Önder Özcan 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 8. sınıfa başlayacak kızım lise olarak güzel sanatlar lisesine (müzik bölümü) gitmek istiyor. Bu liseler yetenek sınavıyla öğrenci alıyorlar. Bu liselere hazırlayan bir kursa yazılacağız. Müzik sınavı piyano ile oluyormuş, sınava hazırlanması, kursta ve kazanırsa okulda kullanması için bir org alacağız. 61 tuş olarak tabir ediliyormuş. Bilindik marka olsun istiyorum (yamaha,casio,korg). 10 bin civarı bütçe düşündüm. Az mıdır çok mudur onu da bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşları buraya davet ediyorum 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 itina ile org sigortası yapılır.. 2 1 11 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Ali abi gelir şimdi. 73 bin yuroluk org linki atar basar gider kaybolur. Org bundan başlar der. 3 13 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Kulak var mı? ona bakıyorlar diye biliyorum, İnşallah başarır. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 23 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2023 Evren Erakçora yazdı: Kulak var mı? ona bakıyorlar diye biliyorum, İnşallah başarır. Kursun hocası ufak bir çalışma yaptı kızımla, kulak uygun dedi. Tabi tezgah dönsün diye söylenmiş de olabilir. Teşekkürler. 3 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Önder Özcan yazdı: Kursun hocası ufak bir çalışma yaptı kızımla, kulak uygun dedi. Tabi tezgah dönsün diye söylenmiş de olabilir. Teşekkürler. Bir arkadaşımız böyle bir okulda idareci, öğrenci seçiyorsunuz diye sormuştum. Enstrüman çalmak önemli değil kulağa bakıyoruz demişti. 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 23 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2023 Evren Erakçora yazdı: Bir arkadaşımız böyle bir okulda idareci, öğrenci seçiyorsunuz diye sormuştum. Enstrüman çalmak önemli değil kulağa bakıyoruz demişti. Evet, puanlamada enstruman en düşük puanı getiriyor. Kulakla ilgili puanlama daha yüksek. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Baba taverna işine girecek bebeyi ön plana atıyor. Yemeyiz bu numarayı 3 1 14 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Bizimkinde de kulak var istek yok.. Akla ziyan bir yetenek ama isteği nerden alabiliriz onu bilemedim 😕 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Casio Casiotone CT-S200 var bende. Öğrenciler için ideali bu demişlerdi, onu aldık. Arada ben de bir iki tuşuna basıyorum. YouTube 'da izlediğim profesyonel orglar gibi olmuyor haliyle. Ritimler yetmiyor bana. Muhtemelen ritim yüklenir ama uğraşmak gerek. Mevcut tonlar ise yeterli gibi. Ben arabesk deniyorum haliyle. Bi Korg PA3X 'ün verdiği haz yok tabi. Sonuç olarak öğrenciler için başlangıç ve ders tekrarı konusunda yeterli geliyor bana. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Kulak önemliyse betovın nasıl müzik yaptı 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kulak önemliyse betovın nasıl müzik yaptı Sadece kulak demiyor ki. Kulaktan kasıt işitöe de değil biliyorsundur. Düşünsene ritmi tutturamayıp kereste gibi daldığını araya hans zimmer konserinde. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 İlkay Başaran yazdı: Sadece kulak demiyor ki. Kulaktan kasıt işitöe de değil biliyorsundur. Düşünsene ritmi tutturamayıp kereste gibi daldığını araya hans zimmer konserinde. o zaman sahnede şarkı söyleyenler kendilerine dönük oparlöre neden monitör diyor Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Önder Özcan yazdı: 8. sınıfa başlayacak kızım lise olarak güzel sanatlar lisesine (müzik bölümü) gitmek istiyor. Bu liseler yetenek sınavıyla öğrenci alıyorlar. Bu liselere hazırlayan bir kursa yazılacağız. Müzik sınavı piyano ile oluyormuş, sınava hazırlanması, kursta ve kazanırsa okulda kullanması için bir org alacağız. 61 tuş olarak tabir ediliyormuş. Bilindik marka olsun istiyorum (yamaha,casio,korg). 10 bin civarı bütçe düşündüm. Az mıdır çok mudur onu da bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşları buraya davet ediyorum Önder Bey madem ki pıyano ile girecek gerçek piyanoya çok yakın bir enstümental alsanız daha iiyi olmaz mı? https://www.dr.com.tr/Muzik/Jwin-Sapphire-SDP-100B-88-Tuslu-Piyano/Muzik-Aletleri/Tuslu-Muzik-Aletleri/urunno=0002059805001?utm_source=akakce&utm_medium=cpc&v=1.77.3 Şunun gibi örneğin. Hem şimdiden piyanoya yatkınlığı da artar. 88 tuşlu. 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: o zaman sahnede şarkı söyleyenler kendilerine dönük oparlöre neden monitör diyor Kertenkeleye benzediği için. Monitör kertenkele. 1 Yorum bağlantısı
Olcay Diker 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 geçen hafta , 7 yaşındaki büyük oğlum için aldım bende Önder bey , müzik öğretmeninin 61 tuş ve güzel piyano sesi veren bir org alın demesiyle, güncel youtube vidyolarını incelerken, casio ctx-700 le başladık serüvene sonra ...aa ctx 800 modeli de varmış, e bu daha iyi ctx 3000 alalım olmuşken derken, içime sinmedi tabi (10 yıllık korg pa80 geçmişimin de verdiği yetkiyle) oğlan bahane birazda ben eski günlerime dönerim diyerekten, uygun fiyatlı giriş seviyesi olan korg ek-50 aldım, % 10 sepet indirimiyle 12.200 tl ye.. korg un ses temizliğini, tuş kalitesi ve hassasiyetini bilen bilir.. başka iyi olan markalarda var tabi ki .. geniş ses ve ritm seçenekleri var, (hatta aldığımın 2. günü türk style paketi yükledim bile..) kolay menü, fonksiyonel pitcment ritm yazma, yükleme , mp3 le müzik çalma ,güçlü hoparlörler , harici pedal bağlama opsiyonu vs.vs. çok özelliği var gönül ister Recep beyinde dediği gibi bir pa 700 yada pa 1000 falan almak ..tam tatmin etsin ama, fiyatlar uçmuş.. dolar euro malum ... şu an gayet memnunuz tavsiye ederim 3 Yorum bağlantısı
Murat Uzun 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Malzeme kalitesi düşük değilse Fikret beyin önerdiği piyano modelini düşünebilirsiniz.Org almak isterseniz kullanımı daha pratik olduğu ve ileriyi de düşünerek korg serilerinden pa 600 veya pa 900 gbi bir model almanızda yarar var.Yalnız bütçesi limitinizi biraz geçebilir.. 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Org alınacaksa piyano tarzında tuşa basarak çalınanlardan almanızı tavsiye ederim. Çünkü çoğu org dijital olduğu için tuşa yarım bile basılsa ses verir, ama sonrasında piyanoya geçildiğinde zor olur. Tuş hassasiyeti olması gerekiyor yani. Piyano gibi tuşa sonuna kadar basarak çalınmalı. Bütçe 10 bin civarında ise Yamaha bakılabilir. Yamaha Psr A 350 diyeceğim ama pahalı. Casio CT-X700 de olabilir. Yukarıda yazılmış. 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Eşimin yeğeni güzel sanatlar lisesinde okuyor. İzmir. Piyano ile kazandı ama okulda yaylı enstürman kullanıyor. İsmini yazdırmaya geç gitmiş galiba öndekiler keman almış, bizimkine çello kalmış. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kulak önemliyse betovın nasıl müzik yaptı Betovın Türkiye'de değildi. Burayı atlıyorsun abi Önder Özcan yazdı: güzel sanatlar Umarım dilediği gibi olur da kızının konserine gitmekten başını kaldıramazsın abi. Başarılar şimdiden 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Güzel sanat yapmayı sizden öğrenecek değiliz demesin biri çıkıp 1 Yorum bağlantısı
Olcay Diker 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 Olcay Diker yazdı: geçen hafta , 7 yaşındaki büyük oğlum için aldım bende Önder bey , müzik öğretmeninin 61 tuş ve güzel piyano sesi veren bir org alın demesiyle, güncel youtube vidyolarını incelerken, casio ctx-700 le başladık serüvene sonra ...aa ctx 800 modeli de varmış, e bu daha iyi ctx 3000 alalım olmuşken derken, içime sinmedi tabi (10 yıllık korg pa80 geçmişimin de verdiği yetkiyle) oğlan bahane birazda ben eski günlerime dönerim diyerekten, uygun fiyatlı giriş seviyesi olan korg ek-50 aldım, % 10 sepet indirimiyle 12.200 tl ye.. korg un ses temizliğini, tuş kalitesi ve hassasiyetini bilen bilir.. başka iyi olan markalarda var tabi ki .. geniş ses ve ritm seçenekleri var, (hatta aldığımın 2. günü türk style paketi yükledim bile..) kolay menü, fonksiyonel pitcment ritm yazma, yükleme , mp3 le müzik çalma ,güçlü hoparlörler , harici pedal bağlama opsiyonu vs.vs. çok özelliği var gönül ister Recep beyinde dediği gibi bir pa 700 yada pa 1000 falan almak ..tam tatmin etsin ama, fiyatlar uçmuş.. dolar euro malum ... şu an gayet memnunuz tavsiye ederim tanıtım vidyosu fikir verebilir 1 Yorum bağlantısı
Özgür Güzen 24 Ağustos 2023 Paylaş 24 Ağustos 2023 Org çalan birisi olarak tavsiyem, org değil piyano alınması daha doğru olur. Piyano ve org birbirine benzeyen müzik aletleri olsa da temelinde farklılıklar var. Tuş hassasiyetleri farklı, çalma teknikleri de farklı. Orga alışan biri piyanoda tuşlarının yapısı bakımından zorlanabilir. Sınava da girileceğine göre ben olsan piyano alırdım. Kızınıza şimdiden başarılar dilerim. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 24 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2023 Cevaplar için teşekür ederim. Piyano değil de org olmasını ama piyano hassasiyetli olmasını istiyoruz. Korg ek-50 çok güzel ama gocuman bişeymiş o Casio ctx 700 de yoğunlaştık gibi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts