Armağan Pekatik 12 Temmuz 2023 Paylaş 12 Temmuz 2023 Merhaba. 2001 1.6 pejo 206 da Çözemediğimiz bir rolenti sorunu var. Maf sensörü, rolenti motoru, emme manifoldu, buji değişti, kelebek temizliği, sente ayarı, sübap ayarı yapıldı. Araç aralıklarla rolentiyi çok düşürüp stop ediyor. Bir usta tavsiyeniz var mı? Silivri civarı, olmazsa avrupa yakasında bir yer de olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Kayralı 13 Temmuz 2023 Paylaş 13 Temmuz 2023 Merhaba, Bende 2020 308 1.2 sahibiyim. Daha öncede 2013 citroen c4 vardı. Her iki aracım için de hep Maslak'da Eurorepar bayisi FP Otomotiv'e gittim. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım. Sahibi PSA motorlarda oldukça tecrübeli. Silivri civarında usta bulamazsanız deneyebilirsiniz. Adres ve telefon bilgileri kendi web sitelerinde iletişim bölümünde var. Yorum bağlantısı
Muhammed çeliker 13 Temmuz 2023 Paylaş 13 Temmuz 2023 araç lpgde mi yapıyo bunları benzinde denediniz mi hiç benzindede aynı problem varmı Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 13 Temmuz 2023 Paylaş 13 Temmuz 2023 Silivri de hangi ustalara gittiniz ? Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 14 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2023 Muhammed çeliker yazdı: araç lpgde mi yapıyo bunları benzinde denediniz mi hiç benzindede aynı problem varmı Her ikisinde de Erkut Uysal yazdı: Silivri de hangi ustalara gittiniz ? Silivri sanayinde Balcı oto, teknik oto Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 14 Temmuz 2023 Paylaş 14 Temmuz 2023 Armağan Pekatik yazdı: Silivri sanayinde Balcı oto, teknik oto Akgül Otoya gidin birde Orhan usta baksın... Biraz terstir ama işini iyi yapar... Benim yönlendirdiğimi söyleyin yardimci olurlar... 1 Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 14 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2023 Erkut Uysal yazdı: Akgül Otoya gidin birde Orhan usta baksın... Biraz terstir ama işini iyi yapar... Benim yönlendirdiğimi söyleyin yardimci olurlar... Orası bir enjektörcüye gitmemizi söyledi Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 15 Temmuz 2023 Paylaş 15 Temmuz 2023 Armağan Pekatik yazdı: Orası bir enjektörcüye gitmemizi söyledi Hafta içi bir kaç arkadaşa sorayim size yine buradan yazarim o zaman... Yorum bağlantısı
Muhammed çeliker 17 Temmuz 2023 Paylaş 17 Temmuz 2023 Armağan Pekatik yazdı: Merhaba. 2001 1.6 pejo 206 da Çözemediğimiz bir rolenti sorunu var. Maf sensörü, rolenti motoru, emme manifoldu, buji değişti, kelebek temizliği, sente ayarı, sübap ayarı yapıldı. Araç aralıklarla rolentiyi çok düşürüp stop ediyor. Bir usta tavsiyeniz var mı? Silivri civarı, olmazsa avrupa yakasında bir yer de olur. aracı hiç bilgisayara bağlattınız mı acaba oksijen sensörü arızalı olabilir , geçenlerde ne alaka dedim ama bi arkadaşın böyle problemi varmıştı hararet müşürü ile yağ müşürünü değiştirmiş düzelmiş arıza ne alaka dersin ama böyle maalesef saçma sapan bi yerdende çıkabiliyo arıza en güzeli bi yetkili serviste obd cihazı ile bakıp arıza kodlarının bi resmini çekin derim hatta eğer mümkünse aracınıza bi kalibrasyon yükletin Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 19 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2023 Muhammed çeliker yazdı: aracı hiç bilgisayara bağlattınız mı acaba oksijen sensörü arızalı olabilir , geçenlerde ne alaka dedim ama bi arkadaşın böyle problemi varmıştı hararet müşürü ile yağ müşürünü değiştirmiş düzelmiş arıza ne alaka dersin ama böyle maalesef saçma sapan bi yerdende çıkabiliyo arıza en güzeli bi yetkili serviste obd cihazı ile bakıp arıza kodlarının bi resmini çekin derim hatta eğer mümkünse aracınıza bi kalibrasyon yükletin Bağlattık bir şey bulunmadı. Beyin arızası olabilir dediler. Beyinci baktı, termal müşür devirdaim değişti. Zaten maf sensörü oksijen akışmetre. Hepsi değişti zaten. Rolanti düzelmedi. Bir tek enjektörler kaldı ellenmedik. Hiç umutlu değilim Yorum bağlantısı
Muhammed çeliker 19 Temmuz 2023 Paylaş 19 Temmuz 2023 Armağan Pekatik yazdı: Bağlattık bir şey bulunmadı. Beyin arızası olabilir dediler. Beyinci baktı, termal müşür devirdaim değişti. Zaten maf sensörü oksijen akışmetre. Hepsi değişti zaten. Rolanti düzelmedi. Bir tek enjektörler kaldı ellenmedik. Hiç umutlu değilim ABİ BENDEDE 207 VAR 1.4 BENZİNLİ MOTOR rolanti sorununu nasıl bi sorun araba durduğu yerde çalışırken rolanti mi oynuyo yerinden mesela bendede araç yürürken debriyaja basıyorum normalde düşümesi lazımken düşmüyo bazen kendi kendine gaz veriyo siz bu aracın bi eksi kutup başını söküp 5 - 10 dk bekleyin daha sonra tekrar takıp çalıştırın aracı bişey değişecekmi bi bakın Yorum bağlantısı
Muhammed çeliker 19 Temmuz 2023 Paylaş 19 Temmuz 2023 gaz kelebeğinede baktırın aracın ayrıca gaz kelebeği arızalıysa oda rolanti sorunu yapıyor benim rolanti sorunum gaz kelebeğinden mesela Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 19 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2023 (düzenlendi) Muhammed çeliker yazdı: ABİ BENDEDE 207 VAR 1.4 BENZİNLİ MOTOR rolanti sorununu nasıl bi sorun araba durduğu yerde çalışırken rolanti mi oynuyo yerinden mesela bendede araç yürürken debriyaja basıyorum normalde düşümesi lazımken düşmüyo bazen kendi kendine gaz veriyo siz bu aracın bi eksi kutup başını söküp 5 - 10 dk bekleyin daha sonra tekrar takıp çalıştırın aracı bişey değişecekmi bi bakın rolantiye yukarıdan düşerken stop ediyor ya da sirkeliyor. Toparlayamayıp stop ediyor. Bazen dalgalanıyor. 700-1200 arası geziyor. kutup başını sökünce bir süre düzeliyor sonra gene oluyor. Ama cok stabil değil. Muhammed çeliker yazdı: gaz kelebeğinede baktırın aracın ayrıca gaz kelebeği arızalıysa oda rolanti sorunu yapıyor benim rolanti sorunum gaz kelebeğinden mesela Gaz kelebeği temizlendi kontrol edildi. Yazmıştım 19 Temmuz 2023 tarihinde Armağan Pekatik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed çeliker 20 Temmuz 2023 Paylaş 20 Temmuz 2023 Armağan Pekatik yazdı: rolantiye yukarıdan düşerken stop ediyor ya da sirkeliyor. Toparlayamayıp stop ediyor. Bazen dalgalanıyor. 700-1200 arası geziyor. kutup başını sökünce bir süre düzeliyor sonra gene oluyor. Ama cok stabil değil. Gaz kelebeği temizlendi kontrol edildi. Yazmıştım Araca bi kalibrasyon yükletin serviste düzelebilir düzelmezse yüksek ihtimal beyin arızası var araçta Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik 21 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2023 Muhammed çeliker yazdı: Araca bi kalibrasyon yükletin serviste düzelebilir düzelmezse yüksek ihtimal beyin arızası var araçta Kalibrasyon kaç kere yüklendi beyincide. Mapping vs. Sorun beyinde değil. Yorum bağlantısı
Recommended Posts