Kazım Yıldırım 18 Temmuz 2023 Paylaş 18 Temmuz 2023 İyi günler, kullanmış olduğum 2000 model Focus 1 aracımda pedalların üzerinde sarkan bir müşür olduğunu farkettim. Dikkatli bir şekilde baktğımda debriaj pedalının müşürü olduğunu anladım. Yerine takmaya çalıştım ama takamadım bir türlü. Ustama gittiğimde ise müşürün kırık olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi ve bunu yarın değiştirebileceğini söyledi. Benim aklıma takılan ise müşür yerinde olmamasına rağmen debriaj kullanımında hiçbir fark olmamasıydı. Konuyu biraz araştırdım ama müşürün takılı olmadığı zaman ne gibi soruna sebep olacağını anlayamadım. Bilen arkadaşlar varsa düşüncelerini merak ediyorum. Resimleri de ekledim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Temmuz 2023 Paylaş 18 Temmuz 2023 Debriyaj müşürünün debriyajın çalışmasına bi katkısı yok. Müşürün amacı, beynin debriyaja basılı olup olmadığını anlayabilmesi, böylelikle araç gazını ona göre ayarlayabilmesinden geçiyor. 1 Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 18 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2023 Anladım sağolun yanıtınız için, peki bu müşür 'normally open' şeklinde çalışıyor yani benim anladığım kadarıyla müşür takılı değilken aracın beyni sürekli debriaja basılıyor gibi sinyal göndermesi lazım. Bu durum aracın gazı ayarlama kısmında bir soruna sebep olabilir mi acaba? Bunu sormamın sebebi ise, müşür aşağıya sarkınca durumu farkettim belki müşür daha önce yerinden çıkmış olabilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Çözüm Sani Gerşon 18 Temmuz 2023 Çözüm Paylaş 18 Temmuz 2023 Kazım Yıldırım yazdı: Anladım sağolun yanıtınız için, peki bu müşür 'normally open' şeklinde çalışıyor yani benim anladığım kadarıyla müşür takılı değilken aracın beyni sürekli debriaja basılıyor gibi sinyal göndermesi lazım. Bu durum aracın gazı ayarlama kısmında bir soruna sebep olabilir mi acaba? Bunu sormamın sebebi ise, müşür aşağıya sarkınca durumu farkettim belki müşür daha önce yerinden çıkmış olabilir diye düşünüyorum. Müşür takılı değilken, debriyaja basılı değilmiş gibi algılar sistem. Mesela vites değişimlerinde araç yavaş yavaş gaz düşüreceğine, bi anda gaz keser. Sizde devri ayarlamakta zorlanırsınız. Tekleme yapabilir, düzensiz stop etmelerle karşılaşabilirsiniz. 3 Yorum bağlantısı
Kazım Yıldırım 18 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2023 Anladım, çok teşekkür ederim yanıtınız için. Ben durumu yanlış anlamışım o zaman. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts