İçeriğe Yönlendir

Turbo Sümbül

Ali Darbaz

Recommended Posts

Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

O yağ değil işte. Dokundum o yüzeyi, plastik bir kaplama. Süngerimsi bir dokusu var. Uzaktan bakınca yağ kaçağı gibi görünüyor ama ellediğinde süngerimsi bir kaplama. 

Yanlışınız var. O yapışmış toz falandır. Direksiyon kutusuna da bakın, oralar da yağlı bütün.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

İki şey dikkatimi çekti:

1- Bu arabada orta susturucu yok mu?

2- Aşağıya ulaşmayan terleme değilse, travers niye yağlı?

Bahse konu süngerimsi kaplama bu kmsi yüksek Sanderodada var. Yer yer dökülmüş. Dökülen yerlerde paslanmış. 

AIL4fc9bfa8te7pLC_2j8ZTI7WmNE9775ktzGmc9AIL4fc_kta9TRqidLdKMrU2Ovp2azGgAjQShP44fAIL4fc9AYqL6nhb4yN0pTYJNd7VjhngqS-GDOEOp

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Yanlışınız var. O yapışmış toz falandır. Direksiyon kutusuna da bakın, oralar da yağlı bütün.

Arabadaki tek yağ lekesi bu resimdeki  yer. Kutu içine aldığım terlemeler. Bu arada dikkat edersen siyah kaplamanın dokusunuda görürsün. 

f3n25i7.jpg

Sani Gerşon yazdı:

ke89awj.jpg

hob0td1.jpg

qvbno50.jpg

Bu kutu içine aldığın her yer kaplama. Direksiyon körüğüde patlamamış, Traverse sürtüğü için pislik toplamış.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Arabadaki tek yağ lekesi bu resimdeki  yer. Kutu içine aldığım terlemeler. Bu arada dikkat edersen siyah kaplamanın dokusunuda görürsün. 

Bu kutu içine aldığın her yer kaplama. Direksiyon körüğüde patlamamış, Traverse sürtüğü için pislik toplamış.

Renault'un böyle bir kaplama yapmadığına yemin edebilirim, ama kanıtlayamam :)

İkinci bir görüş alalım @Servet Aydın

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Yemin etme çarpılma.. Arabanın altı balmumu ise krozyona karşı korunuyormuş. Ecuk googleyin sende bulursun. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bana da yağ gibi geldi. Çünkü fabrik çıkış rengi siyah olan diğer parçalara göre daha canlı siyah. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Yeldan yazdı:

Bana da yağ gibi geldi. Çünkü fabrik çıkış rengi siyah olan diğer parçalara göre daha canlı siyah. 

Elimi sürdüm hiç bişey bulaşmadı . 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sani Gerşon yazdı:

Biz ona betona dönmüş gres yağı diyoruz

Ali Darbaz yazdı:

Elimi sürdüm hiç bişey bulaşmadı . 

Tornavida veya sert birşey sürt. Kopacak

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

Biz ona betona dönmüş gres yağı diyoruz

Tornavida veya sert birşey sürt. Kopacak

Abi Renault servisi, bu kaplamanın tüm ilk çıkan 0.9 turbo Symbollerde olduğunu söyledi. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Abi Renault servisi, bu kaplamanın tüm ilk çıkan 0.9 turbo Symbollerde olduğunu söyledi. 

Yetkili servis mi bunu sallayan?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Arabayı yağlayarak hava direncini düşürüp daha az yaktıracak. Bozdum dimi büyüyü. Hadi bakalım :crazy:

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Yetkili servis mi bunu sallayan?

Sana başka bir Sanderonun Alt kaplamasının resimlerini dahi gösterdim. Onu geçtim arabamın boydan boya alt kaplamasının resmide var.  Aynı kaplama Egzos borusu  ısı kalkanının vidalama alanlarında dahi var. Ama sen anlamak istemiyorsun. Madem araba yağ fışkırtıyor. Motor muhafazasında üstünde ve altında hiç yağ sızıntısı damlası yoktu. Kaplamayı dokundum kopardım elimle sıktım, süngerimsi bir malzeme. Halen neyi anlamak istemiyorsun. İstersen gel san elleteyim koparıp elinde oyna Yağ sızıntısımıymı, Grese kalıntısımıymış anlarsın. 

AIL4fc_E3maFxOGq0-PsngyA_H2X7MoNUOT_pz2Q

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

yahu arabaya hep Dacia logan muamelesi yaptık, lakin bir sürü Dacia logan faz 2 videosu izledikten son bir çok farkı olduğunu gördüm. Ön torpido bile farklı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

yahu arabaya hep Dacia logan muamelesi yaptık, lakin bir sürü Dacia logan faz 2 videosu izledikten son bir çok farkı olduğunu gördüm. Ön torpido bile farklı. 

Güzel araba. Katır gibi iş yapar. 20 torba kömürü yükle götürür. Mercedes de götürür de kıyamazsın. Renolar doğumun ertesi günü tarlaya giden bir güzel söze kurban olacak çilekeş anadolu kadını gibidir. Önder abideki mercedes de bugün o beynim ağrıyor yok şu beynim ağrıyor, kumandayı kırmış mıyım aşkitom vsvs :crazy:

• Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Koray Demir
İlkay Başaran yazdı:

doğumun ertesi günü tarlaya giden bir güzel söze kurban olacak çilekeş anadolu kadını gibidir. Önder abideki mercedes de bugün o beynim ağrıyor yok şu beynim ağrıyor, kumandayı kırmış mıyım aşkitom vsvs :crazy:

Merso ile kafaya tokuşturalım kim erkek kim nazik kadın çıkar ortaya 😄

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Merso ile kafaya tokuşturalım kim erkek kim nazik kadın çıkar ortaya 😄

Koray bey siz motor yağları hakkında bilgili birisiniz. Ben arabaya koydurduğum yağın markasını ürünün kendi offical sitesinde products kataloğunda bulamıyorum. Türkiye pazarında sadece satıcı listelerinde çıkıyor, Yağ hakkında pdf döküman bile bulamıyorum. 

AIL4fc_5ffcaz0ntRGTbipfR7FOEkEZSfFkbcxDX

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Total çatısı altında üretiliyor 

Teknik döküman: 

15336_ME9sNWZmVzBHQlEyUzBCWUYwVk1UOFhDQ3

Aracınız için RN710 onaylı Motul, Mobil 1 veya Shell marka önerebilirim.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Total çatısı altında üretiliyor 

Teknik döküman: 

15336_ME9sNWZmVzBHQlEyUzBCWUYwVk1UOFhDQ3

Aracınız için RN710 onaylı Motul, Mobil 1 veya Shell marka önerebilirim.

İşte bende üzerinde Rn710 yazıyor diye aldım. Lakin sizin gönderdiğin PDF dökümanda bu belirtilmiyor. 

Ekran Alıntısı.PNG

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Koray Demir yazdı:

Güncel yağınız budur

31533_ME9sNWZmVzBHQlEyUzBCWUYwVk1UMGRFcl

Link bozuk.  

Edit açıldı 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...