İçeriğe Yönlendir

Sıcak havada uzun yol !

Murat Öngür

Recommended Posts

Cem Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ucuz su kaydırıcı ne var piyasada? Su kaydırıcı diye satılanlar pahalı ama aynı işe yarayan ürün var mı?

Cama ortadan kesilmiş patates sürülebilir, gerçekten işe yarıyor:)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mert Gülkokan yazdı:

sıvı ya da katı wax fark ediyor mu

bende kaliteli sıvı wax var araç camına sürmeyin diye not yazmışlar

Ne marka?

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sonax hızlı cila olur mu cama? Sarı renk olan

Olur, ön kısma komple uygula ki sinek böcek yapışmasın, temizliği kolay olsun

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Çağlar Bayur yazdı:

cama cila çekmeden çıkmam çok faydasınıı gördüm

içten mi dıştan mı :D 

Murat Öngür yazdı:

lastikcilerin kullandığı + şeklinde bijon anahtarı her zaman mevcuttur bagajda hatta çakmak ile çalışan hava pompasıda var. ilk yardım çantası full ( Allah kimseye kullandırmasın ) yedek 5 ltre su da bulundururum her zaman, silecek deposunda da silecek suyu mevcut ( mavi olanlardan ) 

Bazı araçlarda şifreli bijon var o olmalı. Mesela benim golfte varmış. Lastikçimde söylemese bilmiyordum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Öngür yazdı:

Merhaba daha önce defalarca kez uzun yol yaptım ama belki de bilmediğim eksik bildiğim şeyler olabilir diye yazmak paylaşmak istedim,

uzun yola çıkmadan önce araçta ne gibi şeyler kontrol edilir.

Ben öncelikle disk ve balataları yeniledim , motor yağı yağ filtresi polen filtresi mazot filtresi değişti. antifiriz kontrol edildi . V kayış çatlak vs durumu kontrol edildi , Klima soğutuyor sıkıntı yok, lastikler yeni 

bunlardan başka nelere dikkat etmeliyiz ? 

lastik havanız..bir de deli gibi kullanmamak önemli çok sıkıştırmayın aracı turbo diye yokuşta felan. son limitine dayamayın. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mert Gülkokan yazdı:

sıvı ya da katı wax fark ediyor mu

bende kaliteli sıvı wax var araç camına sürmeyin diye not yazmışlar

farketmez hepsi olur, sıvı olan daha rahat siliniyor o açıdan daha kolay....

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sonax hızlı cila olur mu cama? Sarı renk olan

o cila zaten araç ıslakken komple üzerine sıkılıp silinen, ıslak kuru kullanılabilen bir cila bir cila, camlarada geliyor doğal olarak, dene göreceksin gayyette güzel olur, ön camda silecek atlaması falanda olmaz, ben 5-6 kat ön cama Collinite katı wax yaptıydım hatta diğer camlarada, banamısın dememişti silecekler...

hatta Sonax NPT  bile yaparım arada bir, hatta waxların tamamından çok daha uzun ömürlü...

sonax-xtreme-koruma-ve-parlatma-hybrid-n

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Ali Cihangiroğlu yazdı:

uv koruması olsun ama...

UV koruması nedir?

UV ışınlarına dayanıklı mı yoksa UV ışınlarını filtreliyor mu?

Cem Işık yazdı:

Limon ve patatesin kilogram fiyatlarını düşündüğümüzde günümüz şartlarında en mantıklı arındırma işlerinin teyemmüm olduğunu düşünüyorum.

• Beğen 1
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Hüseyin Sönmez yazdı:

UV koruması nedir?

UV ışınlarına dayanıklı mı yoksa UV ışınlarını filtreliyor mu?

