Tansu Kalafatoğlu 1 Temmuz 2023 Paylaş 1 Temmuz 2023 Arkadaşlar manisa’da yaşam nasıldır? Karı koca memur olarak, müstakil bir evde yaşamak istense nasıl yerleşim yapılabilir? mesela ilk soru konut. Manisa merkezde olmasına gerek yok ama arabayla 10-20 km uzaklıkta 1 dönüm arsa alıp müstakil ev yapılsa bunun için hangi mahalleler tercih edilebilir? Yerleşim için arazi ve iklim güzelliği nerelerde vardır? sosyal çevre nerelerde iyidir bölgeyi bilen arkadaşlarımız varsa yardımcı olabilir mi 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2023 tabi öncelik 1 sene kirada oturup çevreyi incelemek olacak. başka il tavsiyesi varsa değerlendiririz. İklimi arazisi güzel olsun isteriz 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 1 Temmuz 2023 Paylaş 1 Temmuz 2023 İstanbul trak dedi . Bırakıp gidicem mi diyon 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 Temmuz 2023 Paylaş 1 Temmuz 2023 Çanakkale güzel olur diye düşündüm imkan varsa. Fakat kışın biraz rüzgarlı. Balıkesir merkez pek cazip gelmeyebilir, Edremit veya Ayvalık keyifli olabilir. Muğla da güzeldir bana göre. 3 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 1 Temmuz 2023 Paylaş 1 Temmuz 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Arkadaşlar manisa’da yaşam nasıldır? Karı koca memur olarak, müstakil bir evde yaşamak istense nasıl yerleşim yapılabilir? mesela ilk soru konut. Manisa merkezde olmasına gerek yok ama arabayla 10-20 km uzaklıkta 1 dönüm arsa alıp müstakil ev yapılsa bunun için hangi mahalleler tercih edilebilir? Yerleşim için arazi ve iklim güzelliği nerelerde vardır? sosyal çevre nerelerde iyidir bölgeyi bilen arkadaşlarımız varsa yardımcı olabilir mi Şimdiden kolay gelsin. Açıkçası biz de arayış içindeyiz. Malum şehrimiz hemen hemen yok artık. Tayin isteyeceğiz ama nereye karar veremiyoruz. Depremi yaşamış birileri olarak apartman çok korkutucu geliyor. Özellikle Ege tarafı. Ama dediğiniz gibi bir arsa bulup tek katlı bir ev yapmak sanırım mantıklı olur. Muğla tarafı güzel geliyor ama çok yabancıyız. Varsa Muğla'lı arkadaşlardan fikir almak isteriz doğrusu. Neresi yaşanacak yer falan. 2 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 1 Temmuz 2023 Paylaş 1 Temmuz 2023 Ya güzelim istanbul birakilir mi? Cennet vatan, kurulu düzen, euro dolar parite, mtv ötv kdv 5 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 1 Temmuz 2023 Paylaş 1 Temmuz 2023 benim manisa'da izmir'de müsterilerim hiçbitmez benim dıstan gördüğüm herkes kendi halinde kimsenin kimsye zararı olmayan bir şehir insanları yardımsever insancıl, arac usta konusunda cok sıkıntı cekiyorlar ama cok sıcak bir şehir 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2023 istanbul bitmiş gidip üstüne bi de dört çeker. Üff ilçeler benim için zor. İl veya büyükşehir olmalı. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 1 Temmuz 2023 diğer seçeneğim de eğer maddiyatı çok zorlarsam istanbul’a 2 saat uzakta bir yerden arsa alıp yavaş yavaş ev yapmak. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 Temmuz 2023 Paylaş 1 Temmuz 2023 O zaman Muğla veya Çanakkale güzel bence. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 1 Temmuz 2023 Paylaş 1 Temmuz 2023 Benim gönlümden geçen yerde Mordoğan. Gün geçtikçe dahada uzaklaşıyor. https://gezicini.com/mordogan-gezilecek-yerler/ Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 1 Temmuz 2023 Paylaş 1 Temmuz 2023 Arsa alıp ev yapacaksan İzmir Menderes'e gelebilirsin. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 1 Temmuz 2023 Paylaş 1 Temmuz 2023 Aynı durumda olsam ege yada Akdeniz'in küçük bir şehrinin ufak bir kasabasına giderim. Kendi gözlemim sıcak iklimli yerlerin insanları daha sakin daha yumuşak başlı. Nüfusta az olunca miss. Hele memur isen tadından yenmez. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 1 Temmuz 2023 Paylaş 1 Temmuz 2023 Ufak yerin derdi de başka ama, bilerek git. Mesela çocukların eğitimi benim için en önemli unsur 2 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 2 Temmuz 2023 Paylaş 2 Temmuz 2023 Kütük neredeyse oraya gidilmeli. Hem sosyal hayat hem iklim açısından altyapı hazır gitmek en güzeli. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Temmuz 2023 Paylaş 2 Temmuz 2023 Laleli semtinde müstakil yaşanabilir. Beyaz yaka azdır. Kışın soğuk yazın sıcaktır. İzmir her zaman erişilebilir. İyidir. Abandone villalar var onu alabilirsiniz Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2023 Bazı durumlar var. Memur olarak sadece belediye veya il özel idareleri arasında geçiş yapabiliyorum. İlçe belediyeleri zaten çok az sayıda mühendis mimar çalıştırdığı için oralara geçiş oldukça zor. Büyükşehir belediyelerinde nereden geldin, necisin, kimsin, KİMLERDENSİN vs durumlarından dolayı bazı şeyler olanaksız. Eşim için de geçerli. Öyle izmir muğla olmuyor. yani geçeceğim yeri direkt haritadan seçemiyorum maalesef. Bir de gideceğim yer istanbul pahalılığında olursa çok bir anlamı olmaz. 1-2 dönümlük evli arazimde mini bahçe yapınca domatesi biberi yetişecek iklimi olsun. Su sıkıntısı olmasın. İklimi karasal olmasın diyorum. süleyman ben memleket demiş. Trabzon’a döneceksem istanbul’da kalırım 10 kat daha iyi 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 2 Temmuz 2023 Paylaş 2 Temmuz 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Trabzon’a döneceksem istanbul’da kalırım 10 kat daha iyi Karadeniz ile hiç alakam yok, istanbul mu trabzon mu deseler çayı demleyin geliyorum derim. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Temmuz 2023 Paylaş 2 Temmuz 2023 Yorgundum çikamadum Maçkanin bayuruni. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2023 Süleyman Can yazdı: Karadeniz ile hiç alakam yok, istanbul mu trabzon mu deseler çayı demleyin geliyorum derim. davulun sesi uzaktan hoş gelir. doğası güzeldir. Ama sadece doğası 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Temmuz 2023 Paylaş 2 Temmuz 2023 Ya yağlı yedun yada mermidan hizli goşaysin 1 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Ya yağlı yedun yada mermidan hizli goşaysin Türkiye’de ciddi bi karadenizli sorunu var. doğma büyüme trabzonluyum @Aytac Sakal müren balığı vurmuş sahile. Bunun ısıtığı ayak bacak koparır valla https://www.instagram.com/p/CuMPTnpsgSX/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== 2 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 2 Temmuz 2023 Paylaş 2 Temmuz 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Türkiye’de ciddi bi karadenizli sorunu var. doğma büyüme trabzonluyum @Aytac Sakal müren balığı vurmuş sahile. Bunun ısıtığı ayak bacak koparır valla https://www.instagram.com/p/CuMPTnpsgSX/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== Bende sizden sayılırım Hanım Ordu Ünyeli Annesi Vakfıkebirli 🙂 Adama sormuşlar nerelisin demişler daha evlenmedim demiş.Bende emekli olunca Ünye İzmir arası karar vereceğim. 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 2 Temmuz 2023 Paylaş 2 Temmuz 2023 Feci sıcak var şuan Manisa'da. Arsa ve konut fiyatları İstanbul ile yarışır, deniz olan bir yere gidin tavsiyem. 😁 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 2 Temmuz 2023 Paylaş 2 Temmuz 2023 Hamit inan yazdı: Aynı durumda olsam ege yada Akdeniz'in küçük bir şehrinin ufak bir kasabasına giderim. Kendi gözlemim sıcak iklimli yerlerin insanları daha sakin daha yumuşak başlı. Nüfusta az olunca miss. Hele memur isen tadından yenmez. 10 sene önce olsa Dalaman derdim ama şu an öyle bir doldu ki ben ilk defa kaçmak istiyorum buralardan. Bence buraların keyfini Denizli-Aydın-Manisa çıkartıyor. Çoğunun da karavanları var. Yıllardır aynı yerlere gelip 1-2 ay kamp yapan insanlar var. Eskiden çok rahat olan ilçede istediğimiz yere park eder istediğimiz gibi alışveriş yapar, 5 dakikada da bir uçtan diğer uca gidebilirdik. Şimdi her yer tek yön oldu, yine de park etmiş araçlardan geçemiyoruz. Az zamanda bir çok ev yapıldı, fiyatlar çok fazla arttı, alt yapı yetersiz kaldı. Şehir içinde Atatürk caddesi hariç bir tane düzgün yol yok hepsi delik deşik. Yapsalar bile bir ev daha yapılıyor ve önünde delikler açılıyor yol yine bozuluyor. Yazın gelen gideni çok fazla olmaya başladı. Havalimanı yolu turist taşıyan araçlar ve kiralık araçlardan geçilmiyor. Hepsi de kasap gibi. Nüfus arttı ama hastanede halen doktor yok. Okul yapan yok. Geçen sene 15 kişi olan sınıflar bu sene 25 kişiydi, seneye ne olur bilmiyorum. Ege kıyısında sakin bir kasaba kaldığını da düşünmüyorum artık. O nedenle ben şahsen daha sakin bir yer bulmayı düşünüyorum.. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts