İçeriğe Yönlendir

2005 W203 C200 1.8 Kompressor Elegance (Nostalji)

Erdem Doğan

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Akü sarj olsun diye turlarken attığım fotodan termostatın arızalı olduğunu tespit eden kuzen sayesinde yeni parçayı sipariş ettim. sonra nasıl değiştirebilirim diye bir bakayım dedim. Mercedes boşuna Mercedes değilmiş, 2 vida ve kolay ulaşılabilen konumu nedeniyle kısa sürede değiştirebileceğimi düşünüyorum. Bugün yada yarın bir el atarım. Bu işlem VW de 1 saat, Ford'da 3 saat sürecektir eminim :D

image.png.07a086a7ec260f7d61f02afe3f24f42c.png

Gerçek mercedes ise kolay gibi gözükür ama sökmeye kalkınca 1 günlük iş çıkarır. Olmadı mı? O zaman da parça uymaz :) 

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Üzerinden cikan orjinaldi. Mercedes parcasi kolay kolay bozulmaz. Muhtemelen ilk termostatti. 

IMG_2958.jpeg.cb16e88b2f646940db383b35c7edd16c.jpegIMG_2959.jpeg.ec6ff7af712eb40c4cd50d35162ea2cc.jpeg

Akü geldi. Arabada beyin cok olunca stop etmeden degistirdim. Bir problem olmadi. 

A7643153-E3F4-4DB0-BE08-9177BCCC3A88.jpeg.d39e64219ade9aed9893288b4bb9eb6d.jpeg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erdem Doğan

Önceki sahibi tam panjurun oldugu yerden bi yere tıklamış. Radyatörün önünden gecen hidrolik direksiyon sivi sogutma hatti yamulmus. Bu sekilde direksiyon kutusuna yada pompaya bi zarari var mi bilmiyorum ama problem cikarmamasi icin biseyler yapmam gerekiyor. Hortumu degistirmek zor görünüyor. Esnek olmadigi ve bi kac noktada dirsek oldugu icin sadece hortumu oradan cikarmak pek mümkün durmuyor. Bu sebeple katlanmis köse kismi kesip yerine normal su hortumu takip celik kelepce ile tuttursam kacak olur mu? Eger sorun olmaz ise, hortumu nasil kesmeliyim? Sonrasinda tüm hidroligi yenilemek gerekir mi yoksa sadece ekleme yapsak olur mu?

IMG_3006.jpeg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hortumun değişmesi şart. Basınç düşüyordur şu an. Bir süre sonra pompa da zarar görür bence.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Değiştirebilsem hiç beklemem de boruya baksana, radyatör vs derken tam motor indirecek cinsten

image.png.cec091ceea90f71e43406f3fee533d35.png

Katlanan kısmı düzeltmenin yolu yokmudur?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Değiştirebilsem hiç beklemem de boruya baksana, radyatör vs derken tam motor indirecek cinsten

Katlanan kısmı düzeltmenin yolu yokmudur?

Biraz yukarıya kaldırıp ısı tabancası ile müdahale edilebilir belki, yalnız hidrolik deponun kapağı açılmalı hidroliğin genleşebilmesi için.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Erdem hocam direksiyon hidroliği, adı üzerinde, hidrolik yağ içindeki. Basınç ile çalışıyor sistem, o yüzden içinde hidrolik yağ var. Bahçe hortumu basınçta şişer. Bence komple değişmesi gerekiyor. Gerçi burada olsanız o boruyu ısıtır düzeltirler ama orada bu işçilik için ne ödeme isterler onu bilemiyorum :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Dirsekli aynı kalınlıkta hortum ile ek yapacuzzzz.

Orda öyle beklenen gibi bir basınç Yok.

Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Dirsekli aynı kalınlıkta hortum ile ek yapacuzzzz.

Orda öyle beklenen gibi bir basınç Yok.

Kaç bar ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Kaç bar ?

Sana kaç lazım 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...