M.Volkan Vurulkan 6 Haziran 2023 Paylaş 6 Haziran 2023 Merhaba, Değerli bilgilerinize ihtiyacım var. Eşim için otomatik + benzinli C segmenti bir araç bakıyorum. HB öncelikli olacak şekilde 3 model arasında kaldım. Focus HB 1.6, Opel Astra H 1.6, Toyota Auris 1.6. Genellikle full donanımlı olanlarına baktım 2007-2011 arası max 165.000 Km'de. İkişer-üçer ilan buldum, acemilik de atacağı için haşat olmamış ama 3-5 önemsiz boya ve/veya değişeni olan araçlar. Fakat herkes bu araçların farklı sıkıntılarından bahsediyor. Focus'un şanzımanından, Astra'nın motorundan dert yananlar var. Toyota için genelde iyi yorumlar var. Honda Civic 1.4 veya 1.8'ler var, Honda'ya hiç binmediğim için yanaşmadım pek. Bu araçlardan kronik problemli olan, şu alınır şu alınmaz diyeceğiniz bir araç var mı? Ya da farklı bir model önerebilir misiniz? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 6 Haziran 2023 Paylaş 6 Haziran 2023 (düzenlendi) Focus şanzuman sorunu 2 kasada dizel için geçerli. benzinli 2 ve 2.5 kasalarda sorun yaşayan duymadım tam otomatik sanzumana sahip. Tek sorun bu araçlarda yağ soğutucusunun bozulması yağa şu karışırsa sorun oluyor. Kolay bozulan bir parça değildir. Ben 4 yıl 2.5 kasa focus kullandım hiç sorun yaşamadım. Şu anki aracım fiesta 2012 model aynı şanzumanı kullanıyor. Araç daha önce kardeşimde idi onda iken yağ soğutucu patladı komple şanzuman değişti kasim ayında Diğer araçlar için bir şey söyleme şansım yok daha önce kullanmadım C segmenti demişsiniz ama Fiesta düşünürseniz 2012 model 156xxx km de şanzumanı yeni değişmiş aracımı satmayı düşünüyorum henüz hiç bir yerde ilan yok henüz düşünme aşamasında 4x4 kaşıntım tuttu gene 6 Haziran 2023 tarihinde Mehmet Kazancıoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Haziran 2023 Paylaş 6 Haziran 2023 derlerr derler neler demezler ki auris alın 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 6 Haziran 2023 Paylaş 6 Haziran 2023 Aurisde o model yılında iki tip şanzuman var diye biliyorum acemi için tam otomatik olanı tercih edilmeli bence yarı otomatik olanı tercih etmezdim ben şahsen 1 Yorum bağlantısı
M.Volkan Vurulkan 6 Haziran 2023 Yazar Paylaş 6 Haziran 2023 (düzenlendi) Mehmet Kazancıoğlu yazdı: Aurisde o model yılında iki tip şanzuman var diye biliyorum acemi için tam otomatik olanı tercih edilmeli bence yarı otomatik olanı tercih etmezdim ben şahsen 2009 ve öncesi MMT şanzıman gözüküyor. Çok tavsiye etmiyorlar. 2010 ve üstü de maşallah el yakıyor 6 Haziran 2023 tarihinde M.Volkan Vurulkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Haziran 2023 Paylaş 6 Haziran 2023 Corolla hb var. Megane hb var. Mmt şanzıman bozuluyor. Ama tamiri de yapılıyor Yorum bağlantısı
Süleyman Can 6 Haziran 2023 Paylaş 6 Haziran 2023 Bu bütçe ile acemi bir şoföre b segment hb tavsiye ederim. Hem km si az olur hem pratik sürülür. 1 Yorum bağlantısı
Ersen şahin 6 Haziran 2023 Paylaş 6 Haziran 2023 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: kullanmadım C segmenti demişsiniz ama Fiesta düşünürseniz 2012 model 156xxx km de şanzumanı yeni değişmiş aracımı satmayı düşünüyorum henüz hiç bir yerde ilan yok henüz düşünme aşamasında 4x4 kaşıntım tuttu gene Hazır şanzıman yeni araba al gitsin 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 6 Haziran 2023 Paylaş 6 Haziran 2023 Astra h alınacaksa motoru uğraştırmasın derseniz twinport olanına bakmayın. En çok dert çekenler twinport sahipleri. Ablamda var twinport biz bir sıkıntı yaşamadık ama. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 7 Haziran 2023 Paylaş 7 Haziran 2023 500 e c segmenti araç zor. Bulunur da yaş ve sorunsuzluk üzer. Daha genç b sınıfı daha iyi olacaktır. Yorum bağlantısı
