İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2.0 Hararet Müşürü Nerede

Mehmet Hedef
Çözüme git Çağlar Bayur tarafından,

Recommended Posts

Mehmet Hedef

İyi günler forum üyeleri arkadaşlar ben bir konu hakkında bilginize başvuracağım aracım Ford Focus 2001 model 2000 motor aracın hararet müşürünün Müş ürünün yerine beş tane ustaya götürdüm Adıyamanda ikamet ediyorum deprem dolayısıyla burada görevliyim ancak götürdüğüm beş usta da  yerini bulamadı Bilgisi olan varsa şemalı bir şekilde görselini atabilir mi bir de Orjinal ürünü nereden bulabilirim çünkü araç rampada giderken yokuş yukarı 120 130 dediğinde veya vites düşürdüğümde az bir zorlama da harareti yükseliyor anlık olarak tekrardan 5.06 saniye içerisine düşüyor şimdiden teşekkürler

7B32A589-1230-4EA3-983A-B9089EFDCEDC.jpeg

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Çağlar Bayur

kayış tarafında arkada, aynı motor mondeo da olsa termostat üstünde idi

Emre Demir yazdı:

şu borunun girdiği kütük var onun içinde .

ss.jpg

mondeo da orada da focusta farklı olmasın?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir

aynı motor abi , hatta iyice bakılır ise dışarda duran büyük bir ısı müşürü de görülecektir ,boşta . 2 tesisat var gibi araçta.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Zetec-e çeşit çeşit yıla göre. Motorun resmi varsa daha sağlıklı olur ama alternatör arkasında olabilirmiş 

Çağlar abi de yazmış 

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef

CevapLar  için teşekkür Şuan görevdeyim bakıp bilgi vereceğim 👍

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef
Emre Demir yazdı:

sökülecek içinde 

Eyvallah 👋 olmazsa alıp söktüreceğim 

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

En son bakacağınız yer CHT sensörü. Kolay bozulan bir parça değil. Suya daldırmalı tip bir fan müşürü yok sizin aracınızda. Silindir kapak sıcaklığını doğrudan ölçüyor. Yeri alternatörün arkası. Test için soketini sökün araç çalışıyorken. Fanlar doğrudan devreye girer. Girmiyorsa elektrik tesisatında, role, sigorta gibi parçalardan sorun vardır. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef
Mehmet Taner Kadak yazdı:

En son bakacağınız yer CHT sensörü. Kolay bozulan bir parça değil. Suya daldırmalı tip bir fan müşürü yok sizin aracınızda. Silindir kapak sıcaklığını doğrudan ölçüyor. Yeri alternatörün arkası. Test için soketini sökün araç çalışıyorken. Fanlar doğrudan devreye girer. Girmiyorsa elektrik tesisatında, role, sigorta gibi parçalardan sorun vardır. 

Aracın termostatının içerisinde olmadığını söylediniz  bazI arkadaşlar da Termostat ın içinde bulunduğu söyledi alternatöran orada bir soket var benim aracı çalıştırıp ısı yükselince soketi ceksem belli olur mu bu olduğu

8215C81D-D842-4C7E-B9A9-A890DE8BF275.jpeg

FA3A45D9-6D73-4956-86B8-125A8F217E2B.jpeg

ECC3192C-F74E-48B3-B632-8E1B3957F733.jpeg

44669304-8C9A-4248-A89F-BA2C682B5A82.jpeg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

nerde bu sensör ustalar  motoru indirmeden bulunmalı

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef

Aracın termostatının içerisinde olmadığını söylediniz  bazI arkadaşlar da Termostat ın içinde bulunduğu söyledi alternatöran orada bir soket var benim aracı çalıştırıp ısı yükselince soketi ceksem belli olur mu bu olduğu

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef
Çağlar Bayur yazdı:

kısmen , zira o zaman fan direkt çalışacak önlem olarak.

Şimdi tam olarak önce altarnatörun oradaki müşürü değiştirip bakalım olmazsa termostat gövdeyi sökelim yoksa ( Adıyaman sanayi zaten yoktu depremden sonra hiç kalmadı) Benim aracın sonu kötü 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Termostat mi arıyorsunuz fan müşiri mi ben orayı da karıştırdim

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
Mehmet Hedef yazdı:

Şimdi tam olarak önce altarnatörun oradaki müşürü değiştirip bakalım olmazsa termostat gövdeyi sökelim yoksa ( Adıyaman sanayi zaten yoktu depremden sonra hiç kalmadı) Benim aracın sonu kötü 

Alternatörü sökmek çok zor. O sensörde pahalıdır. O kısmı hiç ellemeyin. Siz termostatı sökün birde öyle kullanın aracı. 

9AE3C249-F79A-43FA-A3FF-993F65A1FDBC.jpeg

E6F3EC80-28D3-4F3C-BF6F-6B2D23F890C7.jpeg

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef

Alternatörü sökmek çok zor. O sensörde pahalıdır. O kısmı hiç ellemeyin. Siz termostatı sökün birde öyle kullanın aracı. 

9AE3C249-F79A-43FA-A3FF-993F65A1FDBC.jpeg

E6F3EC80-28D3-4F3C-BF6F-6B2D23F890C7.jpeg

Orjinal sensör ülkede netten bulamadım fordöner diye sitede 135 $ 4500 TL filan ancak ithal ürünler 550 TL civarı termostat I mı değişim sizce malum kış geliyor yoksa araç ısınmaz çocuklar yolda perişan olur

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

termostat mı ısı müşürü mü? konudaki anlatımda müşür e odaklandım

Yorum bağlantısı
Mehmet Hedef

Vallahi abi ne yapacağımı ben de şaşırdım o araç sürekli yapmıyor arada bir rampa çıkarken özellikle 120 130 140 yaptığım sıralarda veya vitesi beşten dörde çektim de aniden hararet yükseliyor ayağını gazdan çektiğin de düşüyor termostadı değişsem mi söküp bir baksak veya arkadaşın dediği sensör alternatörün arkasındaki onumu söksek sıralamayı bilemedim veya aracın sigortalarını kontrol etsem Ama galiba önce termostatı sökebilirim sonra görüşürüz deneyeceğim galiba yoksa araba aracımı Adıyamanda mah edecekler

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Termostati degisin. @Mehmet Taner Kadak çabuk bozuluyor dediydi, bi değiştik bizimki açık kalıyordu

Açılmıyorsa ondan yapar, radyator tıkalı olabilir ondan yapar, devirdaim arızalı olabilir ondan yapar 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...