Doğan Arşiray 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 H.Cenk Bayrakçı yazdı: Tansu merhaba, Konya yerine Isparta'yı öneririm. gülü var elması var, 2 ay süren elektrik kesintileri var 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2023 H.Cenk Bayrakçı yazdı: Tansu merhaba, Konya yerine Isparta'yı öneririm. Konya güzel ve büyük bir şehir itirazım yok. Isparta birkaç kez en yaşanabilir şehirler arasında seçildi. Küçük ama doğal güzellikleri bakımından güzel bir şehir. Eğridir ilçesi ve gölü 35 km, Gölcük 10 km, Davraz kayak merkezi yarım saat. Sağlık problemi yaşamazsınız, eğitim açısından da sıkıntı yok, hayat daha ucuz ve 2 üniversiteden dolayı öğrenci şehri. Ege'de değiliz belki ama Antalya 110 km. Tek sorun senin sevmediğin karasal iklim ama Konya ile çok farklı değil, hatta Konya bizden soğuk olur. Alternatif da Balıkesir merkezi araştır. (Manisa'ya alternatif olabilir).Orası da büyükşehir ve İzmir'e, Bursa'ya, İstanbul'a yakın. hocam merhaba. Isparta aslında aklımda ama geçiş yapmak kolay olur mu bilmiyorum. O yüzden büyükşehirlere yoğunlaştık. Ama oraya da bakayım tabi. Ön araştırma ev kira fiyatları, arsa fiyatları, sağlık, iklim vb balıkesir’i gezdik. Bakıkesir olgunlaşmamış meyve gibi biraz Hayrettin Bahadir yazdı: Manisa'ya dair olumlu olan teş şey İzmir'e yakın olması. neden öyle dediniz ki 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: diğer seçeneğim de eğer maddiyatı çok zorlarsam istanbul’a 2 saat uzakta bir yerden arsa alıp yavaş yavaş ev yapmak. Uçakla 2 saat mi? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 manisa balıkesirden iyidir. balıkesir oldukça geridir. manisada ise beyaz yakalar izmirde oturduğu için bir tükenmişlik var. ama sakindir iyidir. akrabalar var memnunlar. yazın sıcak kışın soğuk. gerek izmir gerek menemen yolu üzerinden aliağa foça şakran vs erişimi önemlidir. ayrıca sanayi de var her haluklarda para şehre girer. Köksal Yılmaz yazdı: Uçakla 2 saat mi? iznik. 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: manisa balıkesirden iyidir. balıkesir oldukça geridir. manisada ise beyaz yakalar izmirde oturduğu için bir tükenmişlik var. ama sakindir iyidir. akrabalar var memnunlar. yazın sıcak kışın soğuk. gerek izmir gerek menemen yolu üzerinden aliağa foça şakran vs erişimi önemlidir. ayrıca sanayi de var her haluklarda para şehre girer. iznik. İznik e yaklaşık 30 km mesafede Karamürselin bir köyünde evimiz var, üç gün önce gezmeye indik İznik e, yazın çok boğucu havası, 400 mt rakımlı köyle 5 derece sıcaklık farkı var(rüzgarın sıcak-serin esmesi kadar fark). Düzlük yerleşim, Tansu ya uyar bence ama işyeri olarak uyar mı bilmem. Ev yapacak arsa olarak bakılacaksa oralarda da uçmuştur. Bir arkadaşım bizim civardan arsa bakıyordu fiyatları görünce Montenegroda şirket açıp 5 yıl sonra AB vatandaşlığı almaya karar verdi(Montenegro da 5 yıla kadar AB üyesi olacakmış). 3 Temmuz 2023 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Köksal Yılmaz yazdı: İznik e yaklaşık 30 km mesafede Karamürselin bir köyünde evimiz var, üç gün önce gezmeye indik İznik e, yazın çok boğucu havası, 400 mt rakımlı köyle 5 derece sıcaklık farkı var(rüzgarın sıcak-serin esmesi kadar fark). Düzlük yerleşim, Tansu ya uyar bence ama işyeri olarak uyar mı bilmem. Ev yapacak arsa olarak bakılacaksa oralarda da uçmuştur. Bir arkadaşım bizim civardan arsa bakıyordu fiyatları görünce Montenegroda şirket açıp 5 yıl sonra AB vatandaşlığı almaya karar verdi(Montenegro da 5 yıla kadar AB üyesi olacakmış). Türkiye şu an her yönden her açıdan pahalı bir ülke. Sadece türk lirası olarak değil döviz olarak da pahalı. Burada ev arsa alacağın paraya yurtdışında falan da ev arsa alabiliyorsun. Hem döviz olarak daha fazla ücret ödeyip hem de döviz olarak daha az kazanmak ve bunu sürekli yapıyor olmak insanı bezdiriyor. Kayınbirader Katar'dan geldi. Orda kendisi şef, altında da aşçı bir arkadaşı var. Bu arkadaş 4 tane araba almış kendine. Geçen ay da bir tane camaro almış. 50.000 birim fiyata. 3 maaşıyla almış yani öyle diyeyim daha doğrusu bu ücretler normal sıradan bir ücret onlar için yani üst düzey bir iş yapmanıza gerek yok. Bizim kayınço Türkiye'ye gelince fiyatlara şaşırıyor. Orada 1 birim paraya aldığım şey burada 5 birim diyor :S 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 bizim ülkeyi müstemleke yapıp dışarıya kanımızı emdirdikleri için o katarlıların maaşı da bizim katardan aldığımız dolara yüzde 15 faizle kredi parasıyla dönüyor... yani katarlı bizim paramızı emeğimizi yiyor. 300 senedir böyle. son dönemde iyice kötüleşti. 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Mehmet Göktürk yazdı: son dönemde iyice kötüleşti. En sonunda Silivri'de buluşacağız hocam. 2 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: neden öyle dediniz ki Kişisel fikrim. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Hayrettin Bahadir yazdı: Kişisel fikrim. Çünkü has İzmirli😁 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Doğan Arşiray yazdı: gülü var elması var, 2 ay süren elektrik kesintileri var 2 ay sürmedi, bizde 2 saat gitti. Ama bazı arkadaşlara 2 hafta gelmedi. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 (düzenlendi) Bir İzmir'li olarak Isparta +1 diyorum Tabi buzda araç kullanma kursu şart Bu arada Isparta ben görmeyeli popüler olmuş 3 Temmuz 2023 tarihinde Murat Sürmeli tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2023 Köksal Yılmaz yazdı: İznik e yaklaşık 30 km mesafede Karamürselin bir köyünde evimiz var, üç gün önce gezmeye indik İznik e, yazın çok boğucu havası, 400 mt rakımlı köyle 5 derece sıcaklık farkı var(rüzgarın sıcak-serin esmesi kadar fark). Düzlük yerleşim, Tansu ya uyar bence ama işyeri olarak uyar mı bilmem. Ev yapacak arsa olarak bakılacaksa oralarda da uçmuştur. Bir arkadaşım bizim civardan arsa bakıyordu fiyatları görünce Montenegroda şirket açıp 5 yıl sonra AB vatandaşlığı almaya karar verdi(Montenegro da 5 yıla kadar AB üyesi olacakmış). olabilir ama mevcut evimden 150km eder. Karşıya geçme işi var vs. Onun yerinde vize’de orman köyleri var. 130km hem de daha az trafikli. bi koldan şehir bakıyorum. Bi koldan yazlık arsa işi. En kötü arsa alıp seninin 4 ayında müstakil yaşasam sanki rahatlarım gibi geliyor. Bazen hava güzel olunca diğer 8 ayda zaman zaman gidilir. 3 tane atık konteyner ile 1,5 katlı ev bile yaparım. Süper olur. Ev yapılacak ilin büyükşehir olmaması lazım. İmar açısından yani Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: olabilir ama mevcut evimden 150km eder. Karşıya geçme işi var vs. Onun yerinde vize’de orman köyleri var. 130km hem de daha az trafikli. bi koldan şehir bakıyorum. Bi koldan yazlık arsa işi. En kötü arsa alıp seninin 4 ayında müstakil yaşasam sanki rahatlarım gibi geliyor. Bazen hava güzel olunca diğer 8 ayda zaman zaman gidilir. 3 tane atık konteyner ile 1,5 katlı ev bile yaparım. Süper olur. Ev yapılacak ilin büyükşehir olmaması lazım. İmar açısından yani Vize diyince söz büyük başkan @Fatih Keskina düşer. Atık konteyner aradın mı hiç, bakalım var mı 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Murat Sahın yazdı: En sonunda Silivri'de buluşacağız hocam. Güncel bi sorun değil. Çalışıp üretip harcamayı öğrenmek lazım. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Hibrit Araban var. Otobana para vermek komazsa Kocaeli sevindikli köyü direk kuzey Marmara otoyolu. İstanbullulara sattılar hep. Müstakil evler çok. Tarla bahçe işi rahat. Bence bı bak. Rakamlar ne oldu bilmiyorum ama İstanbul'a hem yakın hem uzak. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Emin Önal yazdı: Sende mi gittin Ali. Sami'yi kobay olarak mı gönderdiydin Önden bı gitsin dedim baktım bişe almıyor peşine gittim 🤣 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Ali Gök yazdı: Önden bı gitsin dedim baktım bişe almıyor peşine gittim 🤣 Böyle böyle ülkenin nüfus dağılımı batıdan doğuya kayacak. O değil doğudakilerde İstanbulun pahalılığıni gittiği yere taşıyacak :P ilk giden kazanır Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Hibrit Araban var. Otobana para vermek komazsa Kocaeli sevindikli köyü direk kuzey Marmara otoyolu. İstanbullulara sattılar hep. Müstakil evler çok. Tarla bahçe işi rahat. Bence bı bak. Rakamlar ne oldu bilmiyorum ama İstanbul'a hem yakın hem uzak. helikopterim olsa düşünmem alırım oraya bakayım bi @Mehmet Göktürk bayrampaşa hocam Yorum bağlantısı
Ali Gök 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Böyle böyle ülkenin nüfus dağılımı batıdan doğuya kayacak. O değil doğudakilerde İstanbulun pahalılığıni gittiği yere taşıyacak :P ilk giden kazanır Balkonda oturyorum 2 dk da bir araba geçiyor maks trafik yoğunluğu bu kadar 🤣 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Temmuz 2023 Paylaş 3 Temmuz 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: helikopterim olsa düşünmem alırım oraya bakayım bi @Mehmet Göktürk bayrampaşa hocam Hasdal'da bir müstakil yer bak derim. tandııklar var pek memnunlar. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Hasdal'da bir müstakil yer bak derim. tandııklar var pek memnunlar. hangi hasdal bu hocam Yorum bağlantısı
Recommended Posts