün hesapladım :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

abi alalı daha kaç gün oldu. Kaç şarj oldu.  Dün elektrikli araba sayfasında 450km menzil için 9 gün hesapladım :) 

1000i geçti, almışken binelim dimi :D 

5-6 aydır araçsızdık, iyi oldu :) 

Haftasonu köydeydik :flowers:

IMG_20231014_174016_463.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ben hep 5000 liralık dolduruyorum :crazy:

Pompa atar, devam et derim, gene atar ağzına kadar doldur derim. Ağzına kadar doldurur.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Önder Özcan yazdı:

Ben hep 5000 liralık dolduruyorum :crazy:

Pompa atar, devam et derim, gene atar ağzına kadar doldur derim. Ağzına kadar doldurur.

Gözümde böyle canlandı :onder:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...