Kazım Yıldırım 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Herkese merhaba, Ford Focus 1 2.0 aracımda yaklaşık 2 ay önce benzin hortumundan benzin kaçağı olmuştu ve hortumu değiştirtmiştim. Bugün ise farklı bir hortumdan - hortumu tespit edemedim- benzin kaçağı meydana geldi. Bu sefer sorun biraz daha büyük çünkü yarım kontak yaptığımda her yer benzin oluyor ve motor marş alamıyor. Ben de bu sebepten dolayı ustaya gitmişken tüm benzin hortumlarını değiştirtmeyi düşünüyorum. Kafam rahat olsun istiyorum açıkçası. Yarın çekici ile ustaya götüreceğim. Bu konuda tavsiyeleriniz var mı acaba ve ne kadar masrafı olur sizce? İyi günler! Yorum bağlantısı
Coşku Mert 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 bu işlemi hakkıyla yapacaklarını pek sanmıyorum, orijinal kıvrımlı sert hortumları yerine universal tipte gelişigüzel cırt kelepçe montajlı hortumlar takmaları muhtemel. sadece sorunlu hortumu değiştirmenizi tavsiye ederim. mümkünse orijinali ile 3 Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 25 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2023 Coşku Mert yazdı: bu işlemi hakkıyla yapacaklarını pek sanmıyorum, orijinal kıvrımlı sert hortumları yerine universal tipte gelişigüzel cırt kelepçe montajlı hortumlar takmaları muhtemel. sadece sorunlu hortumu değiştirmenizi tavsiye ederim. mümkünse orijinali ile Anladım, teşekkür ederim yanıtınız için. Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Kazım Yıldırım yazdı: Yarın çekici ile ustaya götüreceğim Araçta lpg varsa benzin pompasının sigortasını söküp, aracı doğrudan lpg ile çalıştırarak götürebilirsiniz. 2 Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 25 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2023 Mustafa YILDIRIM yazdı: Araçta lpg varsa benzin pompasının sigortasını söküp, aracı doğrudan lpg ile çalıştırarak götürebilirsiniz. Çok mantıklı, benim aklıma gelmemişti bu. Teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Muhammed çeliker 26 Ağustos 2023 Paylaş 26 Ağustos 2023 benzin hortumlarının hepsini değiştirmiştim bende focus 2.0 st aracımda hepsi ayrı ayrı satılıyor zaten hortumların ayrıca depo kısmındaki hortumları değiştirecekseniz eğer hortumların kafalarında sekmanlı bi plastik bişey oluyo kesinlikle onlarıda değiştirin ve ustaya giderken onların içine geçen oringlerden alın çünkü ben yaptırdım 2 kere hortum oring yüzünden geri attı motor içindeki benzin hortumlarıda clipslidir zaten size çıkaracağı masraf tahmini söylüyorum 1500-2000 civarı işçilikle falan hortum geçen sene almıştım ben tanesi 170 tl civarıydı şimdi ne kadardır bilemiycem ama uydurma iş yaptırmayın kesinlikle düzgünce olması gereken horumu alın taktırın sıknıtılı iş arkadaşımın arabası yandı benzin hortumu yolda giderken yerinden çıkmış manifolda damlamış aman diyim orjinali neyse o şekilde yaptırın bu arada yanan araçta focus 1 di aynı sorun benimde başıma geldi koku geliyodu kaputu açtım benzin geliyodu sürekli kaputu açınca solda 2 tane sert plastik hortum var ona bakın sizde bi 2 Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 26 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2023 Muhammed çeliker yazdı: benzin hortumlarının hepsini değiştirmiştim bende focus 2.0 st aracımda hepsi ayrı ayrı satılıyor zaten hortumların ayrıca depo kısmındaki hortumları değiştirecekseniz eğer hortumların kafalarında sekmanlı bi plastik bişey oluyo kesinlikle onlarıda değiştirin ve ustaya giderken onların içine geçen oringlerden alın çünkü ben yaptırdım 2 kere hortum oring yüzünden geri attı motor içindeki benzin hortumlarıda clipslidir zaten size çıkaracağı masraf tahmini söylüyorum 1500-2000 civarı işçilikle falan hortum geçen sene almıştım ben tanesi 170 tl civarıydı şimdi ne kadardır bilemiycem ama uydurma iş yaptırmayın kesinlikle düzgünce olması gereken horumu alın taktırın sıknıtılı iş arkadaşımın arabası yandı benzin hortumu yolda giderken yerinden çıkmış manifolda damlamış aman diyim orjinali neyse o şekilde yaptırın bu arada yanan araçta focus 1 di aynı sorun benimde başıma geldi koku geliyodu kaputu açtım benzin geliyodu sürekli kaputu açınca solda 2 tane sert plastik hortum var ona bakın sizde bi Anladım hocam, çok teşekkür ederim yanıtınız için. Bu sabah aracın benzin pompası sigortasını söküp ustaya götürdüm motorun arka kısmındanki hortumdan - sol üst taraftan geliyor- kaçırıyormuş değişimi yapıldı. Arabayı lifte aldırıp tüm kısımları kontrol ettirdim. Şimdilik başka bir kaçak olmadığını, hortumlarda çatlak olmadığını söylediler. Eğer diğer hortumları da değiştirmek istersem tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ediyorum tekrardan. Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 26 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2023 Muhammed çeliker yazdı: benzin hortumlarının hepsini değiştirmiştim bende focus 2.0 st aracımda hepsi ayrı ayrı satılıyor zaten hortumların ayrıca depo kısmındaki hortumları değiştirecekseniz eğer hortumların kafalarında sekmanlı bi plastik bişey oluyo kesinlikle onlarıda değiştirin ve ustaya giderken onların içine geçen oringlerden alın çünkü ben yaptırdım 2 kere hortum oring yüzünden geri attı motor içindeki benzin hortumlarıda clipslidir zaten size çıkaracağı masraf tahmini söylüyorum 1500-2000 civarı işçilikle falan hortum geçen sene almıştım ben tanesi 170 tl civarıydı şimdi ne kadardır bilemiycem ama uydurma iş yaptırmayın kesinlikle düzgünce olması gereken horumu alın taktırın sıknıtılı iş arkadaşımın arabası yandı benzin hortumu yolda giderken yerinden çıkmış manifolda damlamış aman diyim orjinali neyse o şekilde yaptırın bu arada yanan araçta focus 1 di aynı sorun benimde başıma geldi koku geliyodu kaputu açtım benzin geliyodu sürekli kaputu açınca solda 2 tane sert plastik hortum var ona bakın sizde bi Hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Orijinal benzin hortumlarını nereden tedarik edebilirim acaba? İnternette bir kaç siteye baktım ama orijinalliğinden pek emin olamadım. Yorum bağlantısı
Muhammed çeliker 29 Ağustos 2023 Paylaş 29 Ağustos 2023 Kazım Yıldırım yazdı: Hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Orijinal benzin hortumlarını nereden tedarik edebilirim acaba? İnternette bir kaç siteye baktım ama orijinalliğinden pek emin olamadım. hocam mesajınızı yeni gördüm ben ankaradayım burdan bulması kolay oluyo ama adanada falan nasıl oluyo tedarik işi bilmiyorum deponun ordaki hortumları yan san de alabilirsin ama hortumun tipi aynı olsun önemli olan o Yorum bağlantısı
Recommended Posts