İçeriğe Yönlendir

Focus 1.6 TDCI İçin Hangi Yağ Uygun?

Samet Demircan

Recommended Posts

Samet Demircan

Focus 1.6tdci için uygun yağ hangisi?

Castrol edge 5-30 mu yoksa Castrol magnatec mi?

İstanbul Avrupa yakasında orjinal yağ satan nokta var mı, yahut güvenilir alışveriş sayfası satıcı yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

castrol yağı ceosu eve kadar getirip  yemin etse orjinal diye lombardin motoruma bile koymam artık

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek

İkisi de uygun ben edgeyi kullanıyorum sıkıntısız sadece yağı güvenilir yerden almanıza dikkat edin yeterli

Ali Gök yazdı:

castrol yağı ceosu eve kadar getirip  yemin etse orjinal diye lombardin motoruma bile koymam artık

maalesef çakması sahtesi hilesi en çok bulunan marka castrol diğer yağ markaları da yolunda yanlız

Yorum bağlantısı
Samet Demircan

Güvenilir yağ satan yer bilen İstanbul içi 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Petronas 5W30 . Dizel motorda kullandığım ve en memnun kaldığım yağdır. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2
Ali Gök yazdı:

Kelimelere dökmek istediğim yorum yapılmış . Mobil 5 30 14 yıldır hiç şaşmam

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Orjinal bayiden almak lazım , yoksa orjinalden çok daha fazla çakması var piyasada . Ben olsam motul 5/30 alırım 

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Orjinal Castrol yagımı yillardir Bursada Özdilek ten aliyorum. Ücretsiz olarak ta aldigim magazada ( yag filtremi ve hava filtremi de)  degistiriyorum Istanbulda bulunan özdilek mağazalarindan güvenle alabilirsiniz. Google yazarsaniz yerleri çikiyor. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek
Murat Öngür yazdı:

Orjinal bayiden almak lazım , yoksa orjinalden çok daha fazla çakması var piyasada . Ben olsam motul 5/30 alırım 

Motulünde çok sahtesi var ya aynı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

petrolün marketinden eliniznen seçin alın karpuz seçer gibi . petroldekide sahteyse yapacak bişe yok

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)
Tamer Olcay Çiçek yazdı:

Motulünde çok sahtesi var ya aynı

Motulun sahtesi anlaşılması kolay , arkadaki yaprak testi kapak testi ayrıca arka açılan yaprağın yazı kalitesi açılan sayfanın yapışkanlık oranından kolayca anlaşılıyor youtubede var.

Ayrıca motul mobil den de castrol dan da daha dayanıklı ve aracı daha sessiz çalıştırıyor. Özellikle dizellerde.

Ki ben motul mobil castrol edge castrol magnatec liqui moly shell hepsini kullandım aralarında en iyileri motul liqui moly dir

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

koyduğumz yağın iyi mi kötü mü olduğunu nasıl tespit ediyoruz

Motor sesinden anlayabildiğini iddia edenler var ben daha o dereceye erişemedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Çağlar Bayur yazdı:

koyduğumz yağın iyi mi kötü mü olduğunu nasıl tespit ediyoruz

Reklamı iyiyse her yerde karşımıza çıkıyorsa iyidir 🙂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tesadüf bugün sanayide sohbet ediyorduk, benim motordaki yağ nedir diye mevzusu oldu, ustaya sordum, ne koydu bilmem ben anektarı bırakır giderim, iş bitince arar haber eder.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur yazdı:

tesadüf bugün sanayide sohbet ediyorduk, benim motordaki yağ nedir diye mevzusu oldu, ustaya sordum, ne koydu bilmem ben anektarı bırakır giderim, iş bitince arar haber eder.

Onu anca sen yapabilirsin sana yanlış yapamazlar bildiğin için kafan rahat 🤣

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

Onu anca sen yapabilirsin sana yanlış yapamazlar bildiğin için kafan rahat 🤣

bi çuval somun, en fazla bi daa boyatırız yahu, vesile ile nolmuş öyle fiyatlara falan oldum

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mert Gülkokan yazdı:

5w30 dur ama hangi tipi kimse konuşmamış

Bende 2012 1.6 hdi var

Benim motora sadece castrol magnetic oluyor

Castrol edge serilerinde benim motora uygun yağ yok

FordWSS-M2C913-C/ WSS-M2C913-D onayını karşılayan Magnatec Stop Start 5w30 A5 dir. Edge 5w30 LL biraz daha yüksek basınçla çalışan performans odaklı araçlara öneriliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mert Gülkokan yazdı:

5w30 dur ama hangi tipi kimse konuşmamış

Bende 2012 1.6 hdi var

Benim motora sadece castrol magnetic oluyor

Castrol edge serilerinde benim motora uygun yağ yok

Acea c2 c3 olan bütün yağları kullanabilirsiniz. Magnetic serisi yanılmıyorsam a5/b5 olanlar. 

Daha üst seri yağlarda sertifika numarası olmayabiliyor. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sergen Aksu

Ben Focus 2010 1.6 TDCI aracım için Mobil Super™ 3000 X1 Formula FE 5W-30 ürününü yıllardır kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. Bu yağı kendi sitesi üzerinden satın alıyorum.

Castrol piyasada çok sahtesi var bunun için tercih etmiyorum. Geçenlerde iş yerinde tanıdığım sanayiden direk parçacıdan Castrol yağ aldı ve sahte çıktı maalesef motoru reflektiye yaptırdı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...