Kerem Avci 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 Aracim 1000 km de 0.8 eksiltti 1.6 16v otomatik sanziman 2000 model. Herkes ayri birsey soyluyor segman atilmasi veya motor rektefiye. Bazi ustalar normal diyor opeller yakar diyor hele lpgde biraz daha fazla diyor. Aracimin performansinda hicbir sikinti yok ne ufleme ne baska bir sikinti egzostan duman atma yok ne yapmayalim sizce yardimlarinizi bekliyorum. Aracimin segman istedigini kabullenemiyorum nedense cunku belirtiler onu gostermiyor subap lastiklerinden olma ihtimali var midir? Kompresyon testi yaptirmalimiyim? Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 araçta hangi değerlerde yağ var ? ne zaman yağ bakımı yapılmıştı ? konan yağı kim koydu marka modeli nedir araçta yağ kaçağı varmı diye detaylı incelendimi ? Yorum bağlantısı
Kerem Avci 16 Haziran 2023 Yazar Paylaş 16 Haziran 2023 Oncelikle yardiminiz icin teşekkürler 1000 km once yag bakimi yapildi castrol magnatech 10 40 yag. yag kacagi karter etrafinda parlakliklar var. Yere damlatma yok Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 yağı nerden aldınız. yağın sahte olmadığına eminmisiniz ? 1 Yorum bağlantısı
Kerem Avci 16 Haziran 2023 Yazar Paylaş 16 Haziran 2023 Her zaman degistirttigim ustama gittim sahte olma ihtimali yok bence Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 Araç Kaç binde.. Kilometresinden emin misiniz ? Valla rektefiye 50-60 bin çıkar. ben olsam ben de kabullenmezdim.. Yorum bağlantısı
Kerem Avci 16 Haziran 2023 Yazar Paylaş 16 Haziran 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Araç Kaç binde.. Kilometresinden emin misiniz ? Arac 231500 de. Evet eminim Mehmet Ozyurek yazdı: Tavsiyeniz ne olurdu peki ucuzdan pahaliya dogru Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 kompresyon testi yapılacak, önce yağsız normal, düşük çıkan silindir olursa yağlı yapılacak, aynen düşük çıkarsa iyi subap tarfından yağ kaçağı var demketir yükselir ise kötü, booğa inmeli. 1000 km de 800 ml yağ eksiltme tespiti nasıl yapıldı? yeni mi başladı ne zamandır eksiltiyor ? Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Araç Kaç binde.. Kilometresinden emin misiniz ? Valla rektefiye 50-60 bin çıkar. ben olsam ben de kabullenmezdim.. benzinli motorlar da o paraları buldumu yahu :S Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 Ali Gök yazdı: benzinli motorlar da o paraları buldumu yahu :S 5 günlük tatil 70 bin, ortalama aquapark ta 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 Çağlar Bayur yazdı: 5 günlük tatil 70 bin, ortalama aquapark ta beyaz yakanın problemi o yahu ben gariban köylüyüm tatille ne işim var Yorum bağlantısı
Kerem Avci 16 Haziran 2023 Yazar Paylaş 16 Haziran 2023 Çağlar Bayur yazdı: kompresyon testi yapılacak, önce yağsız normal, düşük çıkan silindir olursa yağlı yapılacak, aynen düşük çıkarsa iyi subap tarfından yağ kaçağı var demketir yükselir ise kötü, booğa inmeli. 1000 km de 800 ml yağ eksiltme tespiti nasıl yapıldı? yeni mi başladı ne zamandır eksiltiyor ? Caglar ustam en son yag degisiminden sonra takip ettim 1000 km oldu aracimda check oil level yazdim cubugu cektim sadece 1 dis yag seviyesi gordum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 Kerem Avci yazdı: Caglar ustam en son yag degisiminden sonra takip ettim 1000 km oldu aracimda check oil level yazdim cubugu cektim sadece 1 dis yag seviyesi gordum Yani maksimumdan minimuma mı inmiş.. Ne kadar yağ koymuştunuz.. Yorum bağlantısı
Kerem Avci 16 Haziran 2023 Yazar Paylaş 16 Haziran 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Yani maksimumdan minimuma mı inmiş.. Ne kadar yağ koymuştunuz.. 3.5 litre Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 Çağlar Bayur yazdı: 5 günlük tatil 70 bin, ortalama aquapark ta @Çağlar Bayurçağlar abi ford ka rektefiyesi ne kadar tutar? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 Mehmet Dagdeviren yazdı: @Çağlar Bayurçağlar abi ford ka rektefiyesi ne kadar tutar? hacim omdel marka pek değiştirmez rektifiye maliyetini parça bazında oynayabilir 5-8 bin düşük olabilir mesela Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 Vectra c aracım yağ seçerdi, elf markayı çok az yakardı, bir deneyin isterseniz Yorum bağlantısı
Kerem Avci 16 Haziran 2023 Yazar Paylaş 16 Haziran 2023 Sagolun tesekkurler Mehmet Zincirkıran yazdı: Vectra c aracım yağ seçerdi, elf markayı çok az yakardı, bir deneyin isterseniz Yorum bağlantısı
Murat Sahın 17 Haziran 2023 Paylaş 17 Haziran 2023 Gri kapak ekotekse ki muhtemelen öyledir, bakım arasında 1 litre civarı eksiltir. Bende vardı, hiç tüp görmemişti, 180 bin km'de ve çok bakımlıydı, kullanım şeklime göre yarım litre ile bir litre arası eksiltirdi ama yarıma çok yakın olurdu. Sonra lpg taktırdım, bariz bir fark görmedim. Ustam tanıdıktı, yağ değişiminde rica ederdim, çıkan yağı boş bidona koyar öyle bakardık. Bin km'de 0,8 L çok fazla. Araç zaten filtreler değişince 3,6 litre mi ne yap alıyordu. Sizin söylediğiniz rakamlarla bakımdan bakıma 3 kez falan yağ bitirir aracınız ki bu normal değil. O kadar yağ yakınca sinek ilaçlama aracı gibi gezmesi lazım, duman yoksa başka bir şey vardır. Bu arada sadece son değişimin ölçümümü bu yoksa hep mi bu kadar eksiltiyordu? Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 18 Haziran 2023 Paylaş 18 Haziran 2023 Gm yağ deneyin bence. Opel biraz yağ seçiyor. Ama arkadaşların da dediği gibi kaçak vs bunlara bakılmalı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Haziran 2023 Paylaş 18 Haziran 2023 Murat Sahın yazdı: Gri kapak ekotekse opelde de mi kapak rengi var zetecten neler çekiyor face tayfası 1 Yorum bağlantısı
Kerem Avci 18 Haziran 2023 Yazar Paylaş 18 Haziran 2023 Murat Sahın yazdı: Gri kapak ekotekse ki muhtemelen öyledir, bakım arasında 1 litre civarı eksiltir. Bende vardı, hiç tüp görmemişti, 180 bin km'de ve çok bakımlıydı, kullanım şeklime göre yarım litre ile bir litre arası eksiltirdi ama yarıma çok yakın olurdu. Sonra lpg taktırdım, bariz bir fark görmedim. Ustam tanıdıktı, yağ değişiminde rica ederdim, çıkan yağı boş bidona koyar öyle bakardık. Bin km'de 0,8 L çok fazla. Araç zaten filtreler değişince 3,6 litre mi ne yap alıyordu. Sizin söylediğiniz rakamlarla bakımdan bakıma 3 kez falan yağ bitirir aracınız ki bu normal değil. O kadar yağ yakınca sinek ilaçlama aracı gibi gezmesi lazım, duman yoksa başka bir şey vardır. Bu arada sadece son değişimin ölçümümü bu yoksa hep mi bu kadar eksiltiyordu? Duman atma felan yok aracta ustaya gittim sibop lastikleri değişecek ve segman atilacak dedi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Haziran 2023 Paylaş 19 Haziran 2023 Kerem Avci yazdı: Duman atma felan yok aracta ustaya gittim sibop lastikleri değişecek ve segman atilacak dedi Sonuç olarak bu yağ bir yere gidiyor. Kaçak falan olmadığına emin miyiz? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Haziran 2023 Paylaş 19 Haziran 2023 Aynı motordan bende de var. Öyle bir normallik yok, Opel yapar diyen ustadan yavaşça kaçmak gerek. Şu arabalara elektronik olunca beyin, mekanik olunca normal muamelesi yapmalarından gına geldi. Shell Helix HX8 5W40 kullanıyorum koyduğum kadar alıyorum ben. Daha önce yağ yanlış veya fazla konulduysa keçeler patlayabiliyor, Yağlayıcı kapasitesi 3.5 Litredir - Filtre değişimiyle beraber ikmal 4.1 Litredir dikkat. Terletmiyorsa yakıyordur. Katalizör iyi durumda ise eser miktarada yanan yağı absorbe edebilir mi acaba belki de o yüzden farketmiyorsunuzdur. Yorum bağlantısı
Ali Gök 19 Haziran 2023 Paylaş 19 Haziran 2023 Çağrı Alaf yazdı: Shell Helix HX8 5W40 bende memnunum bu yağdan 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts