İçeriğe Yönlendir

Skoda Favorit - Suzuki Maruti

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Merhaba,

Şehir içinde kullanmaya (trafik, dur-kalk vs yok), işe-okula gidip gelmeye (2 km), ayda bir de İstanbul'a gitmeye (200 km), LPG'li bir araç alacağım. 93-94 model civarlarında. Fazla bir bütçem de araçtan çok bir beklentim de yok :) yolda koymasın yeter. Suzuki Maruti'nin 0.8 motor olması şehir içinde sorun yaratmaz sanırım ama İstanbul yolunda saç baş yoldurur diye korkuyorum. Gönlüm Skoda Favoritten yana. Sizce Favorit'ler nasıl araç? Kronik bir sıkıntısı var mı? Yolda bırakır mı? Parça/usta sıkıntısı yaşar mıyım?

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Biz kullandık favorit. Lpg de hararete meyilli. Zaten her türlü hararete meyilli araba. Alırsan tamircisi var istanbulda. Ezberden arabayı onarıyorlar. Marutiyi bilmem ustası varmı oda muallak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

skoda favoriti iş nedeniyle epey kullanmıştım. pickup olanı vardı birde otomobil olanı vardı. bu araçlar kesinlikle sıfır sorun idi. zaten doannım da sıfır. uzun yolda müthiş açılılyordu motor ve herşey belli ısıya ulaşınca. dönemin opel asta 1.4 ünden iyiydi performansı. ankara istanbul arasında 4.8 litre yakmıştım bolu dağı geçişli. ancak sıfır konfordur. olsa binilirmi tabiki. ama suzuki... fazla küçük.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

skoda favoriti iş nedeniyle epey kullanmıştım. pickup olanı vardı birde otomobil olanı vardı. bu araçlar kesinlikle sıfır sorun idi.

Çok iyi.

tarihinde Ahmet Çalışkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bir gün yamaç paraşütü için tepe tırmandık, tırmanırken karter koruyucusunu yoldaki bir kayaya vurduk, öyle böyle değil yerden havalandık güm diye oturduk. bir baktık hala çalışıyor yağ bil kaçırmıyor. eski usul kalender arabadır. her türlü tamir olur. forman filan bakmak lazım. sw olanları sanki dah iyi korunmuş oluyorlar. pek kolay paslanan rabalar değildi. yinede kaza yapmamış bir tane almak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Biraderde yıllardır Favorit var sıfır sorunla geliyor babam Suzuki kullanıyor 6 tane sibop itici 20bin tl. Var sen düşün geriye kalanı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Biraderde yıllardır Favorit var sıfır sorunla geliyor babam Suzuki kullanıyor 6 tane sibop itici 20bin tl. Var sen düşün geriye kalanı

ben çocukluğumdan beri oto merkalısıyımdır. yağ yakmayan minik boyutlu suzuki görmedim :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Favorit baya bir süre kullandım. 1,3 karbüratörlüydü. Çok memnundum. Egzantrik sesi aşık eder...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

bir gün yamaç paraşütü için tepe tırmandık, tırmanırken karter koruyucusunu yoldaki bir kayaya vurduk, öyle böyle değil yerden havalandık güm diye oturduk. bir baktık hala çalışıyor yağ bil kaçırmıyor. eski usul kalender arabadır. her türlü tamir olur. forman filan bakmak lazım. sw olanları sanki dah iyi korunmuş oluyorlar. pek kolay paslanan rabalar değildi. yinede kaza yapmamış bir tane almak lazım.

Mekanik ve dayanıklılık olarak bi farkı yoksa Forman da bakarım. Biraz büyük diye bakmadım ama temiz bulunabilecekse ona da bakarım.

tarihinde Ahmet Çalışkan tarafından düzenlendi
Düzeltme
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Cem Işık yazdı:

bunlar döneminin en performanslı arabalarındandı. 2 litre olanlarında bahsediyorum. ama debriyaj pedalı fitness aleti gibidir.

Çağlar Bayur yazdı:

131

skoda, 100 kere daha iyi araba.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

100 kere daha iyi araba.

geçmiş zamanda olabilir, şimdiki zamanda hayatın gerçekelri var, mesela mercimek gerçek

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Kardeşim 6 7 yıl maruti kullandı 2 kere motor yaptırdı 2 ayda bir bilya dağıtır ben hiç sevememistim 

Nihayet sattı,  favorit aldırdım 

Suan üst sınıf araca biniyor gibi hissediyor. 

Sıkıntı çıkarmaz umarım 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Doğan Arşiray yazdı:

bunlar döneminin en performanslı arabalarındandı. 2 litre olanlarında bahsediyorum. ama debriyaj pedalı fitness aleti gibidir.

Eniştemde 1.6 olanı vardı önceki kasadan, 7-8 kere istanbuldan almanya'ya gitti iş için, tık demezdi o dönemlerde tabi. İlandaki 2.0 ve makyajlı üstelik.. 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-91-model-yuruyeninde-elektik-aksaminda-sorun-yok-1092490906/detay

Bunların da tamiri bakımı kolay olabilir

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

geçmiş zamanda olabilir, şimdiki zamanda hayatın gerçekelri var, mesela mercimek gerçek

bir dk bir dk bir dk, merceimek kırmızı çizgimiz... yeşil de olur.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ikisi arasında favorit derim. ama bana sorarsan şahin en doğru karar olur. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Mehmet Göktürk yazdı:

ikisi arasında favorit derim. ama bana sorarsan şahin en doğru karar olur. 

Bence de :) ama eşim binmem Allah binmem dediği için maalesef.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ahmet Çalışkan yazdı:

Bence de :) ama eşim binmem Allah binmem dediği için maalesef.

güzeline biner. klasik onlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Favorit iyidir. 

Forumda detaylı bir konu olması gerekir.. Ebrar toplamıştı galiba bir tane.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...