İçeriğe Yönlendir

Léon: The Professional Araba olan :)

Alparslan Coban

Recommended Posts

Alparslan Coban

Herkese merhaba önceki aracım Golf 7 ye veda kendi sayfasında yapıldı, gerçekten severek bindim hala da tadı damakta diyebilirim. Km ve model yenilemek için yeni bir arayışa çıkmıştım niyetler Golf 7.5 derken bir anda sattığım aracı üstüne para koyup yeniden almak durumuna geldim :) tabi bu maceraya seçim öncesi çıkıldı o belirsizlik piyasaları inanılmaz etkiledi. Günlük 40-50 bin tl lik artışlar yaşandı geceleri gözümü kapadığımda sarı fonda koca bir siyah S harfi beliriyordu :) Nasibimiz Kars ta çıktı Golf ün sınıf arkadaşlarından Leon ile devam ediyoruz kendisi 2018 te yollara çıkmış 1.0 Tsi ecomotive style olarak geçiyor 115 hp ve 7 ileri dsg mevcut alalı yaklaşık bir ay kadar oldu 45 bin km aldım. Hızlanma ve aracın refleksleri şaşırtıcı derecede çok iyi gerçekten beklenmedik bir atiklik mevcut. Özellikle ilk çalıştırmada dizel motor havasında çalışıyor sonra sessizlik hakim konfor anlamında bence iç tasarım bir iki gömlek Golf e kıyasla geride kalıyor yine bir iki yerinde trim sesi mevcut ki ben nefret ederim geldiği yerleri bulduğum için şimdilik çok takmıyorum :) 

527831159_WhatsAppImage2023-05-31at14_18.38(7).jpeg.53fc2a135595bd201823ae9f56f1d7d2.jpeg

480665866_WhatsAppImage2023-05-31at14_18.38(9).jpeg.26866616e65a6bea5248d7485afb4d74.jpeg1558528277_WhatsAppImage2023-05-31at14_18.38(6).jpeg.b2a625ebbeea7821b887ad91b72268fe.jpeg1126991419_WhatsAppImage2023-05-31at14_18.38(4).jpeg.12d08a953de4217c440cc7d0c3bdaa3d.jpeg598064407_WhatsAppImage2023-05-31at14_18.38(3).jpeg.7e0c93ea29508902891ac5cd42fb84f6.jpeg

1261254340_WhatsAppImage2023-05-31at14_18.38(1).jpeg.fa47c7116730f770adcacf787fe803b2.jpeg

WhatsApp Image 2023-05-31 at 14.18.38 (2).jpeg

• Beğen 18
Yorum bağlantısı
Hasan Sancak

Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Acil bir multimedya lazım bu durumda iç tasarım eksiği yüksek ölçüde çözülmüş olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Hayırlı olsun hocam kullanıp ta memnun olmayanı görmedim. Leon güzel araç..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

hayırli olsun.. Golften ona gecince biraz ık mık ediliyormuş öyle duydum.. ama kötü de degil.. 1.0 güzel. Birkac kez tecrübe ettim.. Basta bi homurdanıyor sonra kedi gibi.. Malzeme kalitesi ve tokluk hissi biraz farkettiriyor.. Tekrar gülerek kullanın..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Hayırlı olsun, sağlıklı, mutlu, güzel günlerde kullanın. :nazar:

Aydın Sert yazdı:

Hayırlı olsun:nazar:

Alptuğ Özcan yazdı:

Hayırlı olsun :nazar:

Tamer Topaç yazdı:

:nazar: Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. 

Cihat Küçükay yazdı:

Hayırlısı olsun. Tekerine taş değmesin.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inş

Tayfun Aydın yazdı:

Hayırlı olsun hocam kullanıp ta memnun olmayanı görmedim. Leon güzel araç..

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun iyi dilekleriniz için :)

Hasan Sancak yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Acil bir multimedya lazım bu durumda iç tasarım eksiği yüksek ölçüde çözülmüş olur.

Aynı fikirdeyim geniş ekranlı ve led paket olanlar da vardı hepsini bir denk getirmek zor ama aklımda :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban
Mert Gülkokan yazdı:

1.0 tsi dsg bulunmaz hint kumaşı gibidir dizel kadar az yakar

sanırım motor yağınız 0w20

Ben ilk defa kullanıyorum 3 silindirli bir turbo motor şimdilik keyifli bakıma 4 bin km var orda bir paylaşım yaparım parçalar yağ farklı olabilir evet

Alpay Sumer yazdı:

hayırli olsun.. Golften ona gecince biraz ık mık ediliyormuş öyle duydum.. ama kötü de degil.. 1.0 güzel. Birkac kez tecrübe ettim.. Basta bi homurdanıyor sonra kedi gibi.. Malzeme kalitesi ve tokluk hissi biraz farkettiriyor.. Tekrar gülerek kullanın..

Teşekkür ederim aynen ben de öle düşünüyorum bu da bir tık daha spor modifikasyona çok yatkın böyle temiz stok bulmak zor bunlarda, gerçi fabrika da oynamaya başlamış ek spoiler ve spoiler çıtaları orijinal :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Alparslan Coban yazdı:

Ben ilk defa kullanıyorum 3 silindirli bir turbo motor şimdilik keyifli bakıma 4 bin km var orda bir paylaşım yaparım parçalar yağ farklı olabilir evet

Teşekkür ederim aynen ben de öle düşünüyorum bu da bir tık daha spor modifikasyona çok yatkın böyle temiz stok bulmak zor bunlarda, gerçi fabrika da oynamaya başlamış ek spoiler ve spoiler çıtaları orijinal :)

evet daha spor.. Led paket olan görsel olarak gayet agresif.. Malzeme az daha iyi olsa keyfine diyecek olmaz.. cukurlardan gecince golf daha diri, Yalıtım olarak eksik biseyler var gibi geldi bana.. Multimedya casio saat gibi minnacık.. Doldurulur zamanla 👍 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Hayırlı olsun, multimedya çok küçükmüş gerçekten, o değişince araç daha çok sevilir. Güzel günlerde kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban
Öner Kurukuz yazdı:

Hayırlı olsun.

3 silindir mi?

Teşekkür ederim evet 3 silindirmiş

Yorum bağlantısı
Alparslan Coban
Alpay Sumer yazdı:

evet daha spor.. Led paket olan görsel olarak gayet agresif.. Malzeme az daha iyi olsa keyfine diyecek olmaz.. cukurlardan gecince golf daha diri, Yalıtım olarak eksik biseyler var gibi geldi bana.. Multimedya casio saat gibi minnacık.. Doldurulur zamanla 👍 

Özellikle kapı döşemeleri ve malzeme de kendini belli ediyor eksikliğini nerde o ambiyans aydınlatma piano black detaylar kapı içi kumaş döşeme :) fakat süspansiyonları daha sert olduğunu okudum o bilindik bir durummuş yol tutuşunu arttırıyor ama konfordan kesiyor belli ki. Benim de gerçi ekstrem bir sürüş tarzım yok sakin kullanırım. Güzel bir multimedya şart katılıyorum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Hayırlı olsun güle güle kullanın :nazar: Bu kasanın FR modeli hala favorimdir :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru
Alparslan Coban yazdı:

Özellikle kapı döşemeleri ve malzeme de kendini belli ediyor eksikliğini nerde o ambiyans aydınlatma piano black detaylar kapı içi kumaş döşeme :) fakat süspansiyonları daha sert olduğunu okudum o bilindik bir durummuş yol tutuşunu arttırıyor ama konfordan kesiyor belli ki. Benim de gerçi ekstrem bir sürüş tarzım yok sakin kullanırım. Güzel bir multimedya şart katılıyorum 

Aynı araçtan bende de var. Tek eksi nokta süspansiyon konforu diyebilirim. Uzun yol da otoban sürüşlerinde aracın yaylanmasi konforu çok iyi fakat 20 km hızın üstüne çıktığında yolda ki kısa çukur kesik ve bozukluklarda her şeyi çok hissettiriyor. Malzeme kalitesi sınıfı için gayet yeterli hiç kalitesiz hissettirmedi. Golf ile malzeme kıyası yapmak gereksiz çünkü Golf sınıfında üstünde genel olarak. İç mekan tasarımı bence golften iyi. Avangard piano bilekli bir tasarim isteseydim D segment bir araç alırdım. Yol sesi ve motor yalıtımı gayet rafine , rahatsız etmedi. 

Süspansiyonlar sert fakat yol tutusa katkısı olmamış. Araç arkasını koparma salmaya meyilli. Çok zorlandığı da arkayı koparır sürücünün haberi bile olmaz. ESP temelli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban
Tolgahan Doğru yazdı:

Aynı araçtan bende de var. Tek eksi nokta süspansiyon konforu diyebilirim. Uzun yol da otoban sürüşlerinde aracın yaylanmasi konforu çok iyi fakat 20 km hızın üstüne çıktığında yolda ki kısa çukur kesik ve bozukluklarda her şeyi çok hissettiriyor. Malzeme kalitesi sınıfı için gayet yeterli hiç kalitesiz hissettirmedi. Golf ile malzeme kıyası yapmak gereksiz çünkü Golf sınıfında üstünde genel olarak. İç mekan tasarımı bence golften iyi. Avangard piano bilekli bir tasarim isteseydim D segment bir araç alırdım. Yol sesi ve motor yalıtımı gayet rafine , rahatsız etmedi. 

Süspansiyonlar sert fakat yol tutusa katkısı olmamış. Araç arkasını koparma salmaya meyilli. Çok zorlandığı da arkayı koparır sürücünün haberi bile olmaz. ESP temelli.

Aynı segmentin araçlarını kıyaslamak gayet normal bahsi geçen detaylar c sınıf araçların çoğunda  var Fr donanım da zaten sunuyor benzer artıları. Kalitesiz değil tabi, sürüş keyfi de güzel ben özellikle motor şanzıman uyumuna bayıldım daha önce aynı kasa 1.2 leon (Dsg) 1.4 Tsi Golf (manuel) 1.2 tsi Golf (dsg)  araçlarım oldu aynı familyadan bu 1.0 tsi motor gerçekten çok keyifli. Yol sesi ve yalıtıma katılıyorum ondan bir şikayetim yok ama bir kaç noktada trim sesi var. Genel olarak memnunum :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban
(düzenlendi)

Bu arada aracın iç aydınlatma grubu sarı ve biraz sönüktü onları photon led ampullerle değiştirdim özellikle torpido, bagaj ve makyaj aydınlatmaları çok güzel oldu ön ve arka okumalıklar ise aracı stadyuma çevirdi bir tık fazla aydınlık ama genel olarak güzel diyebilirim. Benim kullandığım anahtarda orijinal leon kılıf var kaplama gibi çok matah bir şey değil ama yedek anahtar için sustalı wv grubu araçlara uyumlu güzel bir anahtar kılıfı buldum tavsiye edebilirim.

Bagaj.torpido ve ön tepe için Photon W5w T10 Dipsiz Led (PH7010)

Arka tepe ve güneşlik makyaj aydınlatmaları için Photon C5w Sofit Tavan/plaka Ledi 36mm (PH7009)

1342112826_WhatsAppImage2023-06-24at01_08_03.jpeg.734d9a3acc1827a7988ada0b1711b0dd.jpeg

tarihinde Alparslan Coban tarafından düzenlendi
imla hatası
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Yakın zamanda vites topuzunun deri olan orta parçasını mat krom ile değiştirdim onu da paylaşalım çok şık oldu eskisi yıpranmıştı epey her zaman vakit bulamıyorum foruma o sebeple  biraz peş peşe oldu paylaşımlar affola :)

dsg.jpeg.238a5239223b8862a3aa6d1e80b71f7d.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Alparslan Coban yazdı:

Yakın zamanda vites topuzunun deri olan orta parçasını mat krom ile değiştirdim onu da paylaşalım çok şık oldu eskisi yıpranmıştı epey her zaman vakit bulamıyorum foruma o sebeple  biraz peş peşe oldu paylaşımlar affola :)

Olsun, forum burası..

paylasmadan olmaz bu isler..

Aydınlatmalar güzel olmuş, geri vitesi ve bagaja da bi ek yaparak serinizi tamamlamak lazım 😉 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...