Özgün Önder 20 Eylül 2023 Paylaş 20 Eylül 2023 Herkese Merhabalar, Ben 2006 Model Mondeo 2.0 TDCi Otomatik araç sahibiyim, Geçtiğimiz hafta cumartesi günü İstanbul'dan Bodrum'a gitmek üzere yola çıktım, yolda herşey yolunda giderken bir mola verdim, moladan sonra yola çıktığımda klima soğuk hava vermedi, göstergeye bir baktım hararet dibe dayanmış durumdaydı. Hemen sağa çektim, soğumasını bekledim motorun, soğuyunca su doldurma yerini açtım, baktım su yoktu, suyu doldurdum ve geri yola çıktım, Yola çıkar çıkmaz hararet geri yükseldi, tekrar sağa çektim ve soğumasını bekledim, baktığımda araç su eksitlmemişti. Dur kalk yapa yapak Susurluk'a gittim, (yaklaşık 5km falan), orada bir usta buldum, uğraştı etti, beceremedi, aracı bırak, ben pazartesi Balıkesir'e gönderir orada yaptırırım falan dedi, kabul etmedim. Çekici ile aracı Soma'ya götürdüm, orada bir tanıdığa bıraktım ve kendim otobüs ile Bodrum'a gittim. Araca salı günü baktılar ve devirdaimin değişmesi gerektiğini söylediler, devirdaim değişti ve araç bana perşembe günü geldi. Ben dönüş için bodrumdan yola çıktığımda baktım ki, bu sefer de hararet yükselmiyor, yükselmiyor derken hiç kıpırdamıyor değil, çok zorlarsam rampada falan 70-80 arasına geliyor, biraz rölantiye alırsam aşağıya doğru düşüyor. Lakin bilirsiniz, bizim araçlarda hararet 90'a gelmezse araba çok gürültülü çalışıyor. Neyse içim rahat etmeye etmeye İstanbul'a geldim. Gelirken farkettim ki, örneğin mola veriyorum, arabayı kapatıyorum, geri geldiğimde hararet göstergesi 90'a çıkmış... Evet araba kapalıyken hararet 90'a çıkıyor. Neyse istanbul'a geldim, aracı da müsait bir zamanda Ankara'ya Tuncay ustaya göndermeye karar verdim. Kendisiyle de konuşmam şu şekilde oldu "abi benim yeni araç alacak param yok, gözünü seveyim, sana bunu göndereyim, gerekirse 1 ay sende kalsın, bana aklımda bir şey kalmayacak şekilde arabamı geri ver", kendisi de "bi 10-15 gün bana süre ver sonra yapalım" dedi. Bugün işe gelirken bir şey farkettim, hava serin olduğu için klima çalıştırmadım, hararet eskiye göre biraz geç olsa da (sanırım devirdaim yeni olduğu için) 90'a çıkıyor ve orada sabitliyor, klima çalıştırdığımda ise hararet yolda iken geri düşüyor. Yani anladığım kadarıyla Klima arabanın hararetini düşürüyor. Böyle bir şey yaşayan var mıdır? Bu anormalliğin sebebi nedir, bu şekilde kullanmak bir zarar verir mi? Bilen üstadlar yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ali Gök 20 Eylül 2023 Paylaş 20 Eylül 2023 istanbulda usta yokmu bakacak bu arabaya ? termostta durum nedir termostat açık kalıyor olabilirmi ? Yorum bağlantısı
Özgün Önder 20 Eylül 2023 Yazar Paylaş 20 Eylül 2023 Ali Gök yazdı: istanbulda usta yokmu bakacak bu arabaya ? termostta durum nedir termostat açık kalıyor olabilirmi ? İstanbul'da Maslak'ta götürdüğüm ustanın üst kapak açılması lazım dediği sorunu Tuncay Usta ile sadece krank kasnağı değiştirerek çözdüğüm için burada periyodik bakım dışında hiç bir şey yaptırmaya güvenemez oldum maalesef Termostatın açık kalıp kalmadığını nasıl anlayabilirim? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Eylül 2023 Paylaş 20 Eylül 2023 Termostatı ilk yer söktü muhtemelen. Klimayı açınca fan çalıştığı için su soğuyor ve hararet düşüyor. Termostat ve soğutma sistemi kontrol edilecek. 2 Yorum bağlantısı
Özgün Önder 20 Eylül 2023 Yazar Paylaş 20 Eylül 2023 Sani Gerşon yazdı: Termostatı ilk yer söktü muhtemelen. Klimayı açınca fan çalıştığı için su soğuyor ve hararet düşüyor. Termostat ve soğutma sistemi kontrol edilecek. bu şekilde kullanmanın bir zararı olur mu acaba? Yorum bağlantısı
Süleyman Can 20 Eylül 2023 Paylaş 20 Eylül 2023 İlk sorunun sebebi devirdaim değişimi ile çözülmüş ama termostat ve soğutma sistemine detaylı bakılmamış. Kontağı kapadığınızda hararetin artması büyük ihtimal radyatör fanı ile alakalı. Elektrikçinin bakıp fanı doğru açıp açmadığını kontrol etmesi lazım. Her motorun ideal ısısı olur, dizel gürültülü olduğu için daha belli eder. Bu şekilde hararet yapmasından iyidir ama en kısa sürede baktırmanız lazım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Eylül 2023 Paylaş 20 Eylül 2023 Özgün Önder yazdı: bu şekilde kullanmanın bir zararı olur mu acaba? Kısa vadede yakıt tüketiminiz artar sadece. Uzun vadede güvenilmez. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 20 Eylül 2023 Paylaş 20 Eylül 2023 70-80 normal sayılır. Önemli olan 90-100 gibi değerleri geçmemeniz. Kışın belli eder sorun kendini iyice. Fan çalıştığı için arabanız soğuyor. Bulmayı başarırsanız yağ soğutucu termostatıyla birlikte normal termostatı da değiştirip deneyin. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 20 Eylül 2023 Paylaş 20 Eylül 2023 Yağ soğutucu termostat mutlaka orjinal olmalı orjinal deyip transit in termostadını vermesinler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Eylül 2023 Paylaş 20 Eylül 2023 Sorun termostatlarda Ankaraya götürmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Anadolu yakasında Herford'un fikrini alabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 20 Eylül 2023 Paylaş 20 Eylül 2023 tahminim garanti olsun diye termostatı söktüler veya deldiler bir kontrol ettirin gerekirse değiştirip tekrar hararet yapacak mı kontrol edin sorun devam ederse ankaraya götürürsünüz. geçmiş olsun 1 Yorum bağlantısı
Özgün Önder 21 Eylül 2023 Yazar Paylaş 21 Eylül 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Sorun termostatlarda Ankaraya götürmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Anadolu yakasında Herford'un fikrini alabilirsiniz. sadece bu sorun için değil, komple arabada ne var ne yok bakılsın diye ankaraya götürmeyi düşünüyorum. tavsiyeniz için teşekkürler. Fatih Keskin yazdı: Yağ soğutucu termostat mutlaka orjinal olmalı orjinal deyip transit in termostadını vermesinler. 3 defa değişti o termostat zaten bizim arabalarda kronik galiba Mehmet Cihat yazdı: tahminim garanti olsun diye termostatı söktüler veya deldiler bir kontrol ettirin gerekirse değiştirip tekrar hararet yapacak mı kontrol edin sorun devam ederse ankaraya götürürsünüz. geçmiş olsun dün de baya yüklenerek kullandım, aracın harareti klima açık ikek yükselmiyor, klima kapanınca normal gibi bi şey Harun Kocaçalışkan yazdı: 70-80 normal sayılır. Önemli olan 90-100 gibi değerleri geçmemeniz. Kışın belli eder sorun kendini iyice. Fan çalıştığı için arabanız soğuyor. Bulmayı başarırsanız yağ soğutucu termostatıyla birlikte normal termostatı da değiştirip deneyin. 90 ı bir türlü göremiyorum zaten klima açık iken Yorum bağlantısı
Fatih ÇOLAK 27 Eylül 2023 Paylaş 27 Eylül 2023 hocam klima açıkken fan çalışıyor. Termostadınız açık kaldığı için hararet yükselmiyor. Su termostadını değiştirirseniz bence sorun ortadan kalkacaktır. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 27 Eylül 2023 Paylaş 27 Eylül 2023 Aracın hararetinin durduğu yerde yükselmesi normal, çünkü blok suya ısıyı transfer ediyor. Devirdaim durduğu için bloktaki su ısınıyor haliyle. Bence diğer arkadaşların dediği gibi garanti olsun diye termostata delik açıldı veya komple iptal edildi. Yorum bağlantısı
Mehmet Yener1 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 klima açıldığında hava çok sıcak değilse ( tam dereceyi bilmiyorum) fanı 1. kademe açıyor. termostat kaçırdığı için bu sorunu yaşıyorsunuzdur. terhmostat kontrolünü de araba soğuk iken açtığınızda terhmostat çıkış hortumu (radyatöre gider) ısınma yapıyorsa terhmostat kaçırıyor demektir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts