İçeriğe Yönlendir

Emekli bey...

Hayrettin Bahadir

Recommended Posts

Tamer Topaç

Yeni emeklilere önce hayırlı olsun, sonra da Allah yardımcın olsun diyorum. Gerçek bu ve uzunca bir süre daha böyle kalacak.

70 yıllık sosyal güvenlik sistemi ve bununla birlikte ülke ekonomisi daha verimli kullanılabilseydi, bugün sistemi yürüten kuruluşlar, aktüeryal açıklarla uğraşmazdı. Umarım büyük bir hata daha yapılmaz.

Dünyayı gezen 70' lik Asyalılara özenme hayallerini ertelemeye devam... 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Hayırlı uğurlu olsun :) iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Hüseyin Sönmez yazdı:

Hayırlısı artık reyis.

Ben sosyal statüm gereği emekli olamıyorum. (Emekli = fakir)

İnzivaya çekildim dersin. Olmaz mı? :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

7600 TL ye güvenerek yan gelip yatmak, avrupa seyahatlerine çıkmak yok. :rolleyes: 

Emeklilik yaşantınız hayırlı olsun. Sevdiklerinize daha fazla vakit ayırdığınız keyifli bir ömür dilerim.  

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

30 yıl ödediğim primi en kötü yatırım aracıyla değerlendirsem bile günümüz şartlarında en kötü aylık 100 bin lira getiri sağlardı. 

Şimdi aldığım maaş 8000 lira. 

Bunu alırken de devlete yükmüşüm gibi görünüyorum. 

Emeklilere ödenen maaşları devlete yük olarak görmeyin, Bunların karşılığını ödedi emekliler. 

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hayırlı olsun. EYT'den dolayı ben de emekli olabiliyorum aslında. Ama benim emekli olunca çalışmaya devam etme seçeneğim yok. Onun için çalışmaya devam edeyim.  :) 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

doğan coin e yatırıma ne dersiniz? iban veriyorum özelden.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

30 yıl ödediğim primi en kötü yatırım aracıyla değerlendirsem bile günümüz şartlarında en kötü aylık 100 bin lira getiri sağlardı. 

Şimdi aldığım maaş 8000 lira. 

Bunu alırken de devlete yükmüşüm gibi görünüyorum. 

Emeklilere ödenen maaşları devlete yük olarak görmeyin, Bunların karşılığını ödedi emekliler. 

Haftanın 6 günü günde 10 saat çalıştım ben. 4 seneye kadar 15 günde 1 gün izindi. Bayram harici resmi tatillerin hiçbirinde tatil yapmadık hala da öyle. Kurban hiç 9 gün olmadı mesela hep 4 tür. Bu izin kullanamadığımız resmi tatillerde de mesai falan almadık maaşımız kuruş değişmedi. Şimdi ben az mı çalışmış oluyorum? 65 yaşında emekli olacak birçok memuru şimdiden geçtim. Kimse haktan hukuktan bahsetmesin.

Bundan önceki işimde senenin 5 ayı sabah 7 de işbaşı yapıp gece 2 de kapatıyorduk. Kalan dönemde sabah 8 akşam 6. Mesai mi? o da ne. 3 yıl böyle çalıştım. ŞArtlarımız berbat diye bireysel şikayet yaptığımız sgk bile iplemedi bizi. Sonunda ne mi oldu. Vücudu bitirdik olan bu. Motor saati sona yaklaştı. 

• Beğen 1
  • Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Adem Kazıl yazdı:

hayırlı olsun, şafak 7 ay 9 gün, 7 mayıs 2024 yaş 43 dediği günün ertesi dilekçeyi vericem.

Bende 8 ay 22 gün kaldı:)

Hayırlı olsun bu arada 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mahmut Yıldız yazdı:

İnzivaya çekildim dersin. Olmaz mı? :)

Artık dinleneceğim falan demek lazım ya da aileme daha fazla zaman ayıracağım.  

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü

Hayırlı ..yani Allah yardımcınız olsun..

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
İlkay Başaran yazdı:

Haftanın 6 günü günde 10 saat çalıştım ben. 4 seneye kadar 15 günde 1 gün izindi. Bayram harici resmi tatillerin hiçbirinde tatil yapmadık hala da öyle. Kurban hiç 9 gün olmadı mesela hep 4 tür. Bu izin kullanamadığımız resmi tatillerde de mesai falan almadık maaşımız kuruş değişmedi. Şimdi ben az mı çalışmış oluyorum? 65 yaşında emekli olacak birçok memuru şimdiden geçtim. Kimse haktan hukuktan bahsetmesin.

Bundan önceki işimde senenin 5 ayı sabah 7 de işbaşı yapıp gece 2 de kapatıyorduk. Kalan dönemde sabah 8 akşam 6. Mesai mi? o da ne. 3 yıl böyle çalıştım. ŞArtlarımız berbat diye bireysel şikayet yaptığımız sgk bile iplemedi bizi. Sonunda ne mi oldu. Vücudu bitirdik olan bu. Motor saati sona yaklaştı. 

İlkay sizin patronlarınız ağır biçimde şeymiş. Bunun emeklilik ile ne ilgisi var kine ki?

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hüseyin Sönmez yazdı:

İlkay sizin patronlarınız ağır biçimde şeymiş. Bunun emeklilik ile ne ilgisi var kine ki?

İlkay hem haklı hem haksız bence. Devenin her yeri eğri. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

9000 gün prim var bende tavan ödedim. Ama 5000 gün en dipte ödeyenin neredeyse 4 katı ödedim ancak aldığım aynı oran çıkmıyor. Adaletsizlik her yerde var. Bu adaletsizliği de birkaç yıl vekillik yapıp ömür boyu çok yüksek maaş alacak adamlardan bekliyoruz. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Haksız olduğum kısmı merak ettim. 

Çalışmayaydın o zaman diyeceksen evet diyebilirsin.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hüseyin Sönmez yazdı:

ömür boyu çok yüksek maaş alacak

ama kolay mı yani her gün 4 5 düğün gezmenin maliyetini az mı sanıon

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

ama kolay mı yani her gün 4 5 düğün gezmenin maliyetini az mı sanıon

Onlar emekli olduktan sonra maaşa başlıyorlar yanlış mı biliyorum. Yani mvekillikleri biter bitmez başlamıyor değil mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Onlar emekli olduktan sonra maaşa başlıyorlar yanlış mı biliyorum. Yani mvekillikleri biter bitmez başlamıyor değil mi?

ayvalar her nevbahar sonrasında ne güzel açar , teehür eder ama güzel açar 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

ayvalar her nevbahar sonrasında ne güzel açar , teehür eder ama güzel açar 

Birgün Servet abi ile kumsaldayız ....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Birgün Servet abi ile kumsaldayız ....

kafi kuzum anlatma N'olur , görünütü kabuslarımda

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

kafi kuzum anlatma N'olur , görünütü kabuslarımda

Anlatılmaz zaten :D

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Hayırlı olsun güzel günleriniz olsun pahada hafif keyifte bonkör hobiler edinmek lazım balık tutmak bisiklete binmek gibi yani ekmeği elden suyu gölden hesap ederek :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...