Limon ve patatesin kilogram fiyatlarını düşündüğümüzde günümüz şartlarında en mantıklı arındırma işlerinin teyemmüm olduğunu düşünüyorum.

sanırım her ikisi birden,, bu madde boya üzerinde bir tabaka oluşturuyor, hem kendisi dayanmalı hemde filtrelemeli (yüzde yüz geçirmez olmuyor tabii) , yoksa alttaki boyayı nasıl korusun, kendine hayrı olsa neden kullanalım hayırsızı :D 

yada 50 faktör krem sürelim diyeceğim ama mat kalıyor arkadaş, sprey versiyonmu denesek, denize iskeleden uçuştada faydası olur hem, kendimizde fısfıs ederiz kıyıya yüzerken uv koruması olur :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ucuz su kaydırıcı ne var piyasada? Su kaydırıcı diye satılanlar pahalı ama aynı işe yarayan ürün var mı?

Glaco al. Uzun süre kullaniyorsun zaten. Ucuz olan kisa ömürlü olur. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Glaco al. Uzun süre kullaniyorsun zaten. Ucuz olan kisa ömürlü olur. 

öyle değil. Patates sürüyon geçiyor modunda sormuştum :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mehmet Göktürk yazdı:

lastik havanız..bir de deli gibi kullanmamak önemli çok sıkıştırmayın aracı turbo diye yokuşta felan. son limitine dayamayın. 

eyw abi ama iki tane çocuğum var arabada asla sürat yapmam maksimum 110 km 

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Erdem Doğan yazdı:

Bakımı yeni yapilmis arabayi bir süre kullanmadan yola cikmamak lazim. Yag tapasini takamayan servis calisani var. Yolda birakir. 

20 Senelik benzin filtresini değiştirdim uzun yola çıktım yarım depo benzin bitmeden şişti kaldı :)
İncir kurusu ve soda al yanına. Düşen kan şekeri ve minerallarler dikkat dağılmasına refleks yavaşlamasına yol açıyor. Kesintisiz 8 saat uyudu isem hiç durmaksızın bu şekilde 1000-1500 km arası yola yapabiliyorum.  

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Cama sonax sarı renk cila olan şeyi sürdüm kuru bezle sildim. Çok kaygan oldu yüzü. Akşam yola çılacam yağmur var. Umarım sileceği çalıştırınca cama yumurta düşmüş gibi olmaz :) 

8-F3-AA137-1460-4-B0-E-9-CF9-EEEB573-DF3

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cila sürünce silecek çalıştırmayın demedi mi kimse akşama eğlence var desene farlar ile

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

@Çağlar Bayur ya hu dün sürmeden çıkmam dedin :) 

hocam zaten sileceği çalıştırmayalım diye sürdüm. Şöyle bir tecrübem var. Denemek için yaptım tabi. Aslında tehlikeli. Yağmurda kamyon arkasından çıkan su tozu kör eder. Ama su kaydırıcı ile silecek bile çalıştırmyoruz

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

O kadar temizlik cila yaptık. Kartepe shell’de pompacı köpüklü fırçayla dalmış ben ödeme yaparken :) 

ama bir kere silecek çalıştırdım. Efsane sildi. Normale göre daha iyi sildi silecekler yani. Cila iyiymiş

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pompacının köpüğü güzel silmiş demek ki camı

vesile ile her 150 km de bir benzinciye girmek zor değil mi

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

pompacının köpüğü güzel silmiş demek ki camı

vesile ile her 150 km de bir benzinciye girmek zor değil mi

yok. Köpüklemeden silmiştim. 

her 150 mi? Kartepede doldurdu. Alanya’ya geldim. Lamba yanmadı :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yok. Köpüklemeden silmiştim. 

her 150 mi? Kartepede doldurdu. Alanya’ya geldim. Lamba yanmadı :) 

floresanda alanyadan dönüşte kartepede daha  lamba yanmazdı

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Başlık bulmuşken sorayım; Bende şehirler arası yola çıkacağım araç üzerinde kışlık lastik var garajdaki diğer aracım üzerinde ise yazlık var ikiside yeni. kışlıkla gideyimmi yoksa yazlık ile sök tak yapayımmı ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...