İçeriğe Yönlendir

Araç Klima Bakımı

Metin Akbal

Recommended Posts

Köksal Yılmaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

köpük su olacak ama.  Fanın üstüne akarsa?

Ben bozmasam nasılsa bozulacak bari ben bozayım mühendisliği :) 

Köpük değil klima bombası bahsettiğim. Bomba gaz halinde 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

hee. Onu kolçağın oradan bastım. Aklıma gelmedi oradan sıkmak 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Ersen Tapan yazdı:

Malesef öyle..

1 tane lahmacun 70 tl orta ayar bir yerde. 

Orta ayar bir yerden kastınız nedir?

Burda 25 tl bir lahmacun. Ufak boyutta da değil. 70 tl abartı bir fiyat.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Öner Kurukuz yazdı:

Burda 25 tl bir lahmacun. Ufak boyutta da değil. 70 tl abartı bir fiyat.

600’e satılan yer var :) 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Öner Kurukuz yazdı:

Lüks olmayan evimin karşısında bir pideci. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Öner Kurukuz yazdı:

Burda 25 tl bir lahmacun.

50 gr min kıyma girer lahmacuna, imkansız, etsiz ise mümkün

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Çağlar Bayur yazdı:

50 gr min kıyma girer lahmacuna, imkansız, etsiz ise mümkün

Burası bir köy, herşey şehirdeki gibi pahali değil. lahmacun etli ve buyuk buna rağmen 25 tl.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Öner Kurukuz yazdı:

Burası bir köy, herşey şehirdeki gibi pahali değil.

tekirdağda karkaslı et kg 450 tl ye geliyor ?

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Metin Akbal

Aracın yıllık bakımı yapılırken ustaya durumu aktardım. Izgaradan ve evaparatöre sıkılan köpüğü onermedi. Onun yerine klima bombasını aldık. Polen filtresi söküldü. Klima bombasını ilk evaparatöre denk getirdi sonra ortaya koydu araç 10 dakika çalıştı. Dün aracın içi çok naneli kokuyordu biraz yanma yaptı 😅 Ama bugün çok güzel neredeyse sıfır araba gibi kokuyor desem yeridir. Klimayı çalıştırdım sonra kapatıp fanda devam ettim koku yoktu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Metin Akbal yazdı:

Aracın yıllık bakımı yapılırken ustaya durumu aktardım. Izgaradan ve evaparatöre sıkılan köpüğü onermedi. Onun yerine klima bombasını aldık. Polen filtresi söküldü. Klima bombasını ilk evaparatöre denk getirdi sonra ortaya koydu araç 10 dakika çalıştı. Dün aracın içi çok naneli kokuyordu biraz yanma yaptı 😅 Ama bugün çok güzel neredeyse sıfır araba gibi kokuyor desem yeridir. Klimayı çalıştırdım sonra kapatıp fanda devam ettim koku yoktu.

bobayı tabana sağ tarafa koy iç dolaşıma al genelde oralardan alır havayı, bu kadar, çıkarabilirsen polen filtresini çıkar öyle yap bu arada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bunun kesin çözümünü söylüyorum. 

- Polen filtresi sökülecek

- araba altından klima drenajına o bahsi geçen köpüğün hortumu bağlanıp yarısı basılacak ve öyle 10dk beklenecek. 
- sonra hortum çıkarılacak, sıvı akacak. 
- kutu bitene kadar aynı yöntem uygulanacak

- sonra dış taze hava döngüde klima açık, kaputun oradan bomba denilen sprey sıkılacak. Bitince iç döngüye alıp 10dk çalışacak. 

- camları açıp, klimasız dış havayı açıp her yer temizletilip kurutulacak ve polen filtresi geri takılacak. 

toyota’da sistem çok geleneksel olduğu için koku çabuk oluşuyor. Bazı avrupa arabaları teknolojik olduğu için küf önleyici çalışmalar yapıyorlar. Ama toyota işte. Çalışıyorsa elleme diyor :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bobayı tabana sağ tarafa koy iç dolaşıma al genelde oralardan alır havayı, bu kadar, çıkarabilirsen polen filtresini çıkar öyle yap bu arada.

Abey polen takılmadan önce yapıldı işlem.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bunun kesin çözümünü söylüyorum. 

- Polen filtresi sökülecek

- araba altından klima drenajına o bahsi geçen köpüğün hortumu bağlanıp yarısı basılacak ve öyle 10dk beklenecek. 
- sonra hortum çıkarılacak, sıvı akacak. 
- kutu bitene kadar aynı yöntem uygulanacak

- sonra dış taze hava döngüde klima açık, kaputun oradan bomba denilen sprey sıkılacak. Bitince iç döngüye alıp 10dk çalışacak. 

- camları açıp, klimasız dış havayı açıp her yer temizletilip kurutulacak ve polen filtresi geri takılacak. 

toyota’da sistem çok geleneksel olduğu için koku çabuk oluşuyor. Bazı avrupa arabaları teknolojik olduğu için küf önleyici çalışmalar yapıyorlar. Ama toyota işte. Çalışıyorsa elleme diyor :) 

Aynen yapıldı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Akbal yazdı:

Ürün linki varmı?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Metin Uzunoğlu yazdı:

Ürün linki varmı?

Abi bakmadım valla burda parçacıdan aldık. Good Year diyordu ama emin değilim gelenden.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Metin Akbal yazdı:

Yazın bir ay gidiyordu bana klima bombası, kışı atlatabilir havalar soğudu. Klima bombası tozu kokuyu temizlemez, gizler. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Köksal Yılmaz yazdı:

Yazın bir ay gidiyordu bana klima bombası, kışı atlatabilir havalar soğudu. Klima bombası tozu kokuyu temizlemez, gizler. 

O zaman etkisini yitirince detaylı girişeceğiz artık.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...