İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2.0 Hararet Müşürü Nerede

Mehmet Hedef
Çözüme git Çağlar Bayur tarafından,

Recommended Posts

Mehmet Hedef
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Termostati degisin. @Mehmet Taner Kadak çabuk bozuluyor dediydi, bi değiştik bizimki açık kalıyordu

Açılmıyorsa ondan yapar, radyator tıkalı olabilir ondan yapar, devirdaim arızalı olabilir ondan yapar 

Parçaları temin edip bir deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak 

Ama fikir veren olursa beklemedeyim suan yaptırmayacağım bir şey 

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Özet geçelim,
120-130 ile giderken aracın önden yediği rüzgar fanın çektiği havadan çok çok fazladır. Fanlar büyük çoğunlukla düşük hızlarda şehir içi ve rölantide çalışır. Yani araç yüksek hızda hararet yapıyorsa fanlarla hiçbir alakası yoktur bu durumun.
1- Aracınız rölantide fan açıyor mu? Aracı rölantide bekletip gözlemleyin.

2- Soğutma suyunda antifiriz var mı? 

3- Termostat en son nezaman değişti? Bu bilgi sizde yoksa ilk fırsatta değişin.
4- Su pompası ne zaman değişti? Bu bilgi sizde yoksa ilk fırsatta değişin.
5- Hararetle alakası yok ama triger kayışı nezaman değişti? Bu bilgi sizde yoksa ilk fırsatta değişin.

6- Aracın yağında su, suyunda yağ var mı kontrol ettirin.
7- Radyatör antifrizsiz kullanımdan tıkanmış olabilir. Hararete çözüm bulamazsanız en sonu bunu değişmeyi deneyin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef
Mehmet Taner Kadak yazdı:

Özet geçelim,
120-130 ile giderken aracın önden yediği rüzgar fanın çektiği havadan çok çok fazladır. Fanlar büyük çoğunlukla düşük hızlarda şehir içi ve rölantide çalışır. Yani araç yüksek hızda hararet yapıyorsa fanlarla hiçbir alakası yoktur bu durumun.
1- Aracınız rölantide fan açıyor mu? Aracı rölantide bekletip gözlemleyin.

2- Soğutma suyunda antifiriz var mı? 

3- Termostat en son nezaman değişti? Bu bilgi sizde yoksa ilk fırsatta değişin.
4- Su pompası ne zaman değişti? Bu bilgi sizde yoksa ilk fırsatta değişin.
5- Hararetle alakası yok ama triger kayışı nezaman değişti? Bu bilgi sizde yoksa ilk fırsatta değişin.

6- Aracın yağında su, suyunda yağ var mı kontrol ettirin.
7- Radyatör antifrizsiz kullanımdan tıkanmış olabilir. Hararete çözüm bulamazsanız en sonu bunu değişmeyi deneyin.

Araç Özellikli rampa tırmanırken yapıyor bunu düzde hiçbir sıkıntı olmuyorIsı yükseldiği zaman duruma göre 1)Rolantide çalışırken araç fanlari açıyor

2)Soğutma suyunda sadece kırmızı antifriz var katkısız olanlarda su eklemedik

3) termostat ne zaman değişti bilgim yok üç yıldır ben de araç

4)Su pompası Devirdaim ne zaman değişti bilmiyorum

5)Tri geri kayışı değişe de üç ay oldu kendi Ustam değişti devir daimi değişmemiş

6) aracın yağında kesinlikle yok suyunda da yağ yok

7)Antifrizsiz araç kullanmadı radyatör tıkanmış muhtemelen olamaz

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef
Mehmet Hedef yazdı:

Araç Özellikli rampa tırmanırken yapıyor bunu düzde hiçbir sıkıntı olmuyorIsı yükseldiği zaman duruma göre 1)Rolantide çalışırken araç fanlari açıyor

3) termostat ne zaman değişti bilgim yok üç yıldır ben de araç

4)Su pompası Devirdaim ne zaman değişti bilmiyorum

5)Tri geri kayışı değişe de üç ay oldu kendi Ustam değişti devir daimi değişmemiş

6) aracın yağında kesinlikle yok suyunda da yağ yok

7)Antifrizsiz araç kullanmadı radyatör tıkanmış muhtemelen olamaz

Aynı zamanda aracın havasını almak için kontrol ettiğimizde motor blogundan gelen suyu normal bir şekilde akıyordu

Mehmet Hedef yazdı:

Aynı zamanda aracın havasını almak için kontrol ettiğimizde motor blogundan gelen suyu normal bir şekilde akıyordu

Ben bunu sürekli yapmıyor yani mesela araca 1 saat 2 saat kullanıyorum bir rampa tırman yok aniden arar et yükseliyor ayağımı gazdan çektim de eski yerine geliyor hararetle şu an tam 90 da değil böyle 80 85’te kalıyor yani hararet göstergesi tam dik pozisyonda değilBen bunu sürekli yapmıyor yani mesela araca 1 saat 2 saat kullanıyorum bir rampa tırman yok aniden arar et yükseliyor ayağımı gazdan çektim de eski yerine geliyor hararetle şu an tam 90 da değil böyle 80 85’te kalıyor yani hararet göstergesi tam dik pozisyonda değil

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef
Çağlar Bayur yazdı:

bence soğutma suyunda hava var ona bakıldı mı hiç

Soğutma suyunun havası kendim almaya çalıştım ama oldu sanırım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
Mehmet Hedef yazdı:

Antifriz tek başına soğutma sıvısı olarak kullanılmaz. %50 konsantre karışım yapın.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Hazır soğutma sıvısı degilse %50 su ile koyulması 

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef

Antifriz tek başına soğutma sıvısı olarak kullanılmaz. %50 konsantre karışım yapın.

Mehmet Hedef yazdı:

Soğutma suyunun havası kendim almaya çalıştım ama oldu sanırım 

99466389-A829-41E9-B5A5-C4A8B63E1C8B.jpeg

Mehmet Hedef yazdı:

99466389-A829-41E9-B5A5-C4A8B63E1C8B.jpeg

Diğer kullandığım iki yılda %50 karışımla antifriz kullanmıştım depremden sonra deprem yaşadıktan sonra aracın Tri ger kayışını değiştik malum araç içerisinde belirli bir süre yatmak zorunda kalmıştım devamında aracın ya bakımını ve sıvı bakımlarını yapmak istedim Osmaniye’de bir usta bu şekilde sadece antifriz koydu 2.adet üç litrelik Antifriz koydu bundan kaynaklı olabilir mi acaba çünkü daha önce yapmadı antifrizi koyalı da 3, 4  ay oldu

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Hazır soğutma sıvısı degilse %50 su ile koyulması 

Hazır sıvı değil direk antifriz koydu usta Bundan  kaynaklı olabilir mi Ama daha önce başıma gelmedi yani tabi fikirleri açığım

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

İnternetten böyle bir antifriz ölçer alın. Bulunduğunuz yerin kış koşullarına göre ayarlayın.

59B00AEC-6ECB-4A54-A9EE-F6BE16778672.jpeg

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef

İnternetten böyle bir antifriz ölçer alın. Bulunduğunuz yerin kış koşullarına göre ayarlayın.

59B00AEC-6ECB-4A54-A9EE-F6BE16778672.jpeg

Eyvallah üstat 

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef
Çağlar Bayur yazdı:

bence soğutma suyunda hava var ona bakıldı mı hiç

Sevgili Otoclup ailesi Daha önce açmış olduğu yeni konuda aracım ile hareket ederken araç 120 130 yaparken özellikle rampalarda ısı göstergesinin anlık olarak yükseldiğini ayağımı gazdan çektiğin de 5 ,  6  saniye içerisinde tekrardan normal yerine geldiğini söylemiştim devamında Adıyaman daki Bir çok ustaya bu konuyu sordum ama tatmin edici cevaplar alamamıştım çok şükür ki imdadıma ÇAĞLAR ABİNİN ATTIĞI GALİBA RUS OLAN ŞAHSIN ANLATTIĞI SOKETİ SÖKTÜĞÜ AN İŞTE ORASI BENİM ARAÇTADA AYNI YERİ Değerli Ustam doğan dizel Arif usta Benim almış olduğum ısı müşürünü bugün uzun bir uğraştan sonra söküp yenisini müşürün dibine 2 adet bakır pul atarak taktı arabayı 1 saate yakın rampada ve düzde sıkıştırıp kullandım herhangi bir sorun olmadı. durumu takip edip aktaracağım yine DAHA ÖNCE SIKINTIMDA SORUMA CEVAP VEREN TÜM ARKADAŞLARA  ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM OTO CLUB AİLESİ......CF0B98F7-2C65-49D5-B0D2-A699ABED56EF.jpeg.9dc73f7693213ca63420ecc044c24eaa.jpeg

61891303-75ED-4438-BD8C-B49012A71324.jpeg

37AA176F-186E-41ED-9B11-6C87A6CEAF4B.jpeg

1ADF9855-94E9-404B-B7F8-893820F7CD01.jpeg

78D0ED8D-EEA5-45F3-80A7-107BA10E754E.jpeg

31F32C3E-F1D4-4817-AD60-A467F8F32FAF.jpeg

AC36E3A7-097F-492D-A422-61F6EFE04A14.jpeg

7CBFEE47-0372-41DE-944A-EB6A052ADAE8.jpeg

6D6E64CA-837D-4A13-85B7-E70B3EB7463D.jpeg

8B7FE1BD-91A6-425C-95EB-9DC9E57B1A03.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...