İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 1.4 TDCi Intercooler Montajı Hk.

Yasin Murat

Recommended Posts

Yasin Murat

Selamlar dostlar. Araç 2006 model Ford Fiesta. Bildiğiniz üzere fabrikasyon olarak araçta intercooler bulunmuyor. Aracıma intercooler montajı yaptıracağım ancak değerli fikirlerinize ihtiyacım var. 

Aracımı çok seviyorum ancak beni tatmin etmediğinden önce intercooler takıp daha sonra stage 1 yazılım düşünüyorum. Intercooler olmadan yazılım atarsak turbo çok ısınabilir diye düşündüm.

Intercooler olarak hangi marka model aracınkini önerirsiniz?

Krom boru mu kauçuk boru mu daha verimli olur?

Boru çapını 40mm civarında yapacağız ki içerideki hava basıncını arttıralım, bu sayede turbonun daha alt devirlerde girmesini hedefliyoruz. Mantıklı mı?

Aracın alt panjuru iptal edip intercoolerı panjurun olduğu yere yerleştirmeyi düşünüyoruz. Bunun zararlı ne gibi yönleri olabilir? Maksat görüntü olarak daha hoş görünmesini sağlamak yoksa intercoolerı sığdıracak yerimiz var tamponun içinde.

Şuan kafamdaki sorular böyle. Önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Not: Intercooler'ı işaretlediğim yere koyacağız panjuru iptal edip.

Fiesta 1.4 TDCi Projemiz Hakkında Yardımınıza İhtiyacımız Var
Yorum bağlantısı
Yasin Murat
Çağlar Bayur yazdı:

pejolarda fabrika nasıl yapmış ise ona bakılabilir, galiba sağda idi

Çok mantıklı Çağlar Bey. 1.4 HDi Peugeot'larda intercooler vardı zannedersem. Teşekkürler öneriniz için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yasin Murat yazdı:

Çok mantıklı Çağlar Bey. 1.4 HDi Peugeot'larda intercooler vardı zannedersem. Teşekkürler öneriniz için.

sadece emiş tarafı farklı yerde olduğu için metal boru çalışması gerekebilir

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

mk7 kasalarda aynı motor intercooler dpf ile geldi. Oradan kopya çekilebilir ama baya iyi bilen birisine yaptırmak lazım. Beygir artırayım derken kaçırmamak lazım.

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Panjuru iptal etmeden direk iç kısma montajı olur. Panjur iptalinden dolayı herhangi bir cisim direk intercooler ile temas edecektir. Soft bir yazılımda işinizi görür aslında. Benim aracım yazılımlı intercoolera gerek duymuyorum. Link bırakıyorum incelersin arkadaş yapmış.

https://www.techturkey.com/forum/dizel/175138-tdci_hdi_intercooler_uygulamasi_.html

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ford transit aracıma turbo taktığım zaman su radyatörünü kısaltıp daha kalın yaptırdım. Litre olarak aynı kaldı. Tam fanın önüne denk gelen yeri. Boşta kalan alana da intercooler imal ettirip taktım. Sizin araçta su radyatörü alanı oynamak için müsait ise yapılabilir. 

Yorum bağlantısı
Yasin Murat
Süleyman Can yazdı:

mk7 kasalarda aynı motor intercooler dpf ile geldi. Oradan kopya çekilebilir ama baya iyi bilen birisine yaptırmak lazım. Beygir artırayım derken kaçırmamak lazım.

Teşekkürler yanıtınız için. Ankara'da bu işin hakkını verecek kim vardır bilmiyorum. Araştırmak lazım.

Onur Bulut yazdı:

Panjuru iptal etmeden direk iç kısma montajı olur. Panjur iptalinden dolayı herhangi bir cisim direk intercooler ile temas edecektir. Soft bir yazılımda işinizi görür aslında. Benim aracım yazılımlı intercoolera gerek duymuyorum. Link bırakıyorum incelersin arkadaş yapmış.

https://www.techturkey.com/forum/dizel/175138-tdci_hdi_intercooler_uygulamasi_.html

Teşekkürler yanıtınız için. Intercooler olmadığından özellikle yazın sıcak havalarda turbonun ısındığını bariz hissediyorum. Üzerine bir de soft yazılım ile bu durum daha da kötüleşebilir fikrindeyim. Intercooler montajından sonra evet soft yazılım düşünüyorum. Belki de racechip.

Servet Aydın yazdı:

Ford transit aracıma turbo taktığım zaman su radyatörünü kısaltıp daha kalın yaptırdım. Litre olarak aynı kaldı. Tam fanın önüne denk gelen yeri. Boşta kalan alana da intercooler imal ettirip taktım. Sizin araçta su radyatörü alanı oynamak için müsait ise yapılabilir. 

Teşekkürler yanıtınız için. Evet söylediğiniz düşünce olarak çok mantıklı. Yeterli alan var mı kontrol edeceğim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...