İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3 Çekişte Zayıflık

Mehmet Işıtman
Çözüme git Mehmet Işıtman tarafından,

Recommended Posts

Mehmet Işıtman

Herkese merhaba yeni bir problemim daha var ve çözüm bulamadık. Arabam mk3 2.0 dizel otomatik 2006 mondeo.

Yazacağım paçalar tamir görmeden önce de çekiş problemim vardı.

Otomatik şanzıman değişti

Krank sensörü yeri kolu sensörü değişti

Turbo tamire gitti

Enjektör temizliği ve kontrolü yapıldı.

Ama araçta halen çekiş problemi var. Ustalar bu aracın 2.0 motor olduğunu ve atik olması gerektiğini söyluyor. Araç neredeyse 2000 devirde hareket ediyor. 

Baktırmam gereken bir parçası varmı yardımlarınızi bekliyorum. Herkese selamlar 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2000 devirde hareket başlıyor ise türbin kaçırıyor olabilir o devire kadar çoktan kopup gitmesi lazım

Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman
Çağlar Bayur yazdı:

2000 devirde hareket başlıyor ise türbin kaçırıyor olabilir o devire kadar çoktan kopup gitmesi lazım

Yorum için teşekkürler çağlar abi. Tribün şanzımana bağlı olan parçamı. Onun tamiri için parçayı Ankara ya göndermişlerdi. Yada şanzımancı yalan söyledi :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Işıtman yazdı:

Yorum için teşekkürler çağlar abi. Tribün şanzımana bağlı olan parçamı. Onun tamiri için parçayı Ankara ya göndermişlerdi. Yada şanzımancı yalan söyledi :)

o parça, türbin. genelde hep gözden kaçar. gönderilen yer ile iritbata geçin bakalım bir konuşun?

Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman

Aracı tamirciden aldım çekiş daha da düştü. Turbocu n75 arızalı diyor. Siyah duman atma arttı. Şimdi Ankara'dan 3000 TL ye sipariş ettik n75 i

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman

N75 ler geldi takıldı sorun aynı. N75 turbo valfı demek galiba emin değilim. Turbo beyincisine gönderdiler. 3000 TL daha boşa gitti. Burdan da enjektör seti değişimine giderim heralde. Usta düzelmezse enjektör seti takacak

Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman
Serkan Toker yazdı:

Enjektör kodlaması falan gibi bir cümle geçti mi bu işler yapılırken ?

Enjektör egzoz ve eğer temizilliği yaptırdım dedi ustam. Bana bir tane Mondeo buldu akrabasında varmış. Onun enjektörlerini yeni degistirmiş. Şimdi onları söküp benim araca takacak deneyecekmiş

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Işıtman yazdı:

Enjektör egzoz ve eğer temizilliği yaptırdım dedi ustam. Bana bir tane Mondeo buldu akrabasında varmış. Onun enjektörlerini yeni degistirmiş. Şimdi onları söküp benim araca takacak deneyecekmiş

acilen usta değişin derim

Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman
Çağlar Bayur yazdı:

acilen usta değişin derim

Abi adam iyilik yapıyor diye düşünüyorum ama bilemedim. Direk değişelim demedi.

Mustafa Tüfekçi yazdı:

O değil diğer Mondeo da bozulacak:)

Abisinin mondeosu :) aynı probleme benzer yaşamışlar 11.500 e 4 tane enjektör takınca düzelmiş 

Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman

Başıma gelenleri anlatıyorum inşallah millet faydalanır. Enjektörjuleri tek tek aradım 5 tanesi ben mondeoya bakmam dedi. Bakan 1 yer buldum as pompa küsgette. Gittim baktı abi senin araç gaz yemiyor aşırı siyah duman atıyor dedi. Tek başına enjektör böyle bir hata vermez yanda Ford ustası var ona bir sor dedi. Başka Usta baktı araca bu araçta turbo sıfır dedi kontrol etti kitlemiş dedi hoturmlari şişirmiyor. 

1 önceki gün Turbomu yapan ustanin yanına gittim geri. Ben sana aracı verdimdigimde turbo en azından çalışiyordu şimdi kilitlenmiş daha dün aldım dedim. O da basınçtan kitlenmiştir dedi itiraz da etmedi. Bende kavga edecek bir adam değilim. Tekrar söküp yapalım dedi.

Sonuç turbo tamirinden önce kötü çalışan turbo hiç çalışmıyor. Yarın tekrar turbo sökülecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

turbo mekanik bir pervane? parçalanmış olması lazım veya havayı dışa tahliye etmesi? n75 i takan fark etmedi mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman
Çağlar Bayur yazdı:

turbo mekanik bir pervane? parçalanmış olması lazım veya havayı dışa tahliye etmesi? n75 i takan fark etmedi mi?

Abi anlamadığımız için bize çalışmaz durumda verdi beyinde dedi arıza. Turbo ve n75 i yapan turbocu aynı. Kitlenmiş durumda şu an

Bilseydim elimle açıp pervanenin dönüp donmediğini kontrol ederdim.

Yarın turboyu tamir ettim dediğinde direk başka turbocuya gidip göstereceğim. Hortumlar şisiyormu pervane donuyormu diye

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

turbo pali kitlenmişse mekanik bir arıza bu beyinle ilgisi olmaz, ve o araba şahin gibi bile yürüyemez şişer kalır manifols sonra subap yakar ısıdan? allah sabır versin

Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman
Çağlar Bayur yazdı:

allah sabır versin

Amin abi inşallah. 1 ay oldu aracı alalı bakalım yarım çözülür umudum yüksek. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman

Şuanda aracı aldım. Test ettim. çekiş düzeldi turbo çalışıyor şu an. Ancak arabada çok feci siyah duman atmaya başladı

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Mehmet Işıtman
(düzenlendi)

Aracın çekişi düzeldi gidişatı çok iyi. Ancak siyah duman tamamen kesilmedi. Ustam yüksek devirde biraz gitmemi istedi. İlk kalkışta bide düşük devirde duman var. Yüksek devirde siyah duman sıfıra düşüyor. Turbo tamiri işimi çözdü. Siyah duman için tek şüphelinin enjektörler olduğunu söyledi ustam. Egr katalizör egzoz temizlendi. İlerleyen zamanda tekrar götürürüm. Ancak şu an problemler düzeldi.

tarihinde Mehmet Işıtman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Fatih Öztürk

Bir turbo mağduru olarak not düşmek istiyorum: bizim arabalarda turbo revizyonu olumlu sonuç vermiyor. Benimkine yapılmıştı Ankara'da. Arabayı teslim aldığımda bir şey yok, Konya'ya geldiğinde saçmalamaya başlıyordu. Ustayı arıyorum, garantili yapıldı getir bakalım diyor, gidiyorum Ankara'ya, 3 gün kalıyor araba, sonra gidip tekrar alıyorum. Yolda iyi, ertesi gün başlıyor saçmalamaya. Bu böyle 3 defa oldu üst üste. Dedim yeter. sermayeyi mazota yüklüyorum. Değiştirelim dedim turboyu. Bir kamyon para ödedim, ama bir daha sorun yapmadı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...