İçeriğe Yönlendir

Opel Astra G Yağ Eksiltme

Kerem Avci

Recommended Posts

Kerem Avci

Aracim 1000 km de 0.8 eksiltti 1.6 16v otomatik sanziman 2000 model. Herkes ayri birsey soyluyor segman atilmasi veya motor rektefiye. Bazi ustalar normal diyor opeller yakar diyor hele lpgde biraz daha fazla diyor. Aracimin performansinda hicbir sikinti yok ne ufleme ne baska bir sikinti egzostan duman atma yok ne yapmayalim sizce yardimlarinizi bekliyorum. Aracimin segman istedigini kabullenemiyorum nedense cunku belirtiler onu gostermiyor subap lastiklerinden olma ihtimali var midir? Kompresyon testi yaptirmalimiyim?

Yorum bağlantısı

araçta hangi değerlerde yağ var ?

ne zaman yağ bakımı yapılmıştı ? konan yağı kim koydu marka modeli nedir 

araçta yağ kaçağı varmı diye detaylı incelendimi ?

Yorum bağlantısı
Kerem Avci

Oncelikle yardiminiz icin teşekkürler 1000 km once yag bakimi yapildi castrol magnatech 10 40 yag. yag kacagi karter etrafinda parlakliklar var. Yere damlatma yok

Yorum bağlantısı
Kerem Avci

Her zaman degistirttigim ustama gittim sahte olma ihtimali yok bence

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araç Kaç binde.. Kilometresinden emin misiniz ?

Valla rektefiye 50-60 bin çıkar. ben olsam ben de kabullenmezdim.. 

Yorum bağlantısı
Kerem Avci
Mehmet Ozyurek yazdı:

Arac 231500 de. Evet eminim

Mehmet Ozyurek yazdı:

Tavsiyeniz ne olurdu peki ucuzdan pahaliya dogru

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kompresyon testi yapılacak, önce yağsız normal, düşük çıkan silindir olursa yağlı yapılacak, aynen düşük çıkarsa iyi subap tarfından yağ kaçağı var demketir yükselir ise kötü, booğa inmeli. 1000 km de 800 ml yağ eksiltme tespiti nasıl yapıldı? yeni mi başladı ne zamandır eksiltiyor ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek yazdı:

Valla rektefiye 50-60 bin çıkar. ben olsam ben de kabullenmezdim.. 

benzinli motorlar da o paraları buldumu yahu :S 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

benzinli motorlar da o paraları buldumu yahu :S 

5 günlük tatil 70 bin, ortalama aquapark ta

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur yazdı:

5 günlük tatil 70 bin, ortalama aquapark ta

beyaz yakanın problemi o yahu ben gariban köylüyüm tatille ne işim var :D 

Yorum bağlantısı
Kerem Avci
Çağlar Bayur yazdı:

kompresyon testi yapılacak, önce yağsız normal, düşük çıkan silindir olursa yağlı yapılacak, aynen düşük çıkarsa iyi subap tarfından yağ kaçağı var demketir yükselir ise kötü, booğa inmeli. 1000 km de 800 ml yağ eksiltme tespiti nasıl yapıldı? yeni mi başladı ne zamandır eksiltiyor ?

Caglar ustam en son yag degisiminden sonra takip ettim 1000 km oldu aracimda check oil level yazdim cubugu cektim sadece 1 dis yag seviyesi gordum

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Kerem Avci yazdı:

Caglar ustam en son yag degisiminden sonra takip ettim 1000 km oldu aracimda check oil level yazdim cubugu cektim sadece 1 dis yag seviyesi gordum

Yani maksimumdan minimuma mı inmiş.. 

Ne kadar yağ koymuştunuz.. 

Yorum bağlantısı
Kerem Avci

Mehmet Ozyurek yazdı:

Yani maksimumdan minimuma mı inmiş.. 

Ne kadar yağ koymuştunuz.. 

3.5 litre

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Dagdeviren yazdı:

@Çağlar Bayurçağlar abi ford ka rektefiyesi ne kadar tutar?

hacim omdel marka pek değiştirmez rektifiye maliyetini parça bazında oynayabilir 5-8 bin düşük olabilir mesela

Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran

Vectra c aracım yağ seçerdi, elf markayı çok az yakardı, bir deneyin isterseniz 

Yorum bağlantısı
Kerem Avci

Sagolun tesekkurler

Mehmet Zincirkıran yazdı:

Vectra c aracım yağ seçerdi, elf markayı çok az yakardı, bir deneyin isterseniz 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Gri kapak ekotekse ki muhtemelen öyledir, bakım arasında 1 litre civarı eksiltir. Bende vardı, hiç tüp görmemişti, 180 bin km'de ve çok bakımlıydı, kullanım şeklime göre yarım litre ile bir litre arası eksiltirdi ama yarıma çok yakın olurdu. Sonra lpg taktırdım, bariz bir fark görmedim. Ustam tanıdıktı, yağ değişiminde rica ederdim, çıkan yağı boş bidona koyar öyle bakardık.

Bin km'de 0,8 L çok fazla. Araç zaten filtreler değişince 3,6 litre mi ne yap alıyordu. Sizin söylediğiniz rakamlarla bakımdan bakıma 3 kez falan yağ bitirir aracınız ki bu normal değil. O kadar yağ yakınca sinek ilaçlama aracı gibi gezmesi lazım, duman yoksa başka bir şey vardır. 

Bu arada sadece son değişimin ölçümümü bu yoksa hep mi bu kadar eksiltiyordu?

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

Gm yağ deneyin bence. Opel biraz yağ seçiyor. Ama arkadaşların da dediği gibi kaçak vs bunlara bakılmalı 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Gri kapak ekotekse

opelde de mi kapak rengi var :crazy: zetecten neler çekiyor face tayfası

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Kerem Avci
Murat Sahın yazdı:

Gri kapak ekotekse ki muhtemelen öyledir, bakım arasında 1 litre civarı eksiltir. Bende vardı, hiç tüp görmemişti, 180 bin km'de ve çok bakımlıydı, kullanım şeklime göre yarım litre ile bir litre arası eksiltirdi ama yarıma çok yakın olurdu. Sonra lpg taktırdım, bariz bir fark görmedim. Ustam tanıdıktı, yağ değişiminde rica ederdim, çıkan yağı boş bidona koyar öyle bakardık.

Bin km'de 0,8 L çok fazla. Araç zaten filtreler değişince 3,6 litre mi ne yap alıyordu. Sizin söylediğiniz rakamlarla bakımdan bakıma 3 kez falan yağ bitirir aracınız ki bu normal değil. O kadar yağ yakınca sinek ilaçlama aracı gibi gezmesi lazım, duman yoksa başka bir şey vardır. 

Bu arada sadece son değişimin ölçümümü bu yoksa hep mi bu kadar eksiltiyordu?

Duman atma felan yok aracta ustaya gittim sibop lastikleri değişecek ve segman atilacak dedi

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Kerem Avci yazdı:

Duman atma felan yok aracta ustaya gittim sibop lastikleri değişecek ve segman atilacak dedi

Sonuç olarak bu yağ bir yere gidiyor. Kaçak falan olmadığına emin miyiz?

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Aynı motordan bende de var. Öyle bir normallik yok, Opel yapar diyen ustadan yavaşça kaçmak gerek. Şu arabalara elektronik olunca beyin, mekanik olunca normal muamelesi yapmalarından gına geldi. 

Shell Helix HX8 5W40 kullanıyorum koyduğum kadar alıyorum ben. Daha önce yağ yanlış veya fazla konulduysa keçeler patlayabiliyor, Yağlayıcı kapasitesi 3.5 Litredir - Filtre değişimiyle beraber ikmal 4.1 Litredir dikkat. Terletmiyorsa yakıyordur. Katalizör iyi durumda ise eser miktarada yanan yağı absorbe edebilir mi acaba belki de o yüzden farketmiyorsunuzdur. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...