İçeriğe Yönlendir

Bagaj Açılmıyor, Park Sensörü Ötüyor ve Klima Soğutmuyor

Ahmet Yükseli

Recommended Posts

Ahmet Yükseli

Merhabalar,

2018 model Focus III MCA TrendX aracımda 1 haftadır aşağıdaki sorunları yaşıyorum:

1. Bagaj

• Bagaj, plakanın oradaki mekanik düğme ile açılmıyor.
  • Bagajı sadece kumada ile çift tıklayarak açabiliyorum.
  • Bagaj yukarı kalkarken kilidin orada "tak tak" diye kilit hareketi sesi geliyor.

2. Park Sensörü

Bir diğer sorunum da park sensörü, bagaj ile birlikte bu da aynı anda çıktı. Aynı sorundan kaynaklanıyor olabilir.

• Aracımı sıfır alırken bayiide arka park sensörü taktırmıştım. Sağ arka camın orada küçük hoperlörü var. Geri vitese alınca sensör çalışıyor ve ilk bir "bip" sesi geliyor. Sonra mesafeye göre bip sesinin sıklığı değişiyor her arabada olduğu gibi.
  • Şoför kapısını açtığımda sensörden bir kereliğine bip sesi geliyor.
  • Uzun farları açtığında sensörden bir kereliğine bip sesi geliyor.

3 ay önce arabanın aküsü bitmişti, Vitra marka akü taktırdım. 1 haftaya kadar hiçbir sorun yoktu.

3. Klima

Son olarak arabanın kliması soğutmuyordu. Usta, klima gazı bitmiş, ekleyelim dedi. Şimdi de öndeki 4 ızgaradan soldaki, şoför tarafındaki, 2 ızgaradan soğuk üflemiyor. Sağdakiler soğuk üflüyor.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

1 ve 2 için bagaj kapağında bulunan soket su almış olabilirmi veya kablolarda kopma varsa kısa devre yapıyor olabilir 

3 için yönlendirme kelebeklerinde sorun olabilir gibi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Sanki bir yerlerde kısa devre var gibi Sensör montajında iyi yalıtım yapılmamış kablolar açığa çıkmış olabilir, arka kaputa giden kablo zarar görmüş olabilir.

Klima için focus 3 lerde genelde fan beyni arızalanması oluyor, darbe vs olmadığı sürece gaz niye boşalsın, yalnız üçkağıtçı klimacılar hemen gaz basma hevesinde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Mustafa Yanar yazdı:

Sanki bir yerlerde kısa devre var gibi Sensör montajında iyi yalıtım yapılmamış kablolar açığa çıkmış olabilir, arka kaputa giden kablo zarar görmüş olabilir.

Klima için focus 3 lerde genelde fan beyni arızalanması oluyor, darbe vs olmadığı sürece gaz niye boşalsın, yalnız üçkağıtçı klimacılar hemen gaz basma hevesinde.

Kışın kullanmayınca boşalıyor hocam , gaz basmak istemeleri normal. 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Evren Erakçora yazdı:

Bu yanlış bilgi.

Öyle olsaydı klimalı araçlar her sene gaz basma kuyruğuna girerdi 😁😁

**Dürüst klima servisi makina ile gazı vakumlar ne kadar eksik çıktıysa tamamlar ona göre eklenen gaz kadar ücret alınır. Adana da bir ford özel serviste durum bu şekilde, takdir etmiştim. 

Misal 750 gr gaz alıyor, abi gaz bastım der belki 100gr eksiği tamamlamıştır senden tam basma parası alır böyle tilkiler de cok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ömer Sarıgül yazdı:

Bu yanlış bilgi.

Öyle olsaydı klimalı araçlar her sene gaz basma kuyruğuna girerdi 😁😁

**Dürüst klima servisi makina ile gazı vakumlar ne kadar eksik çıktıysa tamamlar ona göre eklenen gaz kadar ücret alınır. Adana da bir ford özel serviste durum bu şekilde, takdir etmiştim. 

Misal 750 gr gaz alıyor, abi gaz bastım der belki 100gr eksiği tamamlamıştır senden tam basma parası alır böyle tilkiler de cok.

https://www.euromaster.com.tr/blog/arac-klimasi-arac-klima-bakimi#:~:text=Araç klima gazı neden biter,yapamaz ve maalesef işlevini gerçekleştiremez.

"5. Araç klima gazı neden biter veya eksilir?

Araç klima gazının eksilmesinin temel nedeni sızıntıdır. Sistemde kırık veya çatlak yoksa bile, özellikle kış aylarında klimayı kullanmadığımız için sızdırmazlığın en önemli unsurlarından biri olan klima yağı sistemde devridaim yapamaz ve maalesef işlevini gerçekleştiremez. Bu yüzden kış aylarında araç klimasının ayda en az iki kez çalıştırılması ve klima gazı seviyesinin yılda bir kez düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Kış aylarında camdaki buğulanmayı çözmek için araç klimasını çalıştırmak sistemi koruyacak ve klima gazının eksilme süresini uzatacaktır."

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Evren Erakçora yazdı:

2016 fiesta ve mondeo araçlarımın klima gazı hiç eksilmedi.

bence elektrik probleminiz var, bagaj açma tesisatı ile sensör tesisatı şase yapıyor veya yağmurdan dolayı oksitlenme yapmış kısa devre yapıyor olabilir. bagaj kilidinde sorun olsa kumanda ile de açılmaz. sensör hattında sigorta varsa devre dışı bırakıp deneyebilirsiniz. Ek olarak sensör elektriği geri vites lamba hattından alır, geri vites lambalarınız yanıyor mu onu da kontrol etmenizde fayda var.

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Klimaya her yıl gaz bastırıyorsanız mutlaka Contaları değiştirin.Örneğin Renault Standard Oring kullanır Ben ne Focus nede Renault araçlarımda daha gaz bastırmadım.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Ek paylaşım
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Yükseli

Merhabalar,

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Her birini dikkatle değerlendireceğim.

Sensörü arabayı sıfır olarak bayiiden alırken Mayıs 2018'de taktırmıştım. Sorun geçen hafta başladı.

Ayrıca dün akşam farkettim. Uzun farları yakıp söndürme sırasında aşağıdaki ışıklar hafif sönüyor sonra geri canlanıyor.

• Şoför kapısı tarafındaki içeriden kapı kilitleme düğmesi ışığı
  • Gösterge paneli ışıkları
  • Radyo altındaki paneldeki düğmelerin ışıkları

Bu ışıkların hafif azalması neye işarettir?

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Ahmet Yükseli yazdı:

Merhabalar,

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Her birini dikkatle değerlendireceğim.

Sensörü arabayı sıfır olarak bayiiden alırken Mayıs 2018'de taktırmıştım. Sorun geçen hafta başladı.

Ayrıca dün akşam farkettim. Uzun farları yakıp söndürme sırasında aşağıdaki ışıklar hafif sönüyor sonra geri canlanıyor.

Şarj dinamosu ve aküye işarettir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Ahmet Yükseli yazdı:

Merhabalar,

akü yeni değişti demiştiniz diye hatırlıyorum. şarj dinamosunu kontrol ettirmenizde fayda var. siz zaman kaybetmeden iyi bir elektrikçi bulun aracı baştan sona incelesin 

Yorum bağlantısı
Ahmet Yükseli
Oğuzkan Erışık yazdı:

Şarj dinamosu ve aküye işarettir

Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

akü yeni değişti demiştiniz diye hatırlıyorum. şarj dinamosunu kontrol ettirmenizde fayda var. siz zaman kaybetmeden iyi bir elektrikçi bulun aracı baştan sona incelesin 

Merhabalar,

Klimanın soğutmaması da elektriksel bir arızadan kaynaklı olabilir mi?

Akünün garantisi vardı. Aküyü değiştirdiğim ustaya götürsem garanti kapsamında bakar mı?

Bir de forumdan arkadaşlar, Ankara'da güvenebileceğim bir elektrikçi tanıdığınız var mı?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Ahmet Yükseli yazdı:

Merhabalar,

Klimanın soğutmaması da elektriksel bir arızadan kaynaklı olabilir mi?

Akünün garantisi vardı. Aküyü değiştirdiğim ustaya götürsem garanti kapsamında bakar mı?

Bir de forumdan arkadaşlar, Ankara'da güvenebileceğim bir elektrikçi tanıdığınız var mı?

Teşekkürler.

Aküyü aldığınız yere götürün ölçüm yaparlar ve size bilgi verirler dinamo hakkında.

Aracinizda kısa devreden dolayı kaçak olabilir onuda söylerler size

Klima konusunda başka sıkıntı var gibi 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...