Ali Darbaz 11 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2023 (düzenlendi) Fiat otomatiğinden rampada motor frenine alışmışım. Gaza basmadan gitmezdi. Lakin Edc gittikçe hızlanıyor. Frene abanıyorsun devir düşmeden vites düşürmüyor. Oysaki ben frene basınca şanzımanda bana tepki göstermeliydi. Devir ne olursa olsun vites küçüktmesi gerekirdi. Bu durum egealarda çok güzel oluyor. Clio erenlerinin öte öte gitmekten rahatsız oldum. Günde 4 saat araba kullanıyorum. Eco ile normal arasındaki farkı çok net farkediyorum. 11 Temmuz 2023 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2023 Aytac Sakal yazdı: Clio Captur Symbol bu araçların Frenleri daha çabuk bitiyor ve ısınınca ses yapıyor.Dozajlamasıda biraz farklıdır alışmak gerekiyor Benim son balata değişimi serviste yapılmış ve ses var.Bakımda Usta baktı devam dedi diğer bakımda Bosch ile değiştireceğim. Çok rahatsız ediyor beni. Kullandığım 2 farklı clio da istisnasız ötüyor. Isınır ısınmaz başlıyor. Isınmasıda öyle uzun sürmüyor. Hemen ilk frenlemelerde ısınma başlıyor. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 11 Temmuz 2023 Paylaş 11 Temmuz 2023 Ali Darbaz yazdı: Çok rahatsız ediyor beni. Kullandığım 2 farklı clio da istisnasız ötüyor. Isınır ısınmaz başlıyor. Isınmasıda öyle uzun sürmüyor. Hemen ilk frenlemelerde ısınma başlıyor. Sizi anlıyorum bende halen rahatsız oluyorum ama zamanla alıştım. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Temmuz 2023 Paylaş 11 Temmuz 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: eco hikaye, ben ecoyu sürekli kullanıyorum (zaten standartta eco modunda duruyor, özelliklerden açtıydım yoksa my sense geçiyor) çünki araba o kapalıyken yerinde durmuyor makina gergin (İlkaaaay ), hele hanım sürdüğünde acaip sakat oluyor Benim makina hep gergin. Eco daha hiç kullanmadım. 260 tı sanırım tork hp 120 bende de. Geçen İzmir balçovada yeşili kaçırmayayım diye 2 de yasladım yok hükmünde patinaja düşüyor. Tcs yakıyor ama hızlandırıyor tcs olmasa sağa ya da sola girer acemi adam. İzmirin asfalt zaten citten cam gibi. Motor sürmek eziyet. E o da gergin zaten Ali Darbaz yazdı: Dostlar arabanın frenleri balataları hızla bitiyor. Araba eco modunda sürünce ayak gazdan çekildiğinde durmuyor. Süzülüyor ve frenede yeterli destek vermiyor. Bir süre sonra frenler ötmeye başlıyor. Eco modu kapatınca ise araba frene yeterince bile olmasada etkisi var. Araba daha sıkı oluyor. Frenler her gecen gün daha fazla ötüyor. Bu durumdan mütevvellit eco modunu kapattım. Manual ile uğraşmak ise bir süre sonra sıkıyor. Edc ile eco uzun yolda mantıklı olabilir ama şehir içi masraf kapısı. Buna ne balata dayanır nede disk Servet abi de diyordu dci de kompresyon yok gibi. Öyle gazı salayım yavaşlasın manuelde de neredeyse yok. Öyle akıyor kendi halinde. Ali Darbaz yazdı: Çok rahatsız ediyor beni. Kullandığım 2 farklı clio da istisnasız ötüyor. Isınır ısınmaz başlıyor. Isınmasıda öyle uzun sürmüyor. Hemen ilk frenlemelerde ısınma başlıyor. Sesi benimki de yapıyor ve daha yarım halbuki balatalar. Sorun var diye uğramıştım alınca sorun yok bunlar böyle dedi. Cidden de böyle. Sallama değil yani bu sefer. Megan 2 nin frenler süperdi. Bunun arkalar kampana zaten. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Temmuz 2023 Paylaş 11 Temmuz 2023 İlkay Başaran yazdı: Sesi benimki de yapıyor Orjinal mais takılırsa hiç ötmüyor. ( Disk+ balata) 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Temmuz 2023 Paylaş 11 Temmuz 2023 Ersen Tapan yazdı: Orjinal mais takılırsa hiç ötmüyor. ( Disk+ balata) Orjinal üstündekiler. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Temmuz 2023 Paylaş 11 Temmuz 2023 İlkay Başaran yazdı: Orjinal üstündekiler. Gergin olduğu için ötüyor demekki. Biz her ay psikoloğa götürüyoruz 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2023 Paylaş 11 Temmuz 2023 beygir fazla araba hafif, hele senin clio daha hafif İlkay, o yüzden acemi biri gaza abandımı patiye düşüyor, kazdağını geçip giderken bir tırı sollayım dediydim, spora alıp bastım gaza, rampa falan dinlemiyor güç bir eşiği geçince, kafa oynuyor resmen, o yüzden bende hep eco da, hanımdan korkuyorum, sporda şehir içinde falan affı yok, dokunmala fırlıyor, özellikle park ederken çok sakat hanım için... Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Temmuz 2023 Paylaş 11 Temmuz 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: beygir fazla araba hafif, hele senin clio daha hafif İlkay, o yüzden acemi biri gaza abandımı patiye düşüyor, kazdağını geçip giderken bir tırı sollayım dediydim, spora alıp bastım gaza, rampa falan dinlemiyor güç bir eşiği geçince, kafa oynuyor resmen, o yüzden bende hep eco da, hanımdan korkuyorum, sporda şehir içinde falan affı yok, dokunmala fırlıyor, özellikle park ederken çok sakat hanım için... 1300 kg. Hiç de hafif değil. İşyerinde tarttım. Gelip geçerken uğra alayım daranı. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Temmuz 2023 Paylaş 11 Temmuz 2023 İlkay Başaran yazdı: 1300 kg. Hiç de hafif değil. İşyerinde tarttım. Gelip geçerken uğra alayım daranı. Oo ağırmış yahu, dara önemli tabe 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 11 Temmuz 2023 Paylaş 11 Temmuz 2023 Ersen Tapan yazdı: Orjinal mais takılırsa hiç ötmüyor. ( Disk+ balata) Benim Yetkili Servis Formunda Balatalar 410607115R yazıyor ve yine ses var Servis Mais harici başka marka tercih edermi bilmediğimden soruyorum. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2023 Aytac Sakal yazdı: Benim Yetkili Servis Formunda Balatalar 410607115R yazıyor ve yine ses var Servis Mais harici başka marka tercih edermi bilmediğimden soruyorum. Benim 0,9 sembolde ötermi acaba Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 11 Temmuz 2023 Paylaş 11 Temmuz 2023 Ali Darbaz yazdı: Benim 0,9 sembolde ötermi acaba Bende 2007 1,4 8 Valf Benzinli bir Symbol vardı 1 defa balata değiştirdim ondada öncesindede sonrasındada ses vardı.Arabayı 58K aldım direksiyona geçtim daha ilk frenlemede araba durmuyor birden kazıkladı Dolmuş gelip arkadan tampona dokundu.Arabada frenlemede kavrama gibi bir noktası vardı alışmam zaman aldı. Bana göre Clio ile Symbol arasında bariz farklar var örneğin Symbol sürüş dinamikleri yol tutuş açılarından Clio dan geride bir araç.Motor açısından yorum yapamam 0,9 hiç kullanmadım.Test etmenizi öneririm Ali Bey. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2023 Yarınki işler için USB hazırlarken farkettimki cayır cayır yanıyor. Bende sıvı soğutma yaptım. 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Temmuz 2023 Paylaş 11 Temmuz 2023 Ali Darbaz yazdı: Dostlar arabanın frenleri balataları hızla bitiyor. Araba eco modunda sürünce ayak gazdan çekildiğinde durmuyor. Süzülüyor ve frenede yeterli destek vermiyor. hiçbir şey anlamadım. Ali Cihangiroğlu yazdı: dur bakalım bunda balata rekorum ne olacak, fiestada 210 bin km de %85 di balatalar, bu 23000 de %99 gibi, bu şekilde frensiz kullanımda 6 ise istanbulda en az 10lt 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2023 Bizim araba lansman arabası en ful olanmış.. gece gece uyku tutmadı araştırayım dedim. https://www.otomobil.com.tr/yeni-2013-renault-symbol-fiyat-listesi/?amp Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 Temmuz 2023 Paylaş 12 Temmuz 2023 Ali Darbaz yazdı: Yarınki işler için USB hazırlarken farkettimki cayır cayır yanıyor. Bende sıvı soğutma yaptım. Usb yuvasını kıracaksın. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Temmuz 2023 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2023 (düzenlendi) Süper ekonomik 12 Temmuz 2023 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Temmuz 2023 Paylaş 12 Temmuz 2023 Aytac Sakal yazdı: Benim Yetkili Servis Formunda Balatalar 410607115R yazıyor ve yine ses var Servis Mais harici başka marka tercih edermi bilmediğimden soruyorum. Sanmıyorum. En azından sizden onay almadan takmazlar. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Temmuz 2023 Paylaş 12 Temmuz 2023 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu şekilde frensiz kullanımda 6 ise istanbulda en az 10lt İstanbulda değilim ama, olsamda 10 lt imkansız o ne yahu, frenlerim asla eskimez yok öyle bir dünya, hem uzun yolda o frensiz kullanım, şehir içinde yumuş frenleme ile minimum aşınma, sürüş stili farklı.... hem trafik sadece İstanbuldamı var, bizde gezdik ülkenin yarısını, yazın gel buraya gör trafiği, zaten gelenlerinde hepsi İst. Ank. lı birde D ler var, esas tehlike onlar, bazen diyorum al bir AS250 pikap çarpa çarpa git, makasa atana koy at kenara, selektör atana bas frene, arabası falan kalmasın öyle zalaklar var.... 12 Temmuz 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Temmuz 2023 Paylaş 12 Temmuz 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: İstanbulda değilim ama, olsamda 10 lt imkansız o ne yahu, frenlerim asla eskimez yok öyle bir dünya, hem uzun yolda o frensiz kullanım, şehir içinde yumuş frenleme ile minimum aşınma, sürüş stili farklı.... hem trafik sadece İstanbuldamı var, bizde gezdik ülkenin yarısını, yazın gel buraya gör trafiği, zaten gelenlerinde hepsi İst. Ank. lı birde D ler var, esas tehlike onlar, bazen diyorum al bir AS250 pikap çarpa çarpa git, makasa atana koy at kenara, selektör atana bas frene, arabası falan kalmasın öyle zalaklar var.... dün 00.30’da konserden çıktık harbiye’den. Taksimden çıkmam 1.15’di 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 Temmuz 2023 Paylaş 12 Temmuz 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: dün 00.30’da konserden çıktık harbiye’den. Taksimden çıkmam 1.15’di Edremit 3 ay öyle. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Temmuz 2023 Paylaş 12 Temmuz 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: dün 00.30’da konserden çıktık harbiye’den. Taksimden çıkmam 1.15’di bura daha atraksiyonlu, gel sen hem hiç yakmazsın, birisi iter seni nasılsa, bedavaya gidersin 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts