Hüseyin Semizark 7 Ağustos 2023 Paylaş 7 Ağustos 2023 Merhabalar. Aracım Passat b6 2011 halojen h7 mercekli. Komple sağ sol depo marka sıfır far aldım. Sorunlar : - kısa sağ sol farlarımın hüzmesi(yoğunluk kısmı) ikiside içe doğru bakıyor ve ilerde ortada birleşiyor. Sanki farlar içe çapraz bakıyor gibi. Bu alanın dışında kalan alanlar daha gölgeli oluyor gibi. - Uzun farlarım ışığı tamamen dağıtıyor, sanki ağaç dalı desenleri gibi. Her tarafa saçılıyor ve yolda uzun far mesafesi yok. Şüphelendiğim noktalar : 1 - Kısa farla alakalı şüphelerim şunlar : daha önceki farlarım da böyle ortaya doğru bakıyordu. Arabam ön taraftan daha önce darbe almış. Acaba Farın oturduğu (şasi - tampon) yer neresiyse, bununla alakalı bir sıkıntı olabilir mi ? Diyeceksiniz ki, farları sağa sola doğru açtır, ayar yaptır. 3üncü defa ustalara standart ayar yaptırdım, herhalde yapılabiliyorsa yapmışlardır diye düşünüyorum.( yada yapmıyorlarsa niye? beceriksizler mi ? gördüğüm kadarıyla sadece seviyeye bakıyorlar, far dağılım deseni ve odağı kimsenin umrunda değil gibi.) 2 - Bu depo marka farı internetten aldım. Bu farın tekini 4100'e satan site de vardı, 3300'de, benim aldığım ise, tanesi 2500'dü. Acaba bana defolu yani arızalı veya üretim hatalı far göndermiş olabilirler mi ? Fotoğraf ekliyorum, bir kısa var, bir uzun far fotoğrafı ( ikiside yaklaşık 10 metreden ama araç düz bir zeminde olmayabilir) ve bir de sürüş videosu ekledim. Video Linki : SÜRÜŞ VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Cem Işık 8 Ağustos 2023 Paylaş 8 Ağustos 2023 Sol far aşağı ayarlanmış gibi görüyorum. @Servet Aydın gelsin, çözümü bildirir. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 8 Ağustos 2023 Paylaş 8 Ağustos 2023 Kisada sol aşağıda uzunda ikisi fazla ortada yanlar çok karanlık. Kaç yılında aldınız bilmiyorum ama benim keçinin bile depo marka farinin teki 2500 oldu. Fiyatından killandim, üründe hata olabilir. Ustalar son sözü söyler. Yorum bağlantısı
Cem Işık 8 Ağustos 2023 Paylaş 8 Ağustos 2023 Merceklerin daha kaliteli olan hella /koito vs gibi değişmesi gerekiyor bence. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 8 Ağustos 2023 Paylaş 8 Ağustos 2023 Hüseyin Semizark yazdı: Merhabalar. Aracım Passat b6 2011 halojen h7 mercekli. Komple sağ sol depo marka sıfır far aldım. Sorunlar : - kısa sağ sol farlarımın hüzmesi(yoğunluk kısmı) ikiside içe doğru bakıyor ve ilerde ortada birleşiyor. Sanki farlar içe çapraz bakıyor gibi. Bu alanın dışında kalan alanlar daha gölgeli oluyor gibi. - Uzun farlarım ışığı tamamen dağıtıyor, sanki ağaç dalı desenleri gibi. Her tarafa saçılıyor ve yolda uzun far mesafesi yok. Şüphelendiğim noktalar : 1 - Kısa farla alakalı şüphelerim şunlar : daha önceki farlarım da böyle ortaya doğru bakıyordu. Arabam ön taraftan daha önce darbe almış. Acaba Farın oturduğu (şasi - tampon) yer neresiyse, bununla alakalı bir sıkıntı olabilir mi ? Diyeceksiniz ki, farları sağa sola doğru açtır, ayar yaptır. 3üncü defa ustalara standart ayar yaptırdım, herhalde yapılabiliyorsa yapmışlardır diye düşünüyorum.( yada yapmıyorlarsa niye? beceriksizler mi ? gördüğüm kadarıyla sadece seviyeye bakıyorlar, far dağılım deseni ve odağı kimsenin umrunda değil gibi.) 2 - Bu depo marka farı internetten aldım. Bu farın tekini 4100'e satan site de vardı, 3300'de, benim aldığım ise, tanesi 2500'dü. Acaba bana defolu yani arızalı veya üretim hatalı far göndermiş olabilirler mi ? Fotoğraf ekliyorum, bir kısa var, bir uzun far fotoğrafı ( ikiside yaklaşık 10 metreden ama araç düz bir zeminde olmayabilir) ve bir de sürüş videosu ekledim. Video Linki : SÜRÜŞ VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler Türkiye'de şu far ayarı makinesini kullanıp da far ayarını yapabileni görmedim. Sadece yükseklik ayarı yapıyorlar, sağ sol ayarını, farın üzerindeki sapma değerini bilen de bakan da yok. Bir de bu bilgisizliğe rağmen 150-200 tl far ayar ücreti alıyorlar. Millet parayı sokaktan topluyor sanıyorlar herhalde 😡 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark 8 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2023 (düzenlendi) Süleyman Can yazdı: Kisada sol aşağıda uzunda ikisi fazla ortada yanlar çok karanlık. Kaç yılında aldınız bilmiyorum ama benim keçinin bile depo marka farinin teki 2500 oldu. Fiyatından killandim, üründe hata olabilir. Ustalar son sözü söyler. Alalı 1 hafta oluyor daha. Öner Kurukuz yazdı: Türkiye'de şu far ayarı makinesini kullanıp da far ayarını yapabileni görmedim. Sadece yükseklik ayarı yapıyorlar, sağ sol ayarını, farın üzerindeki sapma değerini bilen de bakan da yok. Bir de bu bilgisizliğe rağmen 150-200 tl far ayar ücreti alıyorlar. Millet parayı sokaktan topluyor sanıyorlar herhalde 😡 Tam olarak yapılması gereken ayar nasıl yapılıyor tarif ederseniz ben kendim uğraşabilirim. Farın üzerindeki hangi yuvayı çevirmem gerekiyor ? 8 Ağustos 2023 tarihinde Hüseyin Semizark tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Ağustos 2023 Paylaş 8 Ağustos 2023 Sol düşük veya sağ yüksek. Mercekler kalitesiz. Açılıp iyi bi led mercek takılmalı. Yan sanayii olduğu için uzunda verim beklemeyin Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Ağustos 2023 Paylaş 8 Ağustos 2023 Farın üstünde ikişer tane ayar yeri var. Merceğe yakın olan yukarı aşağı. Dışta olanlar sağ sol ayarı. Kapalı otopark lazım avm gibi. Siyah izole band. Araç duvara sıfır yanaşır. Kesilme çizgisi noktasına bandları yapıştırın. Dümdüz 10 metre geri gidin. Far üstünde yazan % değerine bakın. Değer kaç ise 10 metre mesafede işareti yerin o kadar aşağısında olacak kesilme çizgisi. Sağ sol ayarı ile de sapma olan farı sağa sola ayarlayın. Bitti. 5 Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark 8 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2023 (düzenlendi) Doğru far ayarı yapılmış bir duvar fotoğrafı yükleyebilir misiniz ? Örneğine baka baka yapmaya çalışayım. Bu fotoğraftaki gibi (benim farım değil, başka sayfadan kopyaladım) 2 kırılma noktası mı çıkması gerekiyor, yoksa , 2 çizgi birleşip tek kırılma noktası ve tek çizgi mi oluşturması gerekiyor bundan emin olamadım ? (farlar H7 halojen mercekli) 8 Ağustos 2023 tarihinde Hüseyin Semizark tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Ağustos 2023 Paylaş 9 Ağustos 2023 Far üstündeki dereceye göre ayarlayın zaten ufuk noktasında tek olarak görülecek çizgiler. Makas gibi uzak noktada iç içe geçme olursa sağ sol ayarına bakın. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ağustos 2023 Paylaş 9 Ağustos 2023 Aşağıdaki konuda her şey olması gerektiği gibi anlatılmış. Servet de açıklamış zaten. Sonradan gördüm. Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark 13 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 13 Ağustos 2023 Servet Aydın yazdı: Farın üstünde ikişer tane ayar yeri var. Merceğe yakın olan yukarı aşağı. Dışta olanlar sağ sol ayarı. Kapalı otopark lazım avm gibi. Siyah izole band. Araç duvara sıfır yanaşır. Kesilme çizgisi noktasına bandları yapıştırın. Dümdüz 10 metre geri gidin. Far üstünde yazan % değerine bakın. Değer kaç ise 10 metre mesafede işareti yerin o kadar aşağısında olacak kesilme çizgisi. Sağ sol ayarı ile de sapma olan farı sağa sola ayarlayın. Bitti. Sağ sol ayarını çevirdiğimde hiç tepki yok. Bunu çevirince, mercekteki kısa far mı dönecek, yoksa uzun far mı ? Yoksa ikisi birlikte mi dönecek ? Hiç tepki yok iki farda da yukarı aşağı ayarı çalışıyor ama sağ sol ayarında hiç tepki yok. Sanırım bozuk. Farları iade etmeyi düşünüyorum Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Ağustos 2023 Paylaş 14 Ağustos 2023 Sağ sol ayarı yavaş hareket eder ve sağa sola hareketi aynı zamanda yatay olarak aşağı veya yukarı da hareket eder. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark 14 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2023 (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Sol düşük veya sağ yüksek. Mercekler kalitesiz. Açılıp iyi bi led mercek takılmalı. Yan sanayii olduğu için uzunda verim beklemeyin Yan sanayilerin hiçbirinde uzun farda verim yok mudur yani ? Uzun farların olayı tamamen ışığın reflektörden yansıması değil midir ? Neden bu kadar verimsiz oluyor acaba ? Tüketici haklarına dayanarak iade etme şansım var mıdır ? Bilginiz var mı acaba ? Servet Aydın yazdı: Sağ sol ayarı yavaş hareket eder ve sağa sola hareketi aynı zamanda yatay olarak aşağı veya yukarı da hareket eder. Bunu bilmiyordum 14 Ağustos 2023 tarihinde Hüseyin Semizark tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark 14 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2023 Burada sürüş videosu var. Kısa farlar sizce de ortada toplanmamış mı? Sol far sağa, sağ far sola bakıp ortada toplanıyor gibi. Yamuk gidiyor gibi. Bu sorunu fardaki sağ sol ayarından mı yapmam gerekiyor ? Sağ sol çok yavaş ve az dönüyor dediniz servet bey, kısaları düzeltsek bile uzunların yönü bozulacak gibi duruyor. (Kısa uzun ayrı ayar yapılmıyor diye biliyorum) Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Ağustos 2023 Paylaş 14 Ağustos 2023 Kısa ile uzun aynı taşıyıcı platform üzerinde. Kısa merceği içeriden manuel ayarı da var ancak farı sökmeden olmaz ayarı ve çok sapma olmaz Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ağustos 2023 Paylaş 14 Ağustos 2023 Hüseyin Semizark yazdı: Burada sürüş videosu var. Video ile olmaz.. Bu sizin farınız mı ? Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark 14 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2023 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Video ile olmaz.. Bu sizin farınız mı ? evet bu benim farım. sol taraf karanlık kalmıyor mu ? kısa farı sola almak için ayar vidasını çevirirsem kısa sol far hareket etmiyor, sol uzunda ise belirgin bir değişim oluyor ama uzun her durumda aşırı dağınık. 14 Ağustos 2023 tarihinde Hüseyin Semizark tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Ağustos 2023 Paylaş 14 Ağustos 2023 Aftermarket hiçbir far oem gibi olmaz. Olsa onların bedeli ile satılır. Ha ihtimal uzun ampuller tam oturmadı diyelim ki mm'lik sapma kafi ışık dağılımı için. Freeform farda yansıtıcı tasarımı çok hassas. Parabolik camlı far biraz daha kolay. Ben farların kalitesiz olduğunu düşünüyorum. Işık dağılımı ve bir türlü olmayan ayar da kanıtı. İade şansınız var mı bilmiyorum. İthal ürünlerin iki yıl garantisi var. Satıcı almam der, bu iş ithalatı yapan firmaya kadar uzanır. Hakem heyeti ne der acep? Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark 14 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2023 Şüphelendiğim şey : aracım önden daha önce kaza yapmış. farları takan kaportacı acaba karosere veya tampona farları tam oturtturamadı mı ? zaten öyle bir şeyler homurdanmıştı. (Far montajının karoserle veya tamponla alakası var mı ?) böyle bir sebepten kaynaklanıyor olabilir mi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ağustos 2023 Paylaş 14 Ağustos 2023 Hüseyin Semizark yazdı: Şüphelendiğim şey : aracım önden daha önce kaza yapmış. Farınız ayarsız. sağ yüksek sol düşük farlar içe bakıyor. Far ayarlamak zor bişey değil. Yukarda link verdik. Orada söyleneni yapın yeter. Yapamıyorsanız bir oto elektrikçiye götürün, makinayla yapıverirler. Duvara karşı manuel ayarlamak kadar güzel olmaz ama. Önünüzü görürsünüz. Farınız düzgün ayarlanırsa zaten uzuna ihtiyacınız da kalmaz. Uzuna çok takılmayın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts