İçeriğe Yönlendir

Otoyolda Sol Şerit Kararsızlığı

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:

Trafiğe uymak en iyisi. Bazen izmir çevreyolu 3 şerit 130 la akıyor. En sağda 80 le gitmek problem çıkarır.

Yeşil dalga varsa 80le gitmek ideal. Hep yeşilde geçilir. Önüne yavaş araçlar çıkmazsa veya hızla gidip ışık bekleyen olmazsa.

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Otoyolda hep en sağ şeridi kullanırım. En hızlı ve en az araç olan şerit o.

Önüme bir kamyon falan çıkarsa sollamak için orta şeride geçer, solladıktan sonra tekrar en sağa geçerim.

Türkiye'de trafik sağdan akar, sağın boşsa neden o şeridi işgal edersin ki?

Geç sağa.

Sol şerit sollama şerididir, sollarsın geçersin sağa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Öner Kurukuz yazdı:

Önüme bir kamyon falan çıkarsa sollamak için orta şeride geçer, solladıktan sonra tekrar en sağa geçerim.

Geç sağa.

Kamyonlar sağdan gidiyor, 120 civarı giden adamın orta şeritten gitmesi normal. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Alanya Antalya arası hep en sağdan daha hızlı gidip geldim 1 haftadır. Bizde herkes sol şeritte, sağı tutan pek yok :p

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Evren Erakçora yazdı:

Yeşil dalga varsa 80le gitmek ideal. Hep yeşilde geçilir. Önüne yavaş araçlar çıkmazsa veya hızla gidip ışık bekleyen olmazsa.

Çevreyolu. Balçovadan dikiliye kadar ışık yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Öner Kurukuz yazdı:

Geç sağa.

İzmit istanbul otoyol geliyor aklıma hep. O yol hariç diyelim abi :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bencede.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
İlkay Başaran yazdı:

Trafiğe uymak en iyisi. Bazen izmir çevreyolu 3 şerit 130 la akıyor. En sağda 80 le gitmek problem çıkarır.

Radar var orada, yoksa sol şerit çok daha hızlı akıyor. Balçova girişi rampa olduğu için pek hızlı akmaz. Karabağlar’dan girenler basar. Ben de basıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
İlkay Başaran yazdı:

130 la giderek bir yere varamazsın!

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

3 şeritli özel otoyolumuz var. 

-en sağda 70’le giden tır

-ortada tırı geçen ve 100 ile giden otomobil

-sol boş

bizde bunların arkasında orta şeritten 120 ile gidiyoruz.

önümüze 100’le giden otomobil geldi. Sola baktık, boş ve sola geçtik. Hızımız 135’e çıktı. Ortadaki otomobili geçiyoruz. O sıra arkamızdan 180’le giden başka otomobil aniden belirdi. Frene basmak durumunda kaldı

yorumlarınız nedir 

"Tabakhaneye mi yetişiyorsun" der sollama bitince sağa geçerim.

Bu olayın tersini yaşıyorum genelde.

Motosiklet ile, görmüyor sollamaya çıkan.

Sola bakıyor aynadan, ben yokum. Sollamak için sinyal veriyor(sinyal verdiği için dua alıyor "adam" deniliyor).

Tekrar bakıyor, yine yokum.

Sollamaya cıkıyor, dikizden bir bakıyor, ben.🤓

Adamın yaptığı hiçbir hatalı iş yok.

Ben hızlıyım ve bekleyeceğim, fren bunun için var.

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sakarya İstanbul arası sadece Hyundai fabrikasının olduğu yer iki şeride düşüyor. Orda sıkıntı oluyor biraz ama genelde istanbula girene kadar en sağ şerit hep en hızlı şerit oluyor.kamyonlar var ama sağ şerit baştan sona kamyon dolu değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Muhittin Kaplan yazdı:

Sola bakıyor aynadan, ben yokum. Sollamak için sinyal veriyor(sinyal verdiği için dua alıyor "adam" deniliyor).

Motor görünmüyor evet. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Öner Kurukuz yazdı:

Sakarya İstanbul arası sadece Hyundai fabrikasının olduğu yer iki şeride düşüyor. Orda sıkıntı oluyor biraz ama genelde istanbula girene kadar en sağ şerit hep en hızlı şerit oluyor.kamyonlar var ama sağ şerit baştan sona kamyon dolu değil.

Otoyollarda en tehlikeli yer İzmit Gebze arası

• Beğen 3
  • Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Muhittin Kaplan yazdı:

Herkeste bu kadar empati yeteneği olsa hiç sorun olmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Evren Erakçora yazdı:

Herkeste bu kadar empati yeteneği olsa hiç sorun olmaz. 

Sonrasında durdurup dövüyor ama. O kısmı yazmamış. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Sempatik dövüyorum.

Birşey görmesek dahi sinyal vermeli. Sinyali gören pozisyonu ona göre alır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Eren Gökmen yazdı:

:f1:

IMG_20220903_134058.jpg

IMG_20220903_133937.jpg

Benim gıcık olduğum durum işte.. kapatmışlar şeritleri. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Muhittin Kaplan yazdı:

Sempatik dövüyorum.

Birşey görmesek dahi sinyal vermeli. Sinyali gören pozisyonu ona göre alır.

Kesinlikle. Boş otoyolda bile sinyal veririm. 99 sefer boşa yanar 100. de işe yarar. En azından huya dönüşünce dalgınlık anlarında büyük sıkıntıyı önlüyor 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Benim gıcık olduğum durum işte.. kapatmışlar şeritleri. 

Gıcıklık bu resimdeki değil. Bu resimde solda tırın yada otobüsün arkasında sollamada iken ısrarla selektör korna ile yol isteyenlerde. 

Çorum merkezden geçiriyorum bayram dönüşü ana baba günü şeritler dolu. Sagda tır solda Refuj önde otobüs 500-1000 metre selektör korna yaptı adam. Kendide görüyor yolu ambulans gelse geçemez. Merkezden çıkınca önüme aldım 10km dolayında gece vakti 140-150 hızda tampona 1 MT mesafede uzunlar ile takip ettim. Tohumunuza para vermedim dedim frene dokunup takla atsın diye bekledim. En son çocuklarının ve eşinin benim arabaya bakarak çığlıklarını görünce bıraktım. O gece tövbe etmedi ise bir daha tövbe etmemiştir. 

Evet canice bir durum ama ambulansın bile gidemeyecegi bir yolda trafik adım adım akarken 1 km mesafe boyunca korna selektör nedir? Fare pisliği kadar beyni olan yapmaz bu tacizi. Zaten o olaydan sonra eşi bir daha kocasının arabasına binmemistir kolay kolay

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Evren Erakçora yazdı:

Sinyal vermek refleks haline gelmiş olması lazım. 

Türkiyede vermemek, hatta önündeki araba azıcık ağırlaşınca diğer şeride dalmak refleks.

Aynadan bakıyorum, arabalar tipinden belli ediyor, tam arkamda gitmiyor orta şeride doğru kayıyor orayı da kapatıyor ki fırsat bulunca benim sağımdan geçecek. Ben zaten kaptırmışım gidilebileceği kadar gidiyorum. Allem ediyor kallem ediyor en sağa geçiyor gaza frene basıyor yarım saat sonra yine arkamda..Yazıktır.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Yıllardır aklımdadır. Şöyle sınırsız kaynağın olacak, ilgi çekici bir program yapacaksın. Katılmayan şoförleri de hapse atacaksın. Seve seve öğreteceksin. İçeride yemek içmek hatta konaklamak bedava olacak. Ama dışarı çıktığında artık nasıl hareket etmesi gerektiğini bilecek..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Emre Şimşek yazdı:

Yıllardır aklımdadır. Şöyle sınırsız kaynağın olacak, ilgi çekici bir program yapacaksın. Katılmayan şoförleri de hapse atacaksın. Seve seve öğreteceksin. İçeride yemek içmek hatta konaklamak bedava olacak. Ama dışarı çıktığında artık nasıl hareket etmesi gerektiğini bilecek..

Bu iş için yapılmış çok güzel hapishaneler var ama cezalar yetersiz. Mağdur olan yargı mensubu olunca cezanın şekli ve şiddeti değişiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Hamit inan yazdı:

10km dolayında gece vakti 140-150 hızda tampona 1 MT mesafede uzunlar ile takip ettim. Tohumunuza para vermedim dedim frene dokunup takla atsın diye bekledim. En son çocuklarının ve eşinin benim arabaya bakarak çığlıklarını görünce bıraktım. O gece tövbe etmedi ise bir daha tövbe etmemiştir.

Hamit Bey, bu olaya başladığınızda önünüzdeki arabada çocuklar olduğunu farketmediniz sanırım, değil mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yollarda hız sınır falan yok artık  iptal, sokak kanunları hüküm sürmekte, 6 şerit dümdüz yolda rampa yukarı tek başına takla atabilmeyi başaran sürüclerimiz var

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Gökhan Tuna yazdı:

Hamit Bey, bu olaya başladığınızda önünüzdeki arabada çocuklar olduğunu farketmediniz sanırım, değil mi?

Tabiki hayır. Fakat insanın bazen nevri dönüyor basireti bağlanıyor. O yüzden dua ediyorum " Allah'ım sen aklımi basimdan alma kul hakkına sokma kötüyle karşılaştırma"  zaten aklı başında olan insan tanımadığını birini ufak bir olayda bıçaklar vurur öldürür mü? 

Ama şunu da ifade edeyim. O hareketi yada benzer hareketi yapan yada kafayı çekip trafiğe çıkan  insanın ölmesi gram umurumda olmaz. Basar yoluma giderim.

Çok ince bir ayrıntı var burada onu yakalamak lazım

" Kimseye birşey olmasın diye boş otoyolda bile sinyal veren yeşil yanarken bile geçmeyip sağı solu kontol eden biri tersini yapan birine acımaz en azından bende böyle"

Uzun oldu ama yaşadığım bir olayı yazayım

Geçen senelerde arkadaşla beraber çocukları aldık şehirler arası gezmeye çıktık.

Sağanak yağmurlu hava köy yolu gibi gidiş geliş 6-7 araba peşpeşe gidiyoruz. Bir anda önden arkaya zincirleme frenle durduk. Önden çok arkadan gelen transporter bize yapismasin diye aynada kolladım. Yol açıldı. Frene sebep gerine gerine arabaların önüne çıkan yolun kenarında hala poz veren bir kaz. Aracı benzine peşinden spor moda aldım gazı dipledim kazın üzerinden geçtim pert ettim. Arkadaş ne yaptın falan filan diye bozuldu. 

6 araba paket olsa idik çocuklar ön cama yapissa idi o kazı sokağa salan sahibinin gram umrunda olmayacaktı biz kurtardık bir sonrakinin kurtarması için elimden geleni yaptım dedim. Gece yatarken arkadaş " Abi ben düşündüm senin yaptığın hakikaten doğrusu idi " dedi.

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...