Gökhan Tuna 23 Temmuz 2023 Paylaş 23 Temmuz 2023 Hamit inan yazdı: Tabiki hayır. Fakat insanın bazen nevri dönüyor basireti bağlanıyor. O yüzden dua ediyorum " Allah'ım sen aklımi basimdan alma kul hakkına sokma kötüyle karşılaştırma" zaten aklı başında olan insan tanımadığını birini ufak bir olayda bıçaklar vurur öldürür mü? Ama şunu da ifade edeyim. O hareketi yada benzer hareketi yapan yada kafayı çekip trafiğe çıkan insanın ölmesi gram umurumda olmaz. Basar yoluma giderim. Uzun oldu ama yaşadığım bir olayı yazayım Geçen senelerde arkadaşla beraber çocukları aldık şehirler arası gezmeye çıktık. Sağanak yağmurlu hava köy yolu gibi gidiş geliş 6-7 araba peşpeşe gidiyoruz. Bir anda önden arkaya zincirleme frenle durduk. Önden çok arkadan gelen transporter bize yapismasin diye aynada kolladım. Yol açıldı. Frene sebep gerine gerine arabaların önüne çıkan yolun kenarında hala poz veren bir kaz. Aracı benzine peşinden spor moda aldım gazı dipledim kazın üzerinden geçtim pert ettim. Arkadaş ne yaptın falan filan diye bozuldu. 6 araba paket olsa idik çocuklar ön cama yapissa idi o kazı sokağa salan sahibinin gram umrunda olmayacaktı biz kurtardık bir sonrakinin kurtarması için elimden geleni yaptım dedim. Gece yatarken arkadaş " Abi ben düşündüm senin yaptığın hakikaten doğrusu idi " dedi. Tam benim gibisiniz Hamit Bey :-) , cevabınız ve yaşadığınız olayı (bence de iyi yapmışsınız) paylaştığınız için teşekkür ederim. 2 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 23 Temmuz 2023 Paylaş 23 Temmuz 2023 Servet Aydın yazdı: Kazı yeseydin ya yakalayıp Bir dahakine inşallah :)) Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 23 Temmuz 2023 Paylaş 23 Temmuz 2023 Bugün günübirlik Ayvalık tarafına gidip geldim. Millet fırsatını buldumu bastıkça basıyordu, yakıt pahalıymış falan kimsenin umurunda değil. 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 23 Temmuz 2023 Paylaş 23 Temmuz 2023 Ben genelde yola sakin başlarım, sıkılmaya başladıkça kafamdan yavaş gitmekle hızlı gitmek arasındaki maliyet farkını hesaplayıp ben bu parayı zaten sürekli şunun için (örn. yemek) harcıyorum deyip basıyorum gaza. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Temmuz 2023 Paylaş 23 Temmuz 2023 Ulaşılmak istenen yere 20 km den kısa kalınca sürat min 20 30 km artıyor. Çok kez fark ettim bunu. Eve dönüşte daha çok oluyor. Yüzde 90 ı eve dönüşte. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Temmuz 2023 Paylaş 23 Temmuz 2023 İlkay Başaran yazdı: Ulaşılmak istenen yere 20 km den kısa kalınca sürat min 20 30 km artıyor. Çok kez fark ettim bunu. Eve dönüşte daha çok oluyor. Yüzde 90 ı eve dönüşte. Uzun yol kazaları son 50 km gibi mesafelerde olur 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 23 Temmuz 2023 Paylaş 23 Temmuz 2023 Hamit inan yazdı: Yol açıldı. Frene sebep gerine gerine arabaların önüne çıkan yolun kenarında hala poz veren bir kaz. Aracı benzine peşinden spor moda aldım gazı dipledim kazın üzerinden geçtim pert ettim. Arkadaş ne yaptın falan filan diye bozuldu. diyorsunki, kazı bilerek ve isteyerek ezdim. yoksa zaten ezilmiş olan kazımı çiğnedin? ben yanlış mı anladım acaba diye okudum okudum çözemedim. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Temmuz 2023 Paylaş 23 Temmuz 2023 Doğan Arşiray yazdı: diyorsunki, kazı bilerek ve isteyerek ezdim. yoksa zaten ezilmiş olan kazımı çiğnedin? ben yanlış mı anladım acaba diye okudum okudum çözemedim. Bende soracaktım bunu kaçırdım çıktı aklımdan. Kazın suçu neydi şimdi. Ben kasıtlı ezildi diye anladım. Kaz ölünce sahibi ne anladı? Ben okudukça şaşırıyorum içinde çocuk ve annenin çığlık attığı araçlar falan. 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 Doğan Arşiray yazdı: diyorsunki, kazı bilerek ve isteyerek ezdim. yoksa zaten ezilmiş olan kazımı çiğnedin? ben yanlış mı anladım acaba diye okudum okudum çözemedim. Yok bizzat vede istiyerek üstünden geçtim 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Kaz ölünce sahibi ne anladı? Sahibinin anlaması gereken birşey yok. Zırt diye karayoluna çıkan panikle insanlara dip fren yaptıran bir kaz vardı artık yok. Pislik yanlış zamanda yanlış yerde olmaktır. Mesala salça yemekte guzelken elbisede kötüdür. Saç kadının başında guzelken yemekte kötüdür. Söz konusu insan canı olunca teferruatıni incelemem. Yoksa kurumun tuvaletinden çıkan fareyi bile suçu yok diye öldürtmeyip kutu ile dışarı salan adamım. Benim hayat görüşüm bu yönde. Her canlı kıymetlidir ama insan hayatı emsalsiz kiymetlidir 24 Temmuz 2023 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 Hamit inan yazdı: Sahibinin anlaması gereken birşey yok. Zırt diye karayoluna çıkan panikle insanlara dip fren yaptıran bir kaz vardı artık yok. Pislik yanlış zamanda yanlış yerde olmaktır. Mesala salça yemekte guzelken elbisede kötüdür. Saç kadının başında guzelken yemekte kötüdür. Söz konusu insan canı olunca teferruatıni incelemem. Yoksa kurumun tuvaletinden çıkan fareyi bile suçu yok diye öldürtmeyip kutu ile dışarı salan adamım. Benim hayat görüşüm bu yönde. Her canlı kıymetlidir ama insan hayatı emsalsiz kiymetlidir Siz bence tüm kazları, köpekleri, kedileri , yaban domuzlarını falan öldğrmeniz lazım. Hep asfalta çıkıyorlar. 1 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 İlkay Başaran yazdı: Siz bence tüm kazları, köpekleri, kedileri , yaban domuzlarını falan öldğrmeniz lazım. Hep asfalta çıkıyorlar. Allah karşılaştırmasin ama yoğun ve acı tecrübeler insanı benim olduğum yere getiriyor Yorum bağlantısı
Önder Özcan 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 İlkay Başaran yazdı: Siz bence tüm kazları, köpekleri, kedileri , yaban domuzlarını falan öldğrmeniz lazım. Hep asfalta çıkıyorlar. İnsanları unutmuşsun. Özellikle çocukları, en çok onlar çıkıyor. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 Önder Özcan yazdı: İnsanları unutmuşsun. Özellikle çocukları, en çok onlar çıkıyor. İnsan kıymetli. O yüzden saymadık. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 İlkay Başaran yazdı: İnsan kıymetli. O yüzden saymadık Bu aracı kullananda kıymetli mi ? Yorum bağlantısı
Hamit inan 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 (düzenlendi) Arabayı göre göre özellikle önüne atlayan bir hayvanla karşıdan karşıya geçmek için arabanın önüne atlayan bir hayvanın farkını polyanna ile Heidi arasına sıkışmış insanlara anlatmak.... Yaşayın anlarsınız neyin kıymetli neyin kıymetsiz olduğunu diyececegimde ağır olacak. Neyse gerilmemek lazım 24 Temmuz 2023 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 Hamit inan yazdı: Bu aracı kullananda kıymetli mi ? Senin beyanın üzerinden gittim. İnsan kıymetli olayı o. Yola atlayıp herkesi tehlikeye atan kazı öldürmüş olman daha da bir komik. Çünkü bunu yapmayacak olan kaz yok. Aynı ortamda elli bin yıl yaşarsak belki bu davranışın hayatlarına mal olduğunu öğrenip yapmazlar. İçinde çocukların olduğu arabanın sahibine de hayatı sorgulatmış olman dillere destansı. Yoldan karşıya geçmeyi bilmeyen kazdan farkımız bu olmalı işte. Adaleti biz dağıtmaya kalkarsak (insanlara karşı) birgün biri denk gelir ve o kazın ne hissrttiğini anlarız. Bunu düşünmek gerekli. Hani insan kıymetliydi? Çocuklar? Kendimizle çelişmesek mi acaba? 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 İnce çizgi var burada. Eşeğe çarpan var aramızda 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 Servet Aydın yazdı: İnce çizgi var burada. Eşeğe çarpan var aramızda Ben de ona benzer bir şey diyecektim. Yolun ortasında duran kaz değil de eşek olsaydı, manda yaban domuzu falan olsaydı ne yapacaktık? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 24 Temmuz 2023 Paylaş 24 Temmuz 2023 Önder Özcan yazdı: Ben de ona benzer bir şey diyecektim. Yolun ortasında duran kaz değil de eşek olsaydı, manda yaban domuzu falan olsaydı ne yapacaktık? Eşek mi? 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 25 Temmuz 2023 Paylaş 25 Temmuz 2023 Yolda onumuze bir hayvan cikmasi iki ucu boklu degnek, su kazayi hatirlarsiniz, pek cok ornek var. Ben kendim Bahcekoy'de oturdugum icin (Istanbul'da yasayanlar bilir) bizde kedi, kopek, yaban domuzu, manda, inek ve at coktur (esek yok her nasilsa); her an her yerde karsina cikabilir. Bunu bildigim icin ona gore surerim, gece karanlikta cok domuz ailesine yol vermisligim vardir; ama her zaman arkadan gelenleri de kollamak sartiyla. 2 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 25 Temmuz 2023 Paylaş 25 Temmuz 2023 (düzenlendi) Hamit inan yazdı: Kesinlikle. Boş otoyolda bile sinyal veririm. 99 sefer boşa yanar 100. de işe yarar. En azından huya dönüşünce dalgınlık anlarında büyük sıkıntıyı önlüyor Gıcıklık bu resimdeki değil. Bu resimde solda tırın yada otobüsün arkasında sollamada iken ısrarla selektör korna ile yol isteyenlerde. Çorum merkezden geçiriyorum bayram dönüşü ana baba günü şeritler dolu. Sagda tır solda Refuj önde otobüs 500-1000 metre selektör korna yaptı adam. Kendide görüyor yolu ambulans gelse geçemez. Merkezden çıkınca önüme aldım 10km dolayında gece vakti 140-150 hızda tampona 1 MT mesafede uzunlar ile takip ettim. Tohumunuza para vermedim dedim frene dokunup takla atsın diye bekledim. En son çocuklarının ve eşinin benim arabaya bakarak çığlıklarını görünce bıraktım. O gece tövbe etmedi ise bir daha tövbe etmemiştir. Evet canice bir durum ama ambulansın bile gidemeyecegi bir yolda trafik adım adım akarken 1 km mesafe boyunca korna selektör nedir? Fare pisliği kadar beyni olan yapmaz bu tacizi. Zaten o olaydan sonra eşi bir daha kocasının arabasına binmemistir kolay kolay Hamit Bey öfkenizi anlıyorum. Ancak trafikte hata yapanları bizler ıslah edemeyiz. Belki hanzoluk etti, belki de bilemediğiniz bir sıkıntısı vardı. Her türlü olay gerçekleşebiliyor. Ama "takla atsın diye bekledim" sözlerinizi buraya dahi yazmış olmanız öfkenizi kontrol edemediğinizi gösteriyor. Bilin ki o araç takla atıp ölenler olsaydı, trafik kazasından değil kasten adam öldürmekten dolayı ceza alırdınız. 25 Temmuz 2023 tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts