İçeriğe Yönlendir

Araba Kullanırken Keyif Alınan Hareketler

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Evren Erakçora
Metin Uzunoğlu yazdı:

Son zamanlarda en çok sol şeritte önümdeki aracı takip ederken sabırsız sürücülerin sağdan beni geçmeye çalışıp yolun müsait olmadığını görünce tekrar arkadan takip etmesi. Akabinde aynı hareketi 2, 3 4 diye saymak çok eğlenceli. Sanki yol var gitmiyoruz. 

Herkes sağdan gitmeli. Herkes ona yol verecek ,o gidecek. Çok önemli bir insan veya çok zengin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ

Manisa ilinin Kırkağaç ilçesine bağlı Gelenbe mahallesi tabelası görününce arabada yalnızsam mutlaka camları açıp; "GEEEELEEEENBEEEE!" diye avazım çıktığı kadar bağırmak vazgeçilmezimdir.

• Beğen 1
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Özellikle daraldığım anlarda arabanın tek alameti olan Vtec olayını yapmak :D 

Bunalıyorum, sonra bir boşluk buluyorum, köklüyorum gazı. 6 bin devire geldiğinde o sesi, o köpürtmesi yok mu... En son motoru elime alacam ama o zamana kadar ara ara yaparım :)

Bir de yakın zamanda içimdeki kuş serisi ruhu uyandı. Otomatik viteste hayali olarak Şahin kullanır gibi vites değiştriyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Güzergahtaki en ucuz gaz satan total istasyonundan gaz almayı başarmak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

2 km arkadan selektör atmaya başlayan şirket araçlarını ilerde viraj varsa içten alarak yakınlarından geçiyorum.

2 veya daha fazla şeritli yolda çizgiye basarak giden araçları şeridin ortasına sokmak.

Virajlarda en üst limitlerde dönmek.

• Beğen 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

aslında konu başlığını araba sürerken zevk alınan ufak sapıklıklar diye yazacaktım ama çekindim :) 

öyle yazmayınca “zevkli sürüş” le karıştırıldı konu

👹👹👹👹 Sapıklık demeyeydin iyiydi :)))

Netse ben yazmayayım 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Vitesi iki tokatlayip gaza çökmek. 5g tronic de favorim.

Uzun rampa inislerinde hız sabitleme kolunu rotardar gibi kullanmak bide

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Bu noktayı çok seviyorum. 3. vitesle gelip sol tarafı kollayıp gazı köklüyorum

9rjdl2c.JPG

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Vitesi iki tokatlayip gaza çökmek. 5g tronic de favorim.

Uzun rampa inislerinde hız sabitleme kolunu rotardar gibi kullanmak bide

bir dakka bir dakka o el gazı değilmi ya :D :P

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

bir dakka bir dakka o el gazı değilmi ya :D :P

yok değil. Aslında tüpü tokatlıyor ama sonuç belli :) 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yok değil. Aslında tüpü tokatlıyor ama sonuç belli :) 

Bak tenheda kistirurim seni ha

Reosta li

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Bak tenheda kistirurim seni ha

Reosta li

images?q=tbn:ANd9GcQT0vOMUOJLLrKN9L8SdaT

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Araç otomatik oldu mertlik bozuldu. C-Max le Mersin tarafından Tekir'e doğru çok güzel rampa var. Teybin sesini kapatıp bir vites düşerek dizel motorun sesini dinleyerek rampayı tırmanmak. Müthiş müzik keyfi. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

dik yokuşlarda yeşil ışık yandığında dikiz aynasından diğerlerini seyretmek :f1:

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Erdoğan Temur yazdı:

dik yokuşlarda yeşil ışık yandığında dikiz aynasından diğerlerini seyretmek :f1:

dik yokuşlarda aynadan 177 hp kona gdi iler seyretmek :P gaza geriteyim de konuyu kapatsınlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Ben söylemem kötü örnek olur :) 

Oğuzkan Erışık yazdı:

2 km arkadan selektör atmaya başlayan şirket araçlarını ilerde viraj varsa içten alarak yakınlarından geçiyorum.

2 veya daha fazla şeritli yolda çizgiye basarak giden araçları şeridin ortasına sokmak.

Virajlarda en üst limitlerde dönmek.

3 şeritli yolda iki şeridi ortalayarak yolu iki şeritliye çevire, üstelik bunu soldaki iki şeridi kapatarak yapan bir kaç hafriyat kamyonu var, bi gelsene :D 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

Orman yolu tek şerit, cam sona kadar açık, sol kol dışarda. Motorun ve lastiklerin sesini dinlerken soğuk beyaz çikolatalı kahve içmek.

20230528_134510.jpg

Motorun var ama araba kullanırken yapılan herhangi bir şeyden zevk mi alıyosun? Cidden mi? :shok:

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Ben söylemem kötü örnek olur :) 

3 şeritli yolda iki şeridi ortalayarak yolu iki şeritliye çevire, üstelik bunu soldaki iki şeridi kapatarak yapan bir kaç hafriyat kamyonu var, bi gelsene :D 

Tırı ayaş yolunda 20ye düşürtmüşlüğüm var. Hafriyat kamyonlarına da yapıyorum ama işlemiyor 😄

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ağır araçlarla aksiyona girmeyin derim. Üzerindeki adamlar zaten fena dengesiz. 

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Boş yol , soğuk nescafe slow müzik yada türkü maksimum 80 kmh hız sol kol dışarıda bir de sigara :) tüttüre tüttüre gidiyorsun :)  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Virajlı ve rampa yollarda gazlamak.  

Virajlı ve rakımlı yollara bende bayılırım :f1:

Diğeri de 20-30 km hızlarda 1.vites giderken hafif bozuk ya da engebeli yollarda sol aynayı sol arka tekeri görecek şekilde ayarlayıp süspansiyon ve tekerin çalışmasını izlemek :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bahar zamanı iki tarafı yem yeşil yollarda camı açıp sakin sakin gitmek. Aynı yolun virajlısı olursa daha iyi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Boş ve virajlı bildiğim yollarda  aracı limitlerde kullanmak. Uçmakdere yolu özellikle . İnişler - çıkışlar 180 derece virajlar :)
Kendimi WRC pilotu gibi hissediyorum adeta , Colin MCRae :) 

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Sol şeritteki arabayı sağladıktan sonra şoförle göz göze 1 km gitmek :)

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Malatya'ya giderken arkamdan 1 km geriden bir tane 1.5D Asyalı SUV selektör yapa yapa geliyordu ben de ayar olup sağa geçip gaza basmaya başlamıştım bilen bilir Batı'dan Doğu'ya doğru Malatya'ya giderken 3-4 KM boyunca yokuş aşağı bir yol var. Bir süre arkadan gelen araçla yan yana kaldıktan sonra, 190 gibi geride kalmaya başladı sonra da zaten yavaşlayıp sağ şeride geçti. O an çok keyif almıştım. Gariban 100 beygirlik atmosferik arabamla ilk ve son defa birisini mağlup etmiştik. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...