Murat Öngür 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Merhaba daha önce defalarca kez uzun yol yaptım ama belki de bilmediğim eksik bildiğim şeyler olabilir diye yazmak paylaşmak istedim, uzun yola çıkmadan önce araçta ne gibi şeyler kontrol edilir. Ben öncelikle disk ve balataları yeniledim , motor yağı yağ filtresi polen filtresi mazot filtresi değişti. antifiriz kontrol edildi . V kayış çatlak vs durumu kontrol edildi , Klima soğutuyor sıkıntı yok, lastikler yeni bunlardan başka nelere dikkat etmeliyiz ? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Murat Öngür yazdı: Merhaba daha önce defalarca kez uzun yol yaptım ama belki de bilmediğim eksik bildiğim şeyler olabilir diye yazmak paylaşmak istedim, uzun yola çıkmadan önce araçta ne gibi şeyler kontrol edilir. Ben öncelikle disk ve balataları yeniledim , motor yağı yağ filtresi polen filtresi mazot filtresi değişti. antifiriz kontrol edildi . V kayış çatlak vs durumu kontrol edildi , Klima soğutuyor sıkıntı yok, lastikler yeni bunlardan başka nelere dikkat etmeliyiz ? uykunuza. Sıcakta daha yorgun oluyor insan, en azından ben öyleyim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 arabayı sat yenisini al onunla yola çık garanti olsun daha ne yine bakacaksın, lastik basınçlarını kontrol et, cam suyunu doldur, deponu fulle bas gaza 2 3 Yorum bağlantısı
Ali Gök 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 rampalarda çok sıkıştırmamakta fayda var 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 cama cila çekmeden çıkmam çok faydasınıı gördüm 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Çağlar Bayur yazdı: cama cila çekmeden çıkmam çok faydasınıı gördüm ve su kaydırıcı. böcekler kolay çıkıyor. ayrıca yedek su taşımak lazım. kraker, çeşitli ilk yardım malzemeleri. birde bijonların açılabilecek ayarda olduğundan emin olmak lazım. iyi bir bijon anahtarı lazım. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Çağlar Bayur yazdı: cama cila çekmeden çıkmam çok faydasınıı gördüm vaaay benim 20 senedir uyguladığım maks UV korumalı cilayı cama çekme tekniğimi bilen biri daha varmış, güzeeel 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 15 Haziran 2023 Yazar Paylaş 15 Haziran 2023 Çağlar Bayur yazdı: cama cila çekmeden çıkmam çok faydasınıı gördüm Oda var abi merak etme hatta arabayada 3 kat cila uyguladım ince pasta , parlatma , son olarakda boya koruma Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: vaaay benim 20 senedir uyguladığım maks UV korumalı cilayı cama çekme tekniğimi bilen biri daha varmış, güzeeel Şantiyede pisuvarlara sürüyorduk biz ohooo. Geçen yüzyıl hatta 2 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 15 Haziran 2023 Yazar Paylaş 15 Haziran 2023 Doğan Arşiray yazdı: ve su kaydırıcı. böcekler kolay çıkıyor. ayrıca yedek su taşımak lazım. kraker, çeşitli ilk yardım malzemeleri. birde bijonların açılabilecek ayarda olduğundan emin olmak lazım. iyi bir bijon anahtarı lazım. lastikcilerin kullandığı + şeklinde bijon anahtarı her zaman mevcuttur bagajda hatta çakmak ile çalışan hava pompasıda var. ilk yardım çantası full ( Allah kimseye kullandırmasın ) yedek 5 ltre su da bulundururum her zaman, silecek deposunda da silecek suyu mevcut ( mavi olanlardan ) Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Her şey yapılmış zaten. Yol durumuna bakılabilir karayollarından 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Pozitif düşünmek İlkay Başaran yazdı: Şantiyede pisuvarlara sürüyorduk biz ohooo. Geçen yüzyıl hatta Ben denedim onu gençliğimde , uzun ömürlü olmadı 2 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Bakımı yeni yapilmis arabayi bir süre kullanmadan yola cikmamak lazim. Yag tapasini takamayan servis calisani var. Yolda birakir. 7 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Ucuz su kaydırıcı ne var piyasada? Su kaydırıcı diye satılanlar pahalı ama aynı işe yarayan ürün var mı? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 O rampalarda motoru yüke bindirmeden daha fazla devir çevirceğin bir vitese takmak daha fazla yağ ve su pompalanması soğutmada belki faydası olabilir Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Şantiyede pisuvarlara sürüyorduk biz ohooo. Geçen yüzyıl hatta o senin dediğin işe yaramaz, bizde miksere ve pisuara sıkardık o dediğini, oradan hatırlıyorsun sanırım, arabaya olmaz o anca davlumbaza olur oda keçe ise, cama sıksana onu ön cama sık özellikle Mert Gülkokan yazdı: hangisi o abi kaliteli herhangi bir wax olur, uv kourması olsun ama... 15 Haziran 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 sıcak havalarda özellikle lastiklerde ki basınçı düzenli kontrol etmenizde fayda var Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Sonax hızlı cila olur mu cama? Sarı renk olan Yorum bağlantısı
Süleyman Can 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Güneş gözlüğü, gerekliyse numaralı ve kaliteli olandan. Çok faydasını gördüm. Bir de naneli şeker. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Gece giderdim az yakardım ama kafa kağıdı eskimeye başladı artık. Erdem de söylemiş, yeni bakım yapılmış araçla kolay kolay yola çıkmam ben. Bunların haricinde bir gün önceden haritadan çalışırım eski alışkanlıktır. Hangi ilçelerden geçeceğimi falan aklımda tutarım. Navigasyonsuz yolculuklardan kalmadır ama işe yarıyor. 3 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Ben arabada su, yağ , bijon anahtarı , kriko , pompa ve takım sandığını her zaman gezdiririm eğer hava çok sıcaksa ön panjuru sökerim ondan sonra devam Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Güzergaha göre sekillenmek lazım.. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 valla 2 gün sonra ben de uzun yol yapacağım. Tek yaptığım bagajı boşaltmak oldu. Valizleri koyup devam Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 15 Haziran 2023 Paylaş 15 Haziran 2023 Depoları doldurur devam ederim, birde lastik havaları. Akışına bırakmak lazım. 2 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 16 Haziran 2023 Paylaş 16 Haziran 2023 Ben abilerim gibi usta değilim bir sefer sıcakta uzun yol diyebileceğim bir tecrübem oldu o da temmuz ağustos ortasında Doğu illeri turu yapmıştım. Aracım 1.6 gariban bir atmosferik kasa da ağır olunca ne zaman devrinde kullanmasam hararetin arttığını deneyimlemiştim. Araç tekrar uygun viteste yüksek devir çevirince kendine geliyordu. Ben dediklerinizin üzerine farlarımı yola çıkmadan parlattım temizlettim farları da değiştirdim bagajda da 2 tane yedek vardı halojenin ne zaman geçeceği belli olmaz. Adıyaman'ın, Diyarbakır'ın o telefon çekmeyen ıssız dağlarında gece 12'de far büyük kolaylıktı. Bagajda ne olur ne olmaz diye 5LT su taşırım hep. O da bana değil yolda hararet yapan bi Ford Focus 3'e nasip olmuştu Elazığ'da. Yolda el ettiler durduk motor hararet arızası yakıp kendini korumaya almış sanırım arkadaşlar da korkup stop etmişlerdi. Benim sudan ilave ettik biz doldurdukça su aşağı gidiyordu. Ne oldu bilmiyorum, oradan ilerledim sonra. Bir de sigarayı olabildiğince serinlikte içmekte fayda var Göbeklitepe dönüşte dış sıcaklık 42 derece gösteriyordu. 180'le gidiyorum hala fön makinası yüzüme vuruyor gibi. Motorun sıcağı gaz pedalından ayak tabanıma sinmişti resmen. Bir de duman yiyince insan sersemliyor. Tansu Kalafatoğlu yazdı: valla 2 gün sonra ben de uzun yol yapacağım. Tek yaptığım bagajı boşaltmak oldu. Valizleri koyup devam Bizim Toyota'mız yok ihtiyatlı olmamız gerek. 1 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts