Meriç Bircan 30 Eylül 2023 Paylaş 30 Eylül 2023 Öncelikle herkese merhaba. Yaklaşık 2-3 ay önce ilk arabam olarak 98 model collection Ka satın aldım. Araba ısınmadan yavaşlayınca stop ediyordu ısınınca hiçbir sorun kalmıyordu. Buradan okuduklarımla kelebek sensörü, hava kutusunun orada boruya bitişik sensör (map,maf emin olamadım) ve rolanti valfini kontak spreyle temizledim sonrasında vites geçişlerinde gaz vermeye başladı yine aynı yerleri çıkardım taktım düzeldi. Bu seferde 1-2. viteste yavaşlayıp dururken sıkıntı yok 3. viteste durmak için debriyaja basıyorum devir hırr diye 2-3 saniye sonra normale dönüyor ya da stop ediyor giderken Bunu nasıl çözebilirim? yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Coşku Mert 30 Eylül 2023 Paylaş 30 Eylül 2023 km hiz sensorunu kontrol edin. bu parca arac seyir halindeyken vitesi bosa atinca veya vites gecislerinde rolantinin guvenli seviyede durmasini sagliyor Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Eylül 2023 Paylaş 30 Eylül 2023 Rölanti valfi temizlenecek, düzelmezse değişecek. Hız sensörü de kontrol edilecek. Düzelmezse tekrar konuşalım. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 1 Ekim 2023 Paylaş 1 Ekim 2023 forum yonetimi daha iyi bilir ama konu acmak icin mesaj sınırı getirilmesi lazim bence. bu örnekte oldugu gibi adam ilk mesaj olarak acil diye konu aciyor(baslik duzeltilmis), sonra zahmet edip cevap vermiyor. cevaplar havada kaliyor Yorum bağlantısı
Meriç Bircan 1 Ekim 2023 Yazar Paylaş 1 Ekim 2023 @Sani Gerşon ve @Coşku Mert teşekkür ederim desteğiniz için. Kontak spreyiyle temizledim az önce, gittim taktım marşa bastım bi anda çok yüksek devire çıkıp bi anda düşüp stop etti 1-2 kere denedim düzelir gibi olup aynı şeyi yaptı. Şimdi gidip rolanti valfi sipariş ettim @Coşku Mert arabanın başında olmadığım, sizlerin söylediğini denemeden boş cevap vermek istemediğim için geri dönemedim. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 1 Ekim 2023 Paylaş 1 Ekim 2023 o zaman acil diye konu acmamak lazim, aciliyorsa da ona gore hareket etmek lazim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Ekim 2023 Paylaş 1 Ekim 2023 Meriç Bircan yazdı: @Sani Gerşon ve @Coşku Mert teşekkür ederim desteğiniz için. Kontak spreyiyle temizledim az önce, gittim taktım marşa bastım bi anda çok yüksek devire çıkıp bi anda düşüp stop etti 1-2 kere denedim düzelir gibi olup aynı şeyi yaptı. Şimdi gidip rolanti valfi sipariş ettim @Coşku Mert arabanın başında olmadığım, sizlerin söylediğini denemeden boş cevap vermek istemediğim için geri dönemedim. Rölanti valfi balata spreyi ile temizlenmeli. Ancak yine de düzen tutmayabilir, normaldir. Hız sensörüne de kontrol edildi mi? Coşku Mert yazdı: o zaman acil diye konu acmamak lazim, aciliyorsa da ona gore hareket etmek lazim Coşku bey, bunlara takılırsanız, mesaj yazacak konu bulamayız Boşverin, biz üstümüze düşeni yapalım, bilgiyi dağıtalım, birilerinin illa işine yarayacaktır 2 Yorum bağlantısı
Meriç Bircan 2 Ekim 2023 Yazar Paylaş 2 Ekim 2023 @Sani Gerşonaa ben burada kontak spreyiyle soketleri ve rolanti valfini temizleyebiliriz diye gördüğümü hatırlıyorum. Teşekkür ederim dikkat edeceğim buna. Hız sensörünü kontrol edemedim çünkü lpg sistemi tam görüş ve elimi sokacağım açıda olmadı hafta sonu hava kutusunu vs söküp ulaşacağım tabii yerinden sökülüp atılmadıysa… Hız sensör kodu elinizde varsa paylaşır mısınız? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Ekim 2023 Paylaş 2 Ekim 2023 Meriç Bircan yazdı: Hız sensör kodu elinizde varsa paylaşır mısınız? Yorum bağlantısı
Recommended Posts