İçeriğe Yönlendir

2019 Renault Clio 1.5 EDC

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

hadi artık, alda yeni hiper denemelerini detaylı şekilde izleyelim Ali :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

Elektrikli direksiyon tüketimi düşürebilir. Motora yükü az.

hibritte v kayış yok. Daha da düşüyor tüketim. Hem de motor stressiz çalışıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

turbo benzin yada tam elektrik diyorum hala :) ama kısa zaman sonra hem şahsen isteyerek hemde zorunlu tam elektrik gelecek gibi....

sen yolcu et kibriti Tansu, 2. elide zor bak zaman kaybetme, gerçi 2. el elektriklide zor satar helede yaş varsa, ama yeni pil teknolojisi tuttuğu ana dakika bekleme sat gitsin, ben anında satarım mesela, hatta her an tepem atabilir o derece yani....

kardeşim 500x i motoru ne varsa satacak, alacak zoe, başedilmez hale geldi masrafları....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bunu satarsam 4 çeker suzuki alırım. Hele mtv 7 yaşında tekrar düşünce full tasarruf :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bunu satarsam 4 çeker suzuki alırım. Hele mtv 7 yaşında tekrar düşünce full tasarruf :) 

mantıklı :) ömür kısa, yap gitsin ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Başka bir yerde sormuşsun Burdan yazayım dedim, bir yıl içinde kullandığım arabalar 

Linea 1.3 5000 km 

Egea 1,6 DCT 8000 km

Egea Cross 1.6 DCT 10000 km 

Egea 1.3 4000 km

Clio 1.5 EDC 4000 km 

Egea Cross 1.4 50 km

Cruze zaten saymıyom onu hep sürüyoz. 

Yakında Symbol 0,9 turbo eklenecek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

turbo benzin yada tam elektrik diyorum hala :) ama kısa zaman sonra hem şahsen isteyerek hemde zorunlu tam elektrik gelecek gibi....

sen yolcu et kibriti Tansu, 2. elide zor bak zaman kaybetme, gerçi 2. el elektriklide zor satar helede yaş varsa, ama yeni pil teknolojisi tuttuğu ana dakika bekleme sat gitsin, ben anında satarım mesela, hatta her an tepem atabilir o derece yani....

kardeşim 500x i motoru ne varsa satacak, alacak zoe, başedilmez hale geldi masrafları....

Kaç yakıyorsun abi ortalama tüketim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Kaç yakıyorsun abi ortalama tüketim.

şehir içi 6 larda ama kısa mesafe, uzun yolda sakin sürüş 4 kişi araç klima açık 5 lt. hatta yol uzadıkça daha düşüyor, arada canım sıkılıyor sollamalar ani oluyor, press sol elcik gaza bas şeklinde, birazcık yani :)  stabil sakin hızlanma mır  mır sürersem 90 la limitör açık 3.8 lt.  genelde sakin giderim aslında, hele bu aralar baya baya sakinim, benzin olmuş deli para, yedek parça desen zaten yok ve deli para, arabayı çalıştırmıyorum hiç yakmıyor valla :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Oraların şehir içi 6 ise istanbulda 8 altına inmez :) ama o da iyi rakam bence

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Oraların şehir içi 6 ise istanbulda 8 altına inmez :) ama o da iyi rakam bence

bu araçla bir kez geldim İstanbula, Yalovadan feribotla geçip Bahçelievler de dolanmıştım 2 saat kadar 6.5lt. diye hatırlıyorum, Yalova şehir içinde dolanmada dahil, millet üstüme üstüme geliyordu :D tam kıyas olmadı sanırım ama İzmirin mesai saatinde bile 6.5 lt. geçmedim, 8 imkansıza yakın diyim, anca saatlerce dur kal tarfikte belki, yinede 8 çok zor bu araçta, nasıl diyim bunu dizel gibi düşün, 8 için basmam lazım tarfikte dur kalka zor sanki, yakıtından memnunum,   şöyle diyim sana, fiesta da karma kullanımda ne yakıyorsa aynını yakıyor, hatta daha hızlı gttiğim halde, motoru güzel yapmış adamlar....

Tansu bu araçta şanzıman ısısı, şanzıman soğutma suyu ısısı gibi şeyleri görmek için varmı bir program, sıkışık trafikte dur kalkta ısınıyormu onu merak ettim, gerçi böyle birşey hiç duymadım daha ama merak ettim...

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Zaten kullanamayacağımız için gerek yok bence :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bu araçla bir kez geldim İstanbula, Yalovadan feribotla geçip Bahçelievler de dolanmıştım 2 saat kadar 6.5lt. diye hatırlıyorum, Yalova şehir içinde dolanmada dahil, millet üstüme üstüme geliyordu :D tam kıyas olmadı sanırım ama İzmirin mesai saatinde bile 6.5 lt. geçmedim, 8 imkansıza yakın diyim, anca saatlerce dur kal tarfikte belki, yinede 8 çok zor bu araçta, nasıl diyim bunu dizel gibi düşün, 8 için basmam lazım tarfikte dur kalka zor sanki, yakıtından memnunum,   şöyle diyim sana, fiesta da karma kullanımda ne yakıyorsa aynını yakıyor, hatta daha hızlı gttiğim halde, motoru güzel yapmış adamlar....

Tansu bu araçta şanzıman ısısı, şanzıman soğutma suyu ısısı gibi şeyleri görmek için varmı bir program, sıkışık trafikte dur kalkta ısınıyormu onu merak ettim, gerçi böyle birşey hiç duymadım daha ama merak ettim...

vardır ama servis düzeyindedir. Ya da şanzıman sıcaklık sensörünün kodu torque’ye tanıtılacak da öyle okunacak. Kimse uğraşmaz. Ya da bi deli bulmak lazım internette bununla uğraşmış. 

şanzıman soğutması suyla mı? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Kuzenim 6-7 senedir kullanıyor aynı kombinasyonu, 6.6 lt/100km  gördüğüm en yüksek tüketimdi dedi.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

vardır ama servis düzeyindedir. Ya da şanzıman sıcaklık sensörünün kodu torque’ye tanıtılacak da öyle okunacak. Kimse uğraşmaz. Ya da bi deli bulmak lazım internette bununla uğraşmış. 

şanzıman soğutması suyla mı? 

Ooo uzun işmiş, su soğutmalı evet....

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Cem Işık yazdı:

Kuzenim 6-7 senedir kullanıyor aynı kombinasyonu, 6.6 lt/100km  gördüğüm en yüksek tüketimdi dedi.. 

doğru demiş, İstanbuldamı? ben 6.6 yıda görmedim hiç, uzun yolda resmen dizel gibi yakıyor alet, ama fiestanın aksine 2x güçle çok rahat gidiyorum :)

keşke kalaydı bu kombinasyon, bilerek kaldırdılar adamlar, bu sınıf araç için fazla iyiydi çünki, sınıfının ötesinde, neyse iyi oldu, 1.6 tdci fiesta aldığımda yoktu hayıflanıyordum, bu sefer yakaladım kombinasyonu :D

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

doğru demiş, İstanbuldamı? ben 6.6 yıda görmedim hiç, uzun yolda resmen dizel gibi yakıyor alet, ama fiestanın aksine 2x güçle çok rahat gidiyorum :)

keşke kalaydı bu kombinasyon, bilerek kaldırdılar adamlar, bu sınıf araç için fazla iyiydi çünki, sınıfının ötesinde, neyse iyi oldu, 1.6 tdci fiesta aldığımda yoktu hayıflanıyordum, bu sefer yakaladım kombinasyonu :D

8 altı mümkün değil benim yollarımda. 1.5 etsi 8-8,5 yakıyor yanımızda. Aynı benzer teknoloji. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

bursa’da lpg’li clio üretiliyor. Şimdilik ithal ediliyor. Belki yurt içine de gelir

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben ziraat en 2,2 faiz oranıyla kredi çektim 32 ay. Arabanın fiyatı 475000 tl. Borç ile araba alıyoruz Allah sonumuzu hayretsin. 

Beykoz'da mesaideyim

IMG_20230710_152658.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

8 altı mümkün değil benim yollarımda. 1.5 etsi 8-8,5 yakıyor yanımızda. Aynı benzer teknoloji. 

1.5 e tsi ın tsi kısmı ilkel diyim sen anla, yok öyle bir yakıt , benzer tekno derken senin kibriti kastettin sanırım...

Ali Darbaz yazdı:

Ben ziraat en 2,2 faiz oranıyla kredi çektim 32 ay. Arabanın fiyatı 475000 tl. Borç ile araba alıyoruz Allah sonumuzu hayretsin. 

Beykoz'da mesaideyim

Ali kriz zamanlarında en kar edenler Borç alanlardır unutma :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Dostlar arabanın frenleri balataları hızla bitiyor. Araba eco modunda sürünce ayak gazdan çekildiğinde durmuyor. Süzülüyor ve frenede yeterli destek vermiyor. Bir süre sonra frenler ötmeye başlıyor. Eco modu kapatınca ise araba frene yeterince bile olmasada etkisi var. Araba daha sıkı oluyor. Frenler her gecen gün daha fazla ötüyor. Bu durumdan mütevvellit eco modunu kapattım. Manual ile uğraşmak ise bir süre sonra sıkıyor.  
Edc ile eco uzun yolda mantıklı olabilir ama şehir içi masraf kapısı. Buna ne balata dayanır nede disk

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

eco modunda sürünce ayak gazdan çekildiğinde durmuyor. Süzülüyor ve frenede yeterli destek vermiyor.  Eco modu kapatınca ise araba frene yeterince bile olmasada etkisi var.

Tamamen psikolojik :) Eco modunun tek özelliği gaz tepkimesini düşürmek.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

eco hikaye, ben ecoyu sürekli kullanıyorum (zaten standartta eco modunda duruyor, özelliklerden açtıydım yoksa my sense geçiyor) çünki araba o kapalıyken yerinde durmuyor makina gergin (İlkaaaay ),  hele hanım sürdüğünde acaip sakat oluyor :tongue:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

eco hikaye, ben ecoyu sürekli kullanıyorum (zaten standartta eco modunda duruyor, özelliklerden açtıydım yoksa my sense geçiyor) çünki araba o kapalıyken yerinde durmuyor makina gergin (İlkaaaay ),  hele hanım sürdüğünde acaip sakat oluyor :tongue:

Sani Gerşon yazdı:

Tamamen psikolojik :) Eco modunun tek özelliği gaz tepkimesini düşürmek.

Ali Darbaz yazdı:

Dostlar arabanın frenleri balataları hızla bitiyor. Araba eco modunda sürünce ayak gazdan çekildiğinde durmuyor. Süzülüyor ve frenede yeterli destek vermiyor. Bir süre sonra frenler ötmeye başlıyor. Eco modu kapatınca ise araba frene yeterince bile olmasada etkisi var. Araba daha sıkı oluyor. Frenler her gecen gün daha fazla ötüyor. Bu durumdan mütevvellit eco modunu kapattım. Manual ile uğraşmak ise bir süre sonra sıkıyor.  
Edc ile eco uzun yolda mantıklı olabilir ama şehir içi masraf kapısı. Buna ne balata dayanır nede disk

Clio Captur Symbol bu araçların Frenleri daha çabuk bitiyor ve ısınınca ses yapıyor.Dozajlamasıda biraz farklıdır alışmak gerekiyor Benim son balata değişimi serviste yapılmış ve ses var.Bakımda Usta baktı devam dedi diğer bakımda Bosch ile değiştireceğim.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Balata yerine disk yazmışım
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

dur bakalım bunda balata rekorum ne olacak, fiestada 210 bin km de %85 di balatalar, bu 23000 de %99 gibi, bende eco falan farketmiyor, gazı bırakırsam süzülüyor, ama gazı bırakıp frene dokunup bırakırsam motor freni daha güçlü oluyor, özellikle rampa inerken, bu daha akıllı yani :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...