İçeriğe Yönlendir

Üsküp Gezisi Hakkında

Mehmet Muhip Yılmaz

Recommended Posts

Mehmet Muhip Yılmaz

Herkese selamlar ;

Kısmet olursa haftaya 3 günlük bir Üsküp - Kuzey Makedonya gezisi planlıyorum. Daha önce gitmiş olan dostlardan önerilerini mutlaka bekliyorum :)  Bir diğer sorum ise Ekim ayında Amerika için Turist vizesi mülakatım var. Pasaportum yeni dolayısıyla hiç vizem vs. yok. Vizeye gitmeden önce gerçekleştireceğim bu Kuzey Makedonya seyahatim problem yaratır mı ? Amerika Kuzey Makedonya'yı tanımıyor gibisinden bir kaç bir şey okudum. Pasaportumda Kuzey Makedonya giriş çıkış damgası olacak. Bu seyahat olumsuz etki yaratır mı ? Tecrübesi olan dostların tecrübelerini ve önerilerini rica ediyorum.

Saygılarımla 

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Amerika vizesi alacaklara pasaportta daha önce vizeniz olsun tavsiyesi var geçen arkadaşım aldı amerika vizesi vermesinler diye elinden geleni yaptı ama verdiler garip yani.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Ilk kısım icin cevap vermek gerekirse, Makedonya ya otobüs ile mi uçaklamı yoksa kendi aracınızla mı gideceksınız ? Farkli tavsiyelerim olacak. Ikinci kısım icin net bilgim olmamakla beraber  bu ülke ABD icin bir Iran veya Kuzey kore degil. Orayi ziyaret etmenizin bir sorun yaratacagini dusunmuyorum. Youtube taki gezginler pasaportta ne kadar cok damga olursa vize isteyen ulkelerin buna guvenerek daha kolay vize verdiklerini belirtiyorlar. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Amerika eğer daha önce herhangi

bir ülkeye giriş çıkış yok ise çok zor vize verir. Arkadaşım yunanistana giriş çıktı  amerika vizesi için. Gene alamadı ama yunanistanı görmüş oldu:)

üsküp’e gitmiştim 3 sene kadar önce uçakla, keyifli bir ülkedir.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Doğrudan Makedonya'ya gidecekseniz başka bir vize vs.ye gerek yok, direk uçabilirsiniz. Normalde Yunanistan problem çıkarıyordu ama isim Kuzey Makedonya olduktan sonra o da çözüldü. O bölgede bazı sıkıntılar var ama tek ülkeye gidecekseniz sorun olmaz. Zaten biraz yakın tarihe meraklıysanız dağlarında gezerken savaşın kokusunu alırsınız halen.

Öncelikle araba kiralamanızı tavsiye ederim, arabasız gezmek zor oralarda. Bir çok kurumsal kiralama firması mevcut Üsküp havaalanında.

Ben Üsküp'ten önce kuzeydoğu'ya doğru çıkıp saat yönünde tüm ülkeyi gezip Üsküp'ün kuzeybatısındaki globoçiça kapısından Kosova'ya geçmiştim. Ohrid'de 2 gece kaldım, müthiş bir yer, resmen huzurun başkenti. 3 günlük gezide bu rotayı yapamasanız da daha küçük bir çember çizebilirsiniz. Ben Resneli Niyazi'den mülhem Resne'ye bile gittim. :) 

Balkanların doğası müthiş zaten, çoğu bölge bakir, yollar Tito'dan kalma, o ormanların içinde araba kullanmak aşırı zevkli. Ama tecrübe istiyor, çünkü bizdeki gibi şerit çizgisi, tabela vs. yok bir çok bölgede. Yoğun kullanılmayan bölgelerde virajı aldıktan sonra kocaman bir çukur da olabilir yola yayılan bir inek de.

Üsküp çevresindeki turistik yerler zaten tüm rehber sitelerinde var. Onlara girmiyorum, başka bir merak edilen nokta varsa yanıtlayabilirim.

mk.jpg 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Üsküp'te gostivar ve ohid'de gezilecek yemek ezilecek çok yerler var da nasıl tarifi verecem bilemedim. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Servet Aydın yazdı:

Üsküp'te gostivar ve ohid'de gezilecek yemek ezilecek çok yerler var da nasıl tarifi verecem bilemedim. 

Tarifle olmaz zaten,bizzat öne düşüp mihmandarlık yapman gerekiyor abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz
Fatih Keskin yazdı:

Amerika vizesi alacaklara pasaportta daha önce vizeniz olsun tavsiyesi var geçen arkadaşım aldı amerika vizesi vermesinler diye elinden geleni yaptı ama verdiler garip yani.

6 yıl önceki pasaportumda 1 adet Schengen var ama başvuru sırasında 5 yıl içinde daha önce gittiğiniz bir yer mi var dediği için forma eklemedim. Ne olur ne olmaz diye pasaportu yanımda götüreceğim. 

Mustafa Erkan yazdı:

Ilk kısım icin cevap vermek gerekirse, Makedonya ya otobüs ile mi uçaklamı yoksa kendi aracınızla mı gideceksınız ? Farkli tavsiyelerim olacak. Ikinci kısım icin net bilgim olmamakla beraber  bu ülke ABD icin bir Iran veya Kuzey kore degil. Orayi ziyaret etmenizin bir sorun yaratacagini dusunmuyorum. Youtube taki gezginler pasaportta ne kadar cok damga olursa vize isteyen ulkelerin buna guvenerek daha kolay vize verdiklerini belirtiyorlar. 

Uçakla gideceğim :)  Tek korkum Kuzey Makedonya mührünü görüp problem çıkarmaları :( Ülke olarak tanıyıp tanımadığından emin değilim. 

Selim Bilgin yazdı:

Doğrudan Makedonya'ya gidecekseniz başka bir vize vs.ye gerek yok, direk uçabilirsiniz. Normalde Yunanistan problem çıkarıyordu ama isim Kuzey Makedonya olduktan sonra o da çözüldü. O bölgede bazı sıkıntılar var ama tek ülkeye gidecekseniz sorun olmaz. Zaten biraz yakın tarihe meraklıysanız dağlarında gezerken savaşın kokusunu alırsınız halen.

Öncelikle araba kiralamanızı tavsiye ederim, arabasız gezmek zor oralarda. Bir çok kurumsal kiralama firması mevcut Üsküp havaalanında.

Ben Üsküp'ten önce kuzeydoğu'ya doğru çıkıp saat yönünde tüm ülkeyi gezip Üsküp'ün kuzeybatısındaki globoçiça kapısından Kosova'ya geçmiştim. Ohrid'de 2 gece kaldım, müthiş bir yer, resmen huzurun başkenti. 3 günlük gezide bu rotayı yapamasanız da daha küçük bir çember çizebilirsiniz. Ben Resneli Niyazi'den mülhem Resne'ye bile gittim. :) 

Balkanların doğası müthiş zaten, çoğu bölge bakir, yollar Tito'dan kalma, o ormanların içinde araba kullanmak aşırı zevkli. Ama tecrübe istiyor, çünkü bizdeki gibi şerit çizgisi, tabela vs. yok bir çok bölgede. Yoğun kullanılmayan bölgelerde virajı aldıktan sonra kocaman bir çukur da olabilir yola yayılan bir inek de.

Üsküp çevresindeki turistik yerler zaten tüm rehber sitelerinde var. Onlara girmiyorum, başka bir merak edilen nokta varsa yanıtlayabilirim.

mk.jpg 

Araba kiralayıp Priştine'ye geçilebilir. Tek sorun dönüş için kapıdan tekrar Makedonya'ya alırlar mı ve Kosova mührü ABD vize mülakatında sorun yaratır mı :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Amerikaya gitmeniz gerektiği için gidiyorsanız vize sorununuz olmaz. 

Öylesine gidiyorsanız zengin olmanız yeterli olabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Amerikaya gitmeniz gerektiği için gidiyorsanız vize sorununuz olmaz. 

Öylesine gidiyorsanız zengin olmanız yeterli olabilir.

Hocam turistik bir seyahat olacak :) Tek endişem Kuzey Makedonya mührünü pasaportta gördüklerinde problem yaratmaları :( 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

Araba kiralayıp Priştine'ye geçilebilir. Tek sorun dönüş için kapıdan tekrar Makedonya'ya alırlar mı ve Kosova mührü ABD vize mülakatında sorun yaratır mı :) 

- Makedonya ile Kosova arasında bir problem yok, Priştine'ye gidip gelebilirsiniz.

- Ancak Priştine'de görecek bir şey yok. Görmüş olmak için ve Sultan Murat türbesi için gitmiştim ben sırf, hayatımda gördüğüm en boğucu, sıkıcı şehirlerden biri.

- Gidilecekse Prizren'e gidilebilir ama o da toplamda 3 günlük gezide yetişmez, yol bayağı var Üsküp'ten. Zaman varsa gidin ama Prizren çok güzel bir yer. Tam bir Türk şehri.

- Kosova Nato korumasında zaten, niye Amerika'da problem olsun ki? :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz
Selim Bilgin yazdı:

- Makedonya ile Kosova arasında bir problem yok, Priştine'ye gidip gelebilirsiniz.

- Ancak Priştine'de görecek bir şey yok. Görmüş olmak için ve Sultan Murat türbesi için gitmiştim ben sırf, hayatımda gördüğüm en boğucu, sıkıcı şehirlerden biri.

- Gidilecekse Prizren'e gidilebilir ama o da toplamda 3 günlük gezide yetişmez, yol bayağı var Üsküp'ten. Zaman varsa gidin ama Prizren çok güzel bir yer. Tam bir Türk şehri.

- Kosova Nato korumasında zaten, niye Amerika'da problem olsun ki? :) 

Araba kiralayıp  Priştin'ye geçerken problem olur mu ? Otobüs ile seyahat çok mu daha rahat olur :) 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Araba kiralayıp  Priştin'ye geçerken problem olur mu ? Otobüs ile seyahat çok mu daha rahat olur :) 

3. oldu galiba olmaz dediğim. :D Zaten gidip dönememek diye bir şey olmaz, dönemeyecek olsanız gidemezsiniz de. :D Kosova'dan mesela Sırbistan'a gidemezsiniz.

Otobüs deyince bizim son model Travegolar canlanmasın gözünüzde, ben olsam Balkanlarda otobüse binmezdim, yolların da durumunu düşününce. :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
(düzenlendi)

Araçla da gidebilirsiniz sorun olmuyor. Priştineye giderseniz orda swiss hotelin yanında adını unuttuğum bi restorant var. Pljeskavicayı çok güzel yapıyor. Kesinlikle yapılması gerekenler arasında olmalı yemeğe düşkünseniz. 

Ayrıca Kosova ABD tarafından desteklenen bir ülke. Sırplar da ruslar tarafından. Makedonya vizesi sıkıntı çıkarmaz bence.

tarihinde Macit Aliyev tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz
Selim Bilgin yazdı:

3. oldu galiba olmaz dediğim. :D Zaten gidip dönememek diye bir şey olmaz, dönemeyecek olsanız gidemezsiniz de. :D Kosova'dan mesela Sırbistan'a gidemezsiniz.

Otobüs deyince bizim son model Travegolar canlanmasın gözünüzde, ben olsam Balkanlarda otobüse binmezdim, yolların da durumunu düşününce. :) 

O zaman bir araç kiralamak en mantıklısı :) Peki sigorta hususu nasıl oluyor. Kiralık araç sonuçta Kosova kapıdan geçerken sigorta istemiyorlar mı ? 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

O zaman bir araç kiralamak en mantıklısı :) Peki sigorta hususu nasıl oluyor. Kiralık araç sonuçta Kosova kapıdan geçerken sigorta istemiyorlar mı ? 

Yeşil sigorta yapılıyor, kiralarken şu ülkeye geçeceğim diye belirtmeniz lazım. Çok bir para değil 20-30 euro olabilri ama emin değilim bir kaç senedir gitmedim ben de bir yere. Yurtdışına çıkacağınızı ve çıkacağınız ülkeleri kiralarken, hatta aracı rezervasyon yaparken mutlaka belirtin, ona göre evrak verecekler size. Çoğu zaman zaten araçların sigortası hazır oluyor, sadece evrağı torpidoya koyacaklar.

Kosova'ya geçecekseniz kullanacağınız haritanın ilgili kısmını offline kullanılabilecek şekilde indirmenizi tavsiye ederim. Ya da Sygic vs. alabilirsiniz. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz
Selim Bilgin yazdı:

Yeşil sigorta yapılıyor, kiralarken şu ülkeye geçeceğim diye belirtmeniz lazım. Çok bir para değil 20-30 euro olabilri ama emin değilim bir kaç senedir gitmedim ben de bir yere. Yurtdışına çıkacağınızı ve çıkacağınız ülkeleri kiralarken, hatta aracı rezervasyon yaparken mutlaka belirtin, ona göre evrak verecekler size. Çoğu zaman zaten araçların sigortası hazır oluyor, sadece evrağı torpidoya koyacaklar.

Kosova'ya geçecekseniz kullanacağınız haritanın ilgili kısmını offline kullanılabilecek şekilde indirmenizi tavsiye ederim. Ya da Sygic vs. alabilirsiniz. 

Kosova'ya geçme amacım tamamen pasaportta bir mühür daha olsun şeklinde... ABD vizesinde kısmen etkili olur mu yoksa geçmeye değer mi sizce ? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hocam turistik bir seyahat olacak :) Tek endişem Kuzey Makedonya mührünü pasaportta gördüklerinde problem yaratmaları :( 

Hiç sorun olmaz onlar niyetinizi anlar görüşmede zaten.

Kosova'ya geçme amacım tamamen pasaportta bir mühür daha olsun şeklinde... ABD vizesinde kısmen etkili olur mu yoksa geçmeye değer mi sizce ? 

Pasaporttaki mühürlere bakmazlar pasaport yeni alınmış da olabilir. daha önce nereye gittiğinizi nerden bilsinler? 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk
(düzenlendi)

Herkese selamlar ;

Kısmet olursa haftaya 3 günlük bir Üsküp - Kuzey Makedonya gezisi planlıyorum. Daha önce gitmiş olan dostlardan önerilerini mutlaka bekliyorum :)  Bir diğer sorum ise Ekim ayında Amerika için Turist vizesi mülakatım var. Pasaportum yeni dolayısıyla hiç vizem vs. yok. Vizeye gitmeden önce gerçekleştireceğim bu Kuzey Makedonya seyahatim problem yaratır mı ? Amerika Kuzey Makedonya'yı tanımıyor gibisinden bir kaç bir şey okudum. Pasaportumda Kuzey Makedonya giriş çıkış damgası olacak. Bu seyahat olumsuz etki yaratır mı ? Tecrübesi olan dostların tecrübelerini ve önerilerini rica ediyorum.

Saygılarımla 

Bi sıkıntı yaratmaz,pasaportu alıp sayfalarına bakmıyorlar,zaten senin neler yaptığını,nerelere gittiğini biliyorlar,ben Amerika vizesine başvurmadan 2 hafta öncesinde Afganistandan gelmiştim,1 ay kaldım hatta orda,randevu başvurusunuda Afganistandan yapmıştım,tabi o zaman 2019 yılıydı,

mülakat 45 sn sürdü,ne yapcan nerelere gitcen diye sordular,alışveriş yapacam,east cost gezeceğim dedim,iyi hadi gidin gezin 10 yıl dediler ,daha sonra pasaportu ptt ile gönderdiler.

ara ara amerika elçiliği internet sitesinde randevu sistemini kontrol edin,bazen daha erken randevular iptal olup yer açılabiliyor

bu arada bâzı ülkeler girişte mühür vurmuyor,ben Amerikaya gittiğim zaman hiç mühür vurmadı polis,pasaportu okutup "yeşil approve" yazısını görünce "ok" diye salıyor,çıkıştata mühür yok,pasaportu karıştırıp bakmıyor,o kadar vakti yok,sıra oluyor arkada

Bizim Türkiye den çıkışta vurdukları mühür bile silik tam anlaşılmıyor,sadece tarih anlaşılıyor

tarihinde Kutluay Selçuk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Alpay Sumer yazdı:

Heyt be idolümsün abi 🥰 

Cem Işık yazdı:

Tarifle olmaz zaten,bizzat öne düşüp mihmandarlık yapman gerekiyor abi

Feda olsun bedenim. Uçak biletimi gidiş olarak aldım siyuu

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Servet Aydın yazdı:

dönüşü napcan abi yaa :keyifli: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
Servet Aydın yazdı:

Ben de geliim mi? 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Zafer Ayvacı yazdı:

Ben de geliim mi? 

Geri dönmek yok feda ediyoruz kendimizi

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
Servet Aydın yazdı:

Geri dönmek yok feda ediyoruz kendimizi

Bi dk. Bu gittiğimiz yerde ciğerci vardır di mi? Yoksa tekrar düşünelim derim 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...