Mehmet Alev 15 Temmuz 2023 Paylaş 15 Temmuz 2023 Arkadaşlar bugün serviste ön disk balataları ve rot başları değişti. Fakat araçta özellikle yüksek hızlarda giderken direksiyonda titreme oluyor. Tekrar götüreceğim servise ama, sorun neden olabilir genelde disk deniyor ama benim eski balatalar aynı diskle beraber en ufak titreme olmazdı. Yeni balataların alışma süresinden midir neden olabilir ? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 15 Temmuz 2023 Paylaş 15 Temmuz 2023 Rot başı değişimi sonrası rot ayarı yapılmadıysa mutlaka yaptırın, bu konudan bağımsız Ön disk ve balata değişmiş, değişirken taşıyıcı yüzeyi düzgün temizlenmediyse titreme yapar. Takılan ürün kalitesi de aynı şekilde etken. Ayrıca yeni takılan disk balata ile 200-300 km kullanmadan yüksek hız ani fren gibi şeyler yapmayın 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 15 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2023 (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Rot başı değişimi sonrası rot ayarı yapılmadıysa mutlaka yaptırın, bu konudan bağımsız Ön disk ve balata değişmiş, değişirken taşıyıcı yüzeyi düzgün temizlenmediyse titreme yapar. Takılan ürün kalitesi de aynı şekilde etken. Ayrıca yeni takılan disk balata ile 200-300 km kullanmadan yüksek hız ani fren gibi şeyler yapmayın Ön diskler değişmedi ön diskin balataları değişti sadece hocam. Rot başı değişimi yapıldı rot ayarı serviste yapılacaktı ama bilmiyorum belkide yapmadılar. Yüksek hız, ani fren yapmadım. otobanda 120 110 ile giderken gişelere yaklaşınca frene bastım baktım direksiyon titriyor enterasan bir şekilde. 15 Temmuz 2023 tarihinde Mehmet Alev tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 15 Temmuz 2023 Paylaş 15 Temmuz 2023 Mehmet Alev yazdı: Ön diskler değişmedi ön diskin balataları değişti sadece hocam. Rot başı değişimi yapıldı rot ayarı serviste yapılacaktı ama bilmiyorum belkide yapmadılar. Takılan balata kaliteli olmayabilir, diskinizde eğri olabilir (yeni balata disk şeklini almadığından daha fazla hissettirir şuan) 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 15 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2023 Ü.Emre Kartal yazdı: Takılan balata kaliteli olmayabilir, diskinizde eğri olabilir (yeni balata disk şeklini almadığından daha fazla hissettirir şuan) Valla hocam yetkili servis taktı dandik bir balata takmıyorlardır herhalde. Peki sorun düzelir mi zamanla ? Disk şeklini aldıkça disk değişimi için bütçede kalmadı şuan işin aslı. Bir yandan ben serviste rot yapılmamış olabileceğini de düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 15 Temmuz 2023 Paylaş 15 Temmuz 2023 Mehmet Alev yazdı: Valla hocam yetkili servis taktı dandik bir balata takmıyorlardır herhalde. Peki sorun düzelir mi zamanla ? Disk şeklini aldıkça disk değişimi için bütçede kalmadı şuan işin aslı. Bir yandan ben serviste rot yapılmamış olabileceğini de düşünüyorum. Yetkili servis taktı ise bence mutlaka başvurun. Rot ayarını da sorun, zira yapılmadıysa ilerleyen vadede problem yaşarsınız. Ayrıca maliyet oluşmasın kendiniz yaptırmak için Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 15 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2023 Ü.Emre Kartal yazdı: Yetkili servis taktı ise bence mutlaka başvurun. Rot ayarını da sorun, zira yapılmadıysa ilerleyen vadede problem yaşarsınız. Ayrıca maliyet oluşmasın kendiniz yaptırmak için Pazartesi direk arayacağım zaten hocam. Sebebi neyse artık bakalım. Tek korkum şu değişecel bu değişecek diyip ocağımıza incir ağacı dikmesinler Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 15 Temmuz 2023 Paylaş 15 Temmuz 2023 Rot ayarının yapılıp yapılamadığı faturanızda yazar. Rot başı değiştiyse rot ayarı yapmışlardır. Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 16 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2023 Nihat Palolu yazdı: Rot ayarının yapılıp yapılamadığı faturanızda yazar. Rot başı değiştiyse rot ayarı yapmışlardır. Rot balans işlemi uygulandı diyor. O da olduysa eskiden yapmayan titreme biranda neden yapmaya başlar ki. Yorum bağlantısı
Ersen şahin 16 Temmuz 2023 Paylaş 16 Temmuz 2023 Frene basınca titreme yapıyorsa fren disklerinde sorun olması muhtemel 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Temmuz 2023 Paylaş 16 Temmuz 2023 eski diskin aşınmış yüzeyine yeni balata basarsa fren yapınca titrer Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 16 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2023 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: eski diskin aşınmış yüzeyine yeni balata basarsa fren yapınca titrer Diski değiştirmek bu hususta şart mıdır peki ? Düzelme olur mu olursa da sağlıklı mıdır ? Eğer disk değiştirmek şartsa balata takıldı, genelde yeni disk ile sıfır balata kullanın derler. Bundan sonrasında yeni disk takma olur mu ? Tavsiyeleriniz nelerdir ? 16 Temmuz 2023 tarihinde Mehmet Alev tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Temmuz 2023 Paylaş 16 Temmuz 2023 bundan sonrasında yeni disk takılabilir, balata yüzeyi alışıbca tütreme de kesilebilir. tabii jantı falan takarken ayrıca bir sorun oluşmadı ise işlemler sırasında önce yapılan iş gözden geçirilmeli 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Alev 16 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 16 Temmuz 2023 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: bundan sonrasında yeni disk takılabilir, balata yüzeyi alışıbca tütreme de kesilebilir. tabii jantı falan takarken ayrıca bir sorun oluşmadı ise işlemler sırasında önce yapılan iş gözden geçirilmeli Tekrar servise götürüp kontrol ettireceğim. Tahminim sorun hemen disklerden diyecek ve piyasa fiyatının 3 katı fiyat yansıtacaktır. öyle bir durumda yok diyip, 1 2 ay sonrasında eğer dediğiniz gibi balata alışıp titreme geçerse ne ala geçmezse kendim alıp dışarıda yaptırmayı düşünüyorum. Bu süreçte balata için iş işten geçer mi ? Disk değişimi yapılacaksa hemen mi yapılmalı yoksa ? Hatay-Muğla gibi bir yol yapma düşüncemde var eylül gibi. Not: İlk konuyu açarkenki açıklamada eksiklik yapmışım özellikle yüksek hızlarda giderken frene bastığımda titreme oluyor* 16 Temmuz 2023 tarihinde Mehmet Alev tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts