Süleyman Can 27 Temmuz 2023 Paylaş 27 Temmuz 2023 Merhaba, Son 2 haftadır sorunsuz, çizgisinde giden arabanın direksiyonu elimin altında titremeye başladı. Bir de direksiyonu bıraktığımda kendi kendine sola doğru hafif hafif dönüyor. Kışlıklar varken yoktu şimdi taksam onunla da yapar mı bilemiyorum. Önce 32psi hava basıncını kontrol ettim az biraz kullandım önce yapmadı sonra tekrar başladı. 1 gün sonra çektim petrole sol 30 sağ 31 psi 'ya inmiş. Lastikler 9 yıllık ama 1-2 psi'ın bu kadar etki edeceğini sanmıyorum. İşin ilginç tarafı düşük süratte yaparken hızlanınca yapmıyor. Bundan önce kötü lastiğim vardı sürekli yapardı ve 5-6 psi inerdi 1 haftada. Memlekette bozuk yollarda baya yavaş sürdüğüm halde acaba rot ayarını mı bozdum? ''Yavaşken'' titreme ve bırakınca direksiyonun hafif sola dönmesi neden olur? Balans kaçmasından yapar mı? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 27 Temmuz 2023 Paylaş 27 Temmuz 2023 9 yıllık lastik epey eskidir bence değiştirin. 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 27 Temmuz 2023 Paylaş 27 Temmuz 2023 Ön sol lastiğiniz bozulmuş bence, yanak veya tabandan balon yapmıştır. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 28 Temmuz 2023 Paylaş 28 Temmuz 2023 4 yeni lastik alın, jantlrda eğrilik varsa düzelttirin, rot balans yaptırın geçer, 9 yıllık lastiğin ömrü dolmuştur, lastik en önemli yedek parçadır. 1 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 28 Temmuz 2023 Paylaş 28 Temmuz 2023 Süleyman Can yazdı: Lastikler 9 yıllık ama Aha buldum problemi 2 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 28 Temmuz 2023 Paylaş 28 Temmuz 2023 Lastiklerin eski olması etkendir ama bence lastikte sorun var. Sağdaki ile yer değiştirmeyi deneyin. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Temmuz 2023 Paylaş 28 Temmuz 2023 Titreme lastik bozukluğu, çekme ise lastiğin düzensiz aşınmasından olur.. kışlık lastiğinle yapmadığına göre kesin düzensiz aşınmıştır.. Düzensiz aşındığına göre rot ayarın da bozuk olabilir. Sökerken lastiği işaretleyip aynı yerlerine taksan çekme sorunun olmazdı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 28 Temmuz 2023 Paylaş 28 Temmuz 2023 yazlık kışlık lastiği yine aynı tarafa takmak lazım, ben jant lastik olarak değiştirirdim, sağ sol ön arka karışınca rot ayarı düzgün olduğu halde çekme yapardı, ona da dikkat etmeli ama önce 9 yıllık lastiği değiştirmeli hocam ✋ 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Temmuz 2023 Paylaş 28 Temmuz 2023 arkaları öne takıp kontrol edin. tamamen aynısı oluyorsa ön düzende bir şeyler bozuktur. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 28 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 28 Temmuz 2023 Listeye bir masraf daha ekledim ama hala düşük hızda yaparken 70-80 den sonra yapmamasını çözemedim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Temmuz 2023 Paylaş 28 Temmuz 2023 Rot ve balans yaptırdıktan sonra son çare lastik değişecek. Ya da sağ sol değiştirerek deneme yapabilirsiniz Yorum bağlantısı
Ömer Günçü 28 Temmuz 2023 Paylaş 28 Temmuz 2023 tütremenein kaynağı balanstır hocam, çekme ise rottan olur. rot balans yaptırın düzelir Yorum bağlantısı
Recommended Posts