Ali Memisoglu 18 Temmuz 2023 Paylaş 18 Temmuz 2023 1.4 otomatik 2009 model aracımız için artık ciddi ciddi lpg düşünmeye başladık Lpg tavsiyenin yanında, bu araca has montaj aşamasında dikkat edilmesi hususlar nelerdir? Ayarları, kurulumu, yazılımı, basıncı... Lpg den sonra motor ömrünü benzindeki gibi korumak açısından nelere dikkat etmeliyiz Yorum bağlantısı
İnan Çınar 18 Temmuz 2023 Paylaş 18 Temmuz 2023 Geçen yıl 2010 fiestama atiker obd li sistem taktırdım. Göstergeyi far düğmesinin altındaki çekmece içine koydurdum. Memnunum. 20 bin km oldu bir sıkıntı yaşamadım 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 19 Temmuz 2023 Paylaş 19 Temmuz 2023 Bütün Ford araçlarıma atiker taktırmıştım. Aldığım araçlarda da Atiker takılı idi. Hiçbir problemle karşılaşmadım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 19 Temmuz 2023 Paylaş 19 Temmuz 2023 (düzenlendi) Ali Memisoglu yazdı: 1.4 otomatik 2009 model aracımız için artık ciddi ciddi lpg düşünmeye başladık Lpg tavsiyenin yanında, bu araca has montaj aşamasında dikkat edilmesi hususlar nelerdir? Ayarları, kurulumu, yazılımı, basıncı... Lpg den sonra motor ömrünü benzindeki gibi korumak açısından nelere dikkat etmeliyiz Eğer taktıracaksanız İmkanınızda varsa İstanbul Candan Oto yu tavsiye ederim 2 kere lpg taktırdım hiçbir sorun yaşamadım. 19 Temmuz 2023 tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 19 Temmuz 2023 Paylaş 19 Temmuz 2023 Akl Premium marka lpg kitini 1.25 2015 model fiestaya 55 binde taktırdım. Şuan araç 140 binde. 1 kere ayar yaptırmadım. Performansımdan da bir şey kaybetmedim. Arıza ışığı yakmadı. İç düğme için hiçbir yeri deldirmedim. Direksiyon altındaki ruhsat kabının içine yerleştirdim. Her dolumda km sıfırlayıp 450 km yol yaptıktan sonra tekrar doldururum. Rekorum 515 km. Sırf lpg uyumundan ötürü dizel araca geçmezsem yine turbosuz bir ford düşünürüm. Şimdiye kadar lpg konusunda sorun yaşamadığım tek araç ford fiesta. Tabii kitinde etkisi var. 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 19 Temmuz 2023 Paylaş 19 Temmuz 2023 (düzenlendi) Fatih Sarıkaya yazdı: Akl Premium marka lpg kitini 1.25 2015 model fiestaya 55 binde taktırdım. Şuan araç 140 binde. 1 kere ayar yaptırmadım. Performansımdan da bir şey kaybetmedim. Arıza ışığı yakmadı. İç düğme için hiçbir yeri deldirmedim. Direksiyon altındaki ruhsat kabının içine yerleştirdim. Her dolumda km sıfırlayıp 450 km yol yaptıktan sonra tekrar doldururum. Rekorum 515 km. Sırf lpg uyumundan ötürü dizel araca geçmezsem yine turbosuz bir ford düşünürüm. Şimdiye kadar lpg konusunda sorun yaşamadığım tek araç ford fiesta. Tabii kitinde etkisi var. 515 km baya iyiymiş. 1.25 daha az mı yakıyor acaba 1.4 'ten? Yoksa tank mı daha büyük? Sürüş şekli ile ilgili bir tavsiye var mı? ( 90-100 ile %80 şehirdışı 50 km ile %20 şehiriçi 420 km falan yapıyor maximum. Simit depo var.) 19 Temmuz 2023 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Memisoglu 19 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2023 İnan Çınar yazdı: Geçen yıl 2010 fiestama atiker obd li sistem taktırdım. Göstergeyi far düğmesinin altındaki çekmece içine koydurdum. Memnunum. 20 bin km oldu bir sıkıntı yaşamadım İnan bey, arkadaş ortamında ne aman LPG konusunu açsam atikerden uzak dur dediler Bir LPG ustasına götürdüm lovato takalım en iyisi dedi, prins diyen var Aladığım kadarıyla kit de çok önemli Yorum bağlantısı
İnan Çınar 19 Temmuz 2023 Paylaş 19 Temmuz 2023 Ali Memisoglu yazdı: İnan bey, arkadaş ortamında ne aman LPG konusunu açsam atikerden uzak dur dediler Bir LPG ustasına götürdüm lovato takalım en iyisi dedi, prins diyen var Aladığım kadarıyla kit de çok önemli 1998 1.6 astra 1999 1.25 fiesta 2004 1.2 clio 2010 1.4 fiesta Bu araçlarıma hep atiker taktırdım. Sorun yaşamadım. Kitten ziyade usta önemli. Tercih sizin... 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 20 Temmuz 2023 Paylaş 20 Temmuz 2023 Ali Memisoglu yazdı: İnan bey, arkadaş ortamında ne aman LPG konusunu açsam atikerden uzak dur dediler Bir LPG ustasına götürdüm lovato takalım en iyisi dedi, prins diyen var Aladığım kadarıyla kit de çok önemli Prins hiç gerek yok bence filtre değişimi bile ayrı dert... 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 20 Temmuz 2023 Paylaş 20 Temmuz 2023 İnan Çınar yazdı: 515 km baya iyiymiş. 1.25 daha az mı yakıyor acaba 1.4 'ten? Yoksa tank mı daha büyük? Sürüş şekli ile ilgili bir tavsiye var mı? ( 90-100 ile %80 şehirdışı 50 km ile %20 şehiriçi 420 km falan yapıyor maximum. Simit depo var.) Aracın konusunda geçmişte bununla ilgili çok bilgi paylaşmıştım. O zamanlar daha bir azim vardı. Kendi az yaktırma rekorumu kırmak heyecan veriyordu. Depo simit versiyonu. 1.25 ile 1.4 arasında fark olacağını sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 20 Temmuz 2023 Paylaş 20 Temmuz 2023 (düzenlendi) Fatih Sarıkaya yazdı: Aracın konusunda geçmişte bununla ilgili çok bilgi paylaşmıştım. O zamanlar daha bir azim vardı. Kendi az yaktırma rekorumu kırmak heyecan veriyordu. Depo simit versiyonu. 1.25 ile 1.4 arasında fark olacağını sanmıyorum. 2 gün önce lpg fulledim . Bu sabah işe gelirken tam lpg aldığım istasyonun önünde 100 km olduğunu görünce hemen istasyona girip tekrar fulledim. 87 tl lik gaz aldı. 12.75 tl litre fiyatı. 6.8 lt/100 km gibi bir lpg tüketimi var ki bence yeterli. Haftasonu toplamda 3000 km civarı bir yolculuk var önümde ve 2013 tdci c max aracımla her ne kadar daha rahat yolculuk yapabilecek olsam da yakıt açısından muazzam fark olacağı için fiestayla gideceğim sanırım. 20 Temmuz 2023 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Memisoglu 20 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 20 Temmuz 2023 İnan Çınar yazdı: 1998 1.6 astra 1999 1.25 fiesta 2004 1.2 clio 2010 1.4 fiesta Bu araçlarıma hep atiker taktırdım. Sorun yaşamadım. Kitten ziyade usta önemli. Tercih sizin... Motoru durumu açısından gözlemleriniz nedir peki İnan bey yani motora zararı, motor ekipmanlarına zararı , korozyonu ne zamandan sonra başlar (kullanıma bağlı olarak) ya da hiç zararı yoksa nasıl önlem alıyorsunuz *** Atiker obdli taktırabilirim Yorum bağlantısı
İnan Çınar 21 Temmuz 2023 Paylaş 21 Temmuz 2023 99 fiestada en uzun süre kullandım. Hiç bir ayar yapılmadı sonradan,önlem falan almadan sadece lpg filtresi değişimi ile 75-80 bin km binildi. 215 bin km civarı sattığımda eksper motor için saat gibi ifadesini kullanınca alıcı pazarlık bile etmeden memnun bir şekilde aracı aldı. 2001 fiestamda üzerinde( Gazİtaly F1) lpg kiti takılı aldım. Hangi şartlarda kullanılmış ve lpg ile kaç km kullanılmış olduğunu bilmiyorum.190 binde aldım. Alır almaz yarım motor yaptırdım. Motor istediğini bilerek aldım. Başka sıkıntı yaşamadım. Benzinli kullanimla arasında performans farkı görmedim hiç birinde. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 21 Temmuz 2023 Paylaş 21 Temmuz 2023 İnan Çınar yazdı: 2 gün önce lpg fulledim . Bu sabah işe gelirken tam lpg aldığım istasyonun önünde 100 km olduğunu görünce hemen istasyona girip tekrar fulledim. 87 tl lik gaz aldı. 12.75 tl litre fiyatı. 6.8 lt/100 km gibi bir lpg tüketimi var ki bence yeterli. Haftasonu toplamda 3000 km civarı bir yolculuk var önümde ve 2013 tdci c max aracımla her ne kadar daha rahat yolculuk yapabilecek olsam da yakıt açısından muazzam fark olacağı için fiestayla gideceğim sanırım. Konu sahibi arkadaşdan affımı rica ediyorum. Biraz konu dışı olacak. Lpg 5.8 litre yakıyordum. Benzinide 5.1 litre. Yanılma payı ile 5.2 litre kesin tüketimim vardı. Klima açmadan olan tüketim bu. Klima açınca çok farklı bir dünya çıkıyor ortaya. Fiesta 1.25 motorun kliması açılınca motordan çok güç çalıyor. 373 cc motorum var. 3.3 litre tüketimi var. Çok zorlasam yanılma payı ile 3 litreye düşer. Motorda çok düşük devirde sürülmediği için, fiesta her halükarda ekonomik. Hatta lpg ile 373 cc motordan daha az yakıt masrafı var. Fiesta ile haftada 2 kere depo fullerken motor ile 3 kere full yapmak zorundayım. Pedala ne kadar yumuşak basarsan, ne kadar az firen yaparsan, arabayı kendi haline bıraktığında tüketim makul seviyelerde olabiliyor. Birde olayın farklı boyutu var. Yazmayım yazmayım dedim ama dayanamadım. Yazayım bari. Şehir efsanesi diye tabir edilen, herkesin 2 diyot ile yapabileceğini iddaa ettiği ama yüksek meblağlara satılan pedal box kullanıyorum. Gaza bastığımda harekete dönmeyen enerji, yani pedala bastığında geç gelen tepkiyi, başka bir değişle aradaki boşluğu ortadan kaldırıyor. Dokunduğunda tepki alıyorsun. Bu olmadan yaptığım ölçümler ile bununla olan ölçümlerde çok bariz farklar vardı. Bilinçli bir kullanıcı ekonomi modunda tüketimin düştüğünü gözlemleyebiliyor. 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 21 Temmuz 2023 Paylaş 21 Temmuz 2023 Fatih Sarıkaya yazdı: Konu sahibi arkadaşdan affımı rica ediyorum. Biraz konu dışı olacak. Lpg 5.8 litre yakıyordum. Benzinide 5.1 litre. Yanılma payı ile 5.2 litre kesin tüketimim vardı. Klima açmadan olan tüketim bu. Klima açınca çok farklı bir dünya çıkıyor ortaya. Fiesta 1.25 motorun kliması açılınca motordan çok güç çalıyor. 373 cc motorum var. 3.3 litre tüketimi var. Çok zorlasam yanılma payı ile 3 litreye düşer. Motorda çok düşük devirde sürülmediği için, fiesta her halükarda ekonomik. Hatta lpg ile 373 cc motordan daha az yakıt masrafı var. Fiesta ile haftada 2 kere depo fullerken motor ile 3 kere full yapmak zorundayım. Pedala ne kadar yumuşak basarsan, ne kadar az firen yaparsan, arabayı kendi haline bıraktığında tüketim makul seviyelerde olabiliyor. Birde olayın farklı boyutu var. Yazmayım yazmayım dedim ama dayanamadım. Yazayım bari. Şehir efsanesi diye tabir edilen, herkesin 2 diyot ile yapabileceğini iddaa ettiği ama yüksek meblağlara satılan pedal box kullanıyorum. Gaza bastığımda harekete dönmeyen enerji, yani pedala bastığında geç gelen tepkiyi, başka bir değişle aradaki boşluğu ortadan kaldırıyor. Dokunduğunda tepki alıyorsun. Bu olmadan yaptığım ölçümler ile bununla olan ölçümlerde çok bariz farklar vardı. Bilinçli bir kullanıcı ekonomi modunda tüketimin düştüğünü gözlemleyebiliyor. Bu değerler pedalbox lı tüketim değerleri mı? Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 22 Temmuz 2023 Paylaş 22 Temmuz 2023 İnan Çınar yazdı: Bu değerler pedalbox lı tüketim değerleri mı? O üzerinde iken ölçtüğüm değerler. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 22 Temmuz 2023 Paylaş 22 Temmuz 2023 1.25 LPG yok bende, şehir dışı 5.5 civarı yakıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 22 Temmuz 2023 Paylaş 22 Temmuz 2023 Benim fiesta içiyor desem yeri. 1.4 2008 model Lovato Lpg li. Çukurova sıcağında klimayı hiç kapatmadan, şehir içi 330 km, şehir dışı(ort. 100 km gidiş-geliş, daha uzun yola hiç gitmedim) 380-390 km arasında bitiyor, 35 litre lpg alıyor tank. Bu arada sürüşüm hiç ekonomik değil, ne hantal ne sert kullanırım, tam arası. Kökeni Amerikan aracın, yakmaya meyilli, mazur görüyorum o yüzden 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts