İçeriğe Yönlendir

İlk Motorum : Suzuki V-Strom 250

Emin Önal

Recommended Posts

Emin Önal
(düzenlendi)

Sarıgız ile vedalaşma zamanı yavaş yavaş.

Bana çok şey kattı, şiddetle tavsiye ederim model olarak.

CC büyütme uğruna satılık;

1225203084

tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Ne kadar büyüyecek? 🤔

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Adnan Çakır yazdı:

Ne kadar büyüyecek? 🤔

Seninki kadar falan işte abi ☺️

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Tövbe tövbe. Forumda seviye yerlerde

• Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Servet Aydın yazdı:

seviye yerlerde

Nasiii 🫣

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Satılık NC 750 X

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Emin Önal

Dün hava iyi gibiydi. 5-6 derece, hafif yağmurlu. 2 haftadır marş basmamıştım. Orman da sucuk ekmek var dediler biraz dolaştık 130km yapmışız. Km tam 20k oldu diyebiliriz. 

IMG_0091.jpeg.459957bf8517fe07aec0c1c322278aab.jpeg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Emin Önal
(düzenlendi)

Dün 20.000 bakımı yaptık. 
hava filtresi 

yağ filtresi mahle 

yağ motul 

buji ngk

antifriz 

C0B7813C-8D39-4958-8A9D-345385D9724B.jpeg.cff87c36a4d8bd620bc136ae697a3834.jpeg

Zincir ve dişli setine de gireşecektik ama vakit geç oldu, onu yakın tarihe erteledik. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Daha birşey yoktur bence zincir dişlide ama?

Yorum bağlantısı
Emin Önal
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Daha birşey yoktur bence zincir dişlide ama?

Binilse binilir aslında. zincir ayarı çabuk bozuluyor nedense. Bollaşıyor. Zincir ön dişlinin oradaki pabuca sürtüyor. Km de geliyor bence. Dişliyi de zincir ile set değişmek için. Kafa rahat olsun hesabı. Allah kısmet ederse uzun turlar istiyorum bu sene yolda uğraşmayalım. 

Benim motorun aynısı, gruptan bir arkadaş. Onun zincirde orjinal ve 23binde ki benden iyi bakar, oringler gitti

1946649421_WhatsAppGrsel2025-04-17saat20_22.43_97068845.jpg.314796cdd61cc322e5838229bed839e4.jpg

Bence fazla bakımdan :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Çağlar Bayur yazdı:

asperox?

Yok kimyasal sürmedim diyor. Zincir temizleyici + zincir yağı kullandım sadece diyor. Bence dıştan zincire vurdu, oringlere çok yağ sıkmadı ondan :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emin Önal yazdı:

Yok kimyasal sürmedim diyor. Zincir temizleyici + zincir yağı kullandım sadece diyor. Bence dıştan zincire vurdu, oringlere çok yağ sıkmadı ondan :)

pilli olsa zincir derdi de yok, bakım yok, sesssiz, hatta ucuz da.. pehhh. bir gün her motorcu priz yanı kave arayacak

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Çağlar Bayur yazdı:

pilli olsa zincir derdi de yok, bakım yok, sesssiz, hatta ucuz da.. pehhh. bir gün her motorcu priz yanı kave arayacak

Şaftlısı var abi uğraşmıyorsun zincirle, yağ ile :)

Telefon bitti, arabalar bitsin, sıra motorlara mı gelecek priz yanı yer kavgaları için :)

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Vstrom güzel motor. Güzel de değil, harika.

Zincire çubuk gibi bir şey ile alttan yukarı doğru baskı yapın, gerginliğine bakın. Sonra motoru 30cm hareket ettirin, sonra tekrar gerginliğe bakın. 30 cm daha hareket ettirip gerginliğe bakın. Her kontrolde zincir gerginliği farklı ise o zincirin ömrü tamam olmuştur. Her kontrolde gerginlik aynı ise zincir sağlamdır.. Kullanıma bağlı olarak zincirin ömrü 10 ila 15 bin kilometre arasındadır. Zincirde tavsiyem fabrikanın koyduğu zincir ne ise onu almak daha iyi. Diğer ünlü markaların bolca sahtesi var. Sahtelerde orijinali ile aynı fiyatta olduğundan ayırt etmekte zor. Benim zincir de 17 bin km de öldü. Az daha bekletip dişlilerle birlikte değiştireceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

22 küsur km de şimdilik sıkıntı yok ama değişim yaklaşıyor.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Fatih Sarıkaya yazdı:

Vstrom güzel motor. Güzel de değil, harika.

Zincire çubuk gibi bir şey ile alttan yukarı doğru baskı yapın, gerginliğine bakın. Sonra motoru 30cm hareket ettirin, sonra tekrar gerginliğe bakın. 30 cm daha hareket ettirip gerginliğe bakın. Her kontrolde zincir gerginliği farklı ise o zincirin ömrü tamam olmuştur. Her kontrolde gerginlik aynı ise zincir sağlamdır.. Kullanıma bağlı olarak zincirin ömrü 10 ila 15 bin kilometre arasındadır. Zincirde tavsiyem fabrikanın koyduğu zincir ne ise onu almak daha iyi. Diğer ünlü markaların bolca sahtesi var. Sahtelerde orijinali ile aynı fiyatta olduğundan ayırt etmekte zor. Benim zincir de 17 bin km de öldü. Az daha bekletip dişlilerle birlikte değiştireceğim.

20 binde dominarın zincir dişli sıfır gibiydi. Kullanıma bağlı. Motor ilanlarına bakarken 10 15 binde olup da zincir dişlisi değişti yazan ilanları direk kapatırım mesela.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
İlkay Başaran yazdı:

20 binde dominarın zincir dişli sıfır gibiydi. Kullanıma bağlı. Motor ilanlarına bakarken 10 15 binde olup da zincir dişlisi değişti yazan ilanları direk kapatırım mesela.

İncitmeden sürüyorsun o zaman :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Fatih Sarıkaya yazdı:

İncitmeden sürüyorsun o zaman :) 

Şu anki dct benden kötü vites değiştiriyor.

Zinciri asıl öldüren ani gaz aç kapalar, tak tuk vites değiştirmeler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:

Şu anki dct benden kötü vites değiştiriyor.

Zinciri asıl öldüren ani gaz aç kapalar, tak tuk vites değiştirmeler.

Eski otobüs şoförleri  304, 403 falan kullananlar, çok yavaş değiştirlerdi, motor, şanzımanı korumak için heralde. v8 sesi nefisti zaten. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Evren Erakçora yazdı:

Eski otobüs şoförleri  304, 403 falan kullananlar, çok yavaş değiştirlerdi, motor, şanzımanı korumak için heralde. v8 sesi nefisti zaten. 

Hele atmosferik 14,3 litre olan motor olacak ki. en arkada oturup sürekli onu dinlerdik yol boyu. Vay be.. Şimdi tık ses yok.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:

Hele atmosferik 14,3 litre olan motor olacak ki. en arkada oturup sürekli onu dinlerdik yol boyu. Vay be.. Şimdi tık ses yok.

Bir de perona girerlerken havalı süspansiyonlar tıs tıs ederdi, boing 747 kullanan pilottan havalıydı adamlar:)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...