M.Volkan Vurulkan 7 Haziran 2023 Yazar Paylaş 7 Haziran 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Corolla hb var. Megane hb var. Mmt şanzıman bozuluyor. Ama tamiri de yapılıyor Corolla HB Max 2007 var galiba, sonrasında Auris ile devam ettiler. Megane'a bakayım 👍 Dün bir ustamı aradım yıllarca Dumankaya Toyota'da çalışmıştı. O da gözümü korkuttu MMT konusunda. Isınma vs. diye. Süleyman Can yazdı: Bu bütçe ile acemi bir şoföre b segment hb tavsiye ederim. Hem km si az olur hem pratik sürülür. Çocuklar da olduğu için hem biraz geniş hem de daha oturaklı olması açısından C segmenti düşündüm hocam. Ersen şahin yazdı: Hazır şanzıman yeni araba al gitsin Fiesta'ya gönlüm kaymıyor değil C bulamazsam en son Fiesta olacak gibi. Oğuzkan Erışık yazdı: Astra h alınacaksa motoru uğraştırmasın derseniz twinport olanına bakmayın. En çok dert çekenler twinport sahipleri. Ablamda var twinport biz bir sıkıntı yaşamadık ama. Düz 1.6'lara baktım hocam, twinportları duymuştum. İlkay Başaran yazdı: 500 e c segmenti araç zor. Bulunur da yaş ve sorunsuzluk üzer. Daha genç b sınıfı daha iyi olacaktır. 3-4 yaş farkediyor baktığım ilanlarda hocam, 3-4 Yaş az bir fark değil tabii ki de ama hacim, güvenlik, yol tutuşu biraz daha ağır basıyor en azından şu anlık. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Haziran 2023 Paylaş 7 Haziran 2023 M.Volkan Vurulkan yazdı: Toyota için genelde iyi yorumlar var. M.Volkan Vurulkan yazdı: Dün bir ustamı aradım yıllarca Dumankaya Toyota'da çalışmıştı. O da gözümü korkuttu MMT konusunda. Isınma vs. diye. nasıl oldu şimdi bu çelişti Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mmt şanzıman bozuluyor. Ama tamiri de yapılıyor senkromeç mi kırıyor neidr bozulan Yorum bağlantısı
M.Volkan Vurulkan 7 Haziran 2023 Yazar Paylaş 7 Haziran 2023 @Çağlar Bayur Ben genelde motor, yürür vb sorduğum için gayet iyi dediler. Şanzıman konusunu konuşmamıştım. Dün yorumlar hep Auris'i işaret edince şanzıman konusuna girdik. Bana söylediği ısınma, ısnınca performans kaybı, arada vitesi boşa alması vs. Genelde problemleri kolay ve ucuz oluyor ama yine de alma dedi. Bir de acemiye çok uygun değil gibi geldi diğer forumlarda okuduğum yorumlar, sürekli müdahale etmek gerekiyor gibi bahsetmişler. Belki de yorumları yazanlar abartıyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Haziran 2023 Paylaş 7 Haziran 2023 otomatik devriyaj olduğunu anlatsalar birşey olmazdı satılırken Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Haziran 2023 Paylaş 7 Haziran 2023 M.Volkan Vurulkan yazdı: @Çağlar Bayur Ben genelde motor, yürür vb sorduğum için gayet iyi dediler. Şanzıman konusunu konuşmamıştım. Dün yorumlar hep Auris'i işaret edince şanzıman konusuna girdik. Bana söylediği ısınma, ısnınca performans kaybı, arada vitesi boşa alması vs. Genelde problemleri kolay ve ucuz oluyor ama yine de alma dedi. Bir de acemiye çok uygun değil gibi geldi diğer forumlarda okuduğum yorumlar, sürekli müdahale etmek gerekiyor gibi bahsetmişler. Belki de yorumları yazanlar abartıyor. Tek kavramalı otomatik şanzımanlı arabalarda vites atarken önce ön cama yapışıyorsun sonra arka cama uçuyorsun. Öylemiş anlatılanlara göre 😁 ama siz pek kulak asmayın. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 7 Haziran 2023 Paylaş 7 Haziran 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Tek kavramalı otomatik şanzımanlı arabalarda vites atarken önce ön cama yapışıyorsun sonra arka cama uçuyorsun. Öylemiş anlatılanlara göre 😁 ama siz pek kulak asmayın. 1500 beygir metanollü heralde alet. Ne bu oraya buraya uçupduruyoruz içinde 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Haziran 2023 Paylaş 7 Haziran 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: vites atarken önce ön cama yapışıyorsun sonra arka cama uçuyorsun yok bagaja yuvarlanıp geri koşuyorsun direksiyona işte bunlar hep bakım şeysi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Haziran 2023 Paylaş 7 Haziran 2023 İlkay Başaran yazdı: O değil de dsg çöp lpg motoru bozuyor Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 7 Haziran 2023 Paylaş 7 Haziran 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: lpg motoru bozuyor Gurutur 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 7 Haziran 2023 Paylaş 7 Haziran 2023 Ne alınacaksa acele edilmeli zira elinizde tl var ise her geçen saat değer kaybediyor, üçüne beşine bakmadan almanızı tavsiye ederim. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts