İçeriğe Yönlendir

Hafif Sürtme Kırık Far

Hakan Yavaş

Recommended Posts

Hakan Yavaş

Bizim komşu açık otoparktan çıkarken dikkatsizlikle bizim arabaya dokundurmuş. Far çatlamış. Servise götürsem farı değiştirir en az 30 bin yazar. Sizinde fikrinizi almak istedim.

IMG-20230602-WA0008.jpg.e43c11b09d2319d55c93c49d0b064551.jpgIMG-20230602-WA0010.jpg.a2d70aeafe4a0549dad819bb5368bd54.jpg

• Şaşkın 2
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Far çatlağını bölgeyi iyice temizledikten sonra şeffaf epoksi reçine ile onarabilirsiniz. bayağı uğraştırır ama temiz ve sağlam olur. 

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş
Çağlar Bayur yazdı:

komşuda trafik sigortası yok mu?

Var. Tutanağı tuttuk. Benimde onunda kaskosu da var. Fakat çok küçük bir çatlak olduğu için yaptırma imkanı var ise dışarda yaptırayım diye düşündüm.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Trafik sigortası, varsa şayet yan sanayi gönderir bu farı.. 

Kaskodan dosya açmak lazım.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Hakan Yavaş yazdı:

Bizim komşu açık otoparktan çıkarken dikkatsizlikle bizim arabaya dokundurmuş. Far çatlamış. Servise götürsem farı değiştirir en az 30 bin yazar. Sizinde fikrinizi almak istedim.

IMG-20230602-WA0008.jpg.e43c11b09d2319d55c93c49d0b064551.jpg

önce dövelim komşuyu bence... farı kırmak için epey yardırmak lazım.

Hakan Yavaş yazdı:

Fakat çok küçük bir çatlak olduğu için yaptırma imkanı var ise dışarda yaptırayım diye düşündüm.

farın şeffaf materyali akrilik. bunu ince kloroform ile yapıştımak mümkün aklınızda olsun.belli bile olmazkırık olan kısım. zaten kloroform ile  yapıştırılıyor akrilik parçalar gerektiğinde.  eğer ayak kırığı filan yoksa bunu tamir etmek de mümkün olur. kırık ayak varsa ona destek yapmak lazım. sadecesanayi işi yapıştırıcı ile olmaz. olamaz da.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Mehmet Ozyurek yazdı:

Trafik sigortası, varsa şayet yan sanayi gönderir bu farı.. 

Kaskodan dosya açmak lazım.. 

yetkili servise bıraksa direk kaskodan onarın diye yan sanayimi gelir ?  sonuçta kasko orjinal ile değişim yapıp karşıdan istemicekmi hasarı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Gök yazdı:

yetkili servise bıraksa direk kaskodan onarın diye yan sanayimi gelir ?  sonuçta kasko orjinal ile değişim yapıp karşıdan istemicekmi hasarı ?

Kaskodan yapılırsa orijinal gelir.. 

Kasko orijinal takar karşıya rücu eder.. Karşı da öder tamamını.. 

Ama trafikten dosya açılırsa yan sanayi gelir.. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Resimleri eşim attı akşam eve gidince bir kontrol ediyim.  Far ayaklarında herhangi bir sorun varmı ve delik varmı diye . Ayrıntılı fotoğraf ta atarım.

İnternette direkt ön camı satılıyor 1000 TL gibi bi rakama. Ama farı açıp camı çıkarıp yenisini takmak ne kadar sağlıklı bilemedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ayak kırık gibi geldi bana. Çamurluk ve kaputun far ile olan arası normalden daha açık gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

hiç uğraşmaz bırakırdım yetkili servise orjinal far ile değişim istedim. 1 sene sonra su alır vs cins arızalar çıkar 

zaten araba satılırken resmi gösterirsiniz kaskoda der far değişti sadece ben değer düşeceğini sanmam bu kazadan

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Aynı şekilde otoparkta farım kırılmıştı kaskodan değiştirmiştim,aracı satarken gram fiyat düşürmedim öylede satıldı.Hasar dosyasında far diye gözüküyor zaten önemli birşey değil.Direk yetkili serviste yenisini taktırıp geçin.Tamponuda mini onarım ile boyatın.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Doğan Arşiray yazdı:

önce dövelim komşuyu bence... farı kırmak için epey yardırmak lazım.

farın şeffaf materyali akrilik. bunu ince kloroform ile yapıştımak mümkün aklınızda olsun.belli bile olmazkırık olan kısım. zaten kloroform ile  yapıştırılıyor akrilik parçalar gerektiğinde.  eğer ayak kırığı filan yoksa bunu tamir etmek de mümkün olur. kırık ayak varsa ona destek yapmak lazım. sadecesanayi işi yapıştırıcı ile olmaz. olamaz da.

FAr cam kısmı PC oluyor bildiğim. PMMA (akrilik) değil. Farcı Bekir gibi tipler ısı ile kolay şekillendiği için PMMA (akrilik) kullanıyor.

Akrilik çok yumuşak kolay çizilir. Ama hiç sararmaz. PC saplam ancak sararı vs vs gereksiz bilgiler işte.

• Beğen 3
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Hüseyin Sönmez yazdı:

FAr cam kısmı PC oluyor bildiğim. PMMA (akrilik) değil. Farcı Bekir gibi tipler ısı ile kolay şekillendiği için PMMA (akrilik) kullanıyor.

Akrilik çok yumuşak kolay çizilir. Ama hiç sararmaz. PC saplam ancak sararı vs vs gereksiz bilgiler işte.

bence önemliteknik detaylar. metil metakrilat diye birşey ile yapışırmış PC materyal.

ama sonuçta zımparalanmış far camı kloroform ile cilalanabiliyor ve yumuşuyor bu esnada. demekki yüzeyi eritiyor.

Ahmet Türedi yazdı:

Aynı şekilde otoparkta farım kırılmıştı kaskodan değiştirmiştim,aracı satarken gram fiyat düşürmedim öylede satıldı.Hasar dosyasında far diye gözüküyor zaten önemli birşey değil.Direk yetkili serviste yenisini taktırıp geçin.Tamponuda mini onarım ile boyatın.

tampon söküldüyse komple boyasınlar ne fark edecekki?

Hakan Yavaş yazdı:

ön camı satılıyor 1000 TL gibi bi rakama.

daha ne olsun. ayak sağlam yada tamir edilebilir şekildeyse en güzel çözüm.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hüseyin Sönmez yazdı:

PC saplam ancak sararı vs vs gereksiz bilgiler işte.

tükkan açsan batarsın

Doğan Arşiray yazdı:

daha ne olsun.

farından silikon fışkıran udm yi ne yaparlar bilionmu galericiler?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Ben olsam ! kazası - tramer kaydı olmayan aracım olsa ! sanayide far camını değiştirir, (max 2 bin lira tutar) tampona da rötüş boya yaptırır (max bin lira) komşudan da iki kilo ateş suyu isterdim :)) tabi bu komşu ile aramdaki ilişkiye göre bir tarifedir :)

Ha aracım biraz tramerli biraz da boyalı ise doğruca Borusan'a giderdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Doğan Arşiray yazdı:

tampon söküldüyse komple boyasınlar ne fark edecekki?

Tramerde sadece far gözükmesi çok birşey ifade etmiyor.Ama tampon olunca işler değişiyor.12 yıl önce sadece ön tampon boyanmış ve farı değişmiş diye alacağım araçta kaldırıma vurma sonrası alt şaseye kadar uzanan ve motorun dahi hasar aldığı bir durumla karşılaştım.Tabiki tampon boyası önemsiz ama yapılan işlemin boyutu arttıkça karşıyı ikna etme çabanızda artıyor.

küçük bir mini onarım yerine komple boyanan tampon alıcıda soru işareti oluşturur.En azından bende ozamandan beri oluşturuyor. :) 

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş
(düzenlendi)

Farın alt kısmı kırılmış, pek tamirlik işi yok gibi idi. Biraz önce yetkili servise gittim gösterdim. Far değişecek , tampon boyanacak. Salı günü bırakacağım eksper gelecek ona göre işlemler başlayacak. Durduk yere iş çıktı tabi başımıza. 50-60 bin civarı da hasar yazacak gibi duruyor, birde kaskoda frekansımızı bozacak tabiki. Neyse tamponda çizikler var zaten tertemiz olur artık. Bununla avunacağız..

20230602_175010.jpg.4b768a38ac36f037d483e7a5e1b672fe.jpg20230602_174950.jpg.bc5c1ea2ec59cd61890a9898cdea1ac0.jpg

tarihinde Hakan Yavaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kaskodan dosya açtırın, karşıya rücu edecektir zaten.

Yalnız umarım tutank otopark içindeymiş gibi tutulmamıştır. Kasko karşılamayabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hakan Yavaş yazdı:

Durduk yere iş çıktı tabi başımıza. 50-60 bin civarı da hasar yazacak gibi duruyor, birde kaskoda frekansımızı bozacak tabiki. 

Boşa pahalı değil bunların kaskoları. :)

Sani Gerşon yazdı:

Yalnız umarım tutank otopark içindeymiş gibi tutulmamıştır. Kasko karşılamayabilir.

Kasko karşılar. Kasko olmayan durumlarda sıkıntı.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erman Uzun
Sani Gerşon yazdı:

Kaskodan dosya açtırın, karşıya rücu edecektir zaten.

Karsinin sahsindan mi trafik sigortasından mi parayı alıyor kasko 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Hakan Yavaş yazdı:

Farın alt kısmı kırılmış, pek tamirlik işi yok gibi idi. Biraz önce yetkili servise gittim gösterdim. Far değişecek , tampon boyanacak. Salı günü bırakacağım eksper gelecek ona göre işlemler başlayacak. Durduk yere iş çıktı tabi başımıza. 50-60 bin civarı da hasar yazacak gibi duruyor, birde kaskoda frekansımızı bozacak tabiki. Neyse tamponda çizikler var zaten tertemiz olur artık. Bununla avunacağız..

20230602_175010.jpg.4b768a38ac36f037d483e7a5e1b672fe.jpg20230602_174950.jpg.bc5c1ea2ec59cd61890a9898cdea1ac0.jpg

bu tıklama, filan değil yardırmış resmen.

sonuçta park halindeki arabaya çarpan asli kusurlu olacağına göre kaskodan yaptırmakta ne gibi bir sorun olabilirki?

Çağlar Bayur yazdı:

farından silikon fışkıran udm yi ne yaparlar bilionmu galericiler?

bize ne galericiden?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
(düzenlendi)
Erman Uzun yazdı:

Karsinin sahsindan mi trafik sigortasından mi parayı alıyor kasko 

Trafik sigortasından. Ancak karşının trafik sigortası yoksa, o zaman mahkeme açılıyor ve şahsından alınıyor. Tabi sigorta yoksa, bunun için polis tarafından tutanak tutulmuş olması gerekiyor.

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...