İçeriğe Yönlendir

Yurt Dışı Telefon İnternet Paket Kullanımı

Berke Kaya

Recommended Posts

Berke Kaya

Herkese iyi bayramlar. Önümüzdeki hafta yurt dışına çıkıyorum, telefon kullanımım için operatörüm turkcell ile görüştüğümde iki seçenek sunuldu;

1. Günlüğü 160 tl ile mevcut geçerli tüm haklarımı kullanabilirmişim( 10 gün kalacağım 1600 tl uçuk rakam)

2.MB başına 19 tl ile internet,arama ise dakika başına 17 tl (Yine bu seçenekte çok az kullanımlarda bile uçuk rakamlar çıkarıyor)

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar hangi tavsiyelerde bulunurlar bana, data hattı araştırdım fakat tablet/bilgisayar için kullanılabildiği yazıyor, cep telefonunda data hattı neden kullanılmıyor? Her türlü önerilerinizi dinlemek isterim

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
(düzenlendi)

Geçen sene yurt dışına çıkarken Vodafon operatörüm ile ayni sorunu yaşamıştım. 5 ülke gezecek olmam nedeni ile kafam karışmıştı.  Günlük ücret karşılığı ( 1 nolu seçenek) yurtdışında kullanabilecektim. Uzun bir düşünme sürecinden sonra tam 2 nolu seçeneği tercih edecekken birden 3 nolu seçeneğı keşfettim. Yani telefonumu yurt dışına kapatıp wifi üzerinden whats app araması yaparak türkiye ile iletişim kurdum. 

Bir seçenek te su olabilir eğer tek ülkede kalacaksaniz oranin bir operatöründen hat satin alabilirsiniz. 

tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Berke Kaya
Mustafa Erkan yazdı:

Geçen sene yurt dışına çıkarken Vodafon operatörüm ile ayni sorunu yaşamıştım. 5 ülke gezecek olmam nedeni ile kafam karışmıştı.  Günlük ücret karşılığı ( 1 nolu seçenek) yurtdışında kullanabilecektim. Uzun bir düşünme sürecinden sonra tam 2 nolu seçeneği tercih edecekken birden 3 nolu seçeneğı keşfettim. Yani telefonumu yurt dışına kapatıp wifi üzerinden whats app araması yaparak türkiye ile iletişim kurdum. 

Bir seçenek te su olabilir eğer tek ülkede kalacaksaniz oranin bir operatöründen hat satin alabilirsiniz. 

Otel konaklamalarımda wifi bende kullanacağım ama mobil olacağım zamanlar daha fazla. Tek bir ülke değil malesef farklı ülkelerde olacağım. Yani yabancı hat alma ihtimali yok.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Gideceğiniz ülke neresi? Kontörlü turist tarifesi satıyorlar bazı ülkelerde. Bizim operatörler astronomik fiyat veriyorlar. Kontörlü hatta internet ve konuşma tarifesi oluyor. Daha ucuza geliyor. Günlük fiyata 1 hafta sizi idare edebilecek şekilde diyebilirim. Bir arkadaşım Prag’da öyle yaptı. Ya da telefonu uçak moduna alıp wi-fi araması yapabilirsiniz. (Whatsapp değil  wi-fi ile arama). Whatsapp da bir alternatif. 

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Berke Kaya
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Gideceğiniz ülke neresi? Kontörlü turist tarifesi satıyorlar bazı ülkelerde. Bizim operatörler astronomik fiyat veriyorlar. Kontörlü hatta internet be konuşma tarifesi oluyor. Daha ucuza geliyor. Günlük fiyata 1 hafta sizi idare edebilecek şekilde diyebilirim. Bir arkadaşım Prag’da öyle yaptı. Ya da telefonu uçak moduna alıp wi-fi araması yapabilirsiniz. (Whatsapp değil  wi-fi ile arama). Whatsapp da bir alternatif. 

Hocam balkan ülkeleri, Yunanistan,Karadağ, Sırbistan vs... Teşekkürler öneriler için

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Az evvel yunanistan Kos’tan bodrum’a , oradan da burhaniye’ye geldim. Günlük 160 tl olan seçeneği kullandım. Yunanistan’a geçince oradan kontörlü hat alınıp tüm avrupa ülkelerinde kullanılabilir uzun süre kalınacak ise.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Ben de arkadaslar gibi yurtdisindan gecici bir hat alinmasini öneriyorum. Ancak Türkiye hattiniza aramalar gelecek ve cevaplamak zorundaysaniz, bu durumda faturaniz yine kabaracak. O nedenle boyle bir senaryoda ilk secenek sizin icin daha dogru olacaktir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Berke Kaya yazdı:

Herkese iyi bayramlar. Önümüzdeki hafta yurt dışına çıkıyorum, telefon kullanımım için operatörüm turkcell ile görüştüğümde iki seçenek sunuldu;

1. Günlüğü 160 tl ile mevcut geçerli tüm haklarımı kullanabilirmişim( 10 gün kalacağım 1600 tl uçuk rakam)

2.MB başına 19 tl ile internet,arama ise dakika başına 17 tl (Yine bu seçenekte çok az kullanımlarda bile uçuk rakamlar çıkarıyor)

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar hangi tavsiyelerde bulunurlar bana, data hattı araştırdım fakat tablet/bilgisayar için kullanılabildiği yazıyor, cep telefonunda data hattı neden kullanılmıyor? Her türlü önerilerinizi dinlemek isterim

Bütün Avrupa'da geçerli bir başka global operatörden geçici hat almayacaksanız günlük 160 TL olan ve sadece tarifenizde geçerli (burada çokomelli, aşağıda açıklayacağım) sms, data ve konuşma miktarını kullanmanızı sağlayan özelliği kullanmanızı tavsiye ederim. Aksi duruda ciddi süprizlerle karşılaşabilirsiniz. Telefonunuza son derece hakim bir kullanıcıysanız, dğer bir yöntemde roaming sırasında bütün mobil datayı kapatırsınız, sadece aradığınız ve arandığınız zaman belirtilen bedeli ödersiniz. Wifi bulduğunuz yerde data işlerinizi yaparsınız.

Çokomelli kısma gelirsek, diyelim ki tarifenizin adı Magnezyum 15; paketinizde 15 GB internet, 1000 dk konuşma ve 250 SMS var. Yurt dışında 160 TL'ye bunları kullanabilirsiniz; yani ben 15 GB yanına bir de tek seferlik 10 GB alayım, yurt dışında kafam rahat etsin derseniz, büyük bir süprizle karşılaşabilirsiniz, operatörler bu tek seferlik aldığınız paketleri yutr dışında kullanmanıza izin vemezler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...