Köksal Yılmaz 1 Haziran 2023 Paylaş 1 Haziran 2023 Selamlar abiler, dostlar, Babamın 2004 kangoonun ön fren disklerini ve balatalarını yeniledim(mga marka hepsi), fren pimlerini temizledim, gresledim taktım. Arka balataların tozunu temizledim ayar yaptım(el freninde sorun yok). Fren hidroliğini de yeniledim. Mesele şu ki frene basınca pedalda titreme başladı(abs yok), sebebi ne olabilir? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Haziran 2023 Paylaş 1 Haziran 2023 Pedalda titreme disk eğriliğine delalet edet eder, yeni değiştim diyorsun. Bilemedim. Parça bozuktur. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 1 Haziran 2023 Yazar Paylaş 1 Haziran 2023 Önder Özcan yazdı: Pedalda titreme disk eğriliğine delalet edet eder, yeni değiştim diyorsun. Bilemedim. Parça bozuktur. Abi direksiyonda titreme yok ama sadece pedalda var. Sanki abs vuruyormuş gibi(o kadar şiddetli değil) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Haziran 2023 Paylaş 1 Haziran 2023 Köksal Yılmaz yazdı: Selamlar abiler, dostlar, Babamın 2004 kangoonun ön fren disklerini ve balatalarını yeniledim(mga marka hepsi), fren pimlerini temizledim, gresledim taktım. Arka balataların tozunu temizledim ayar yaptım(el freninde sorun yok). Fren hidroliğini de yeniledim. Mesele şu ki frene basınca pedalda titreme başladı(abs yok), sebebi ne olabilir? Hangi hızlarda. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 1 Haziran 2023 Yazar Paylaş 1 Haziran 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Hangi hızlarda. Hız pek fark etmiyor abi 60 la giderken de oluyor 100 le giderken de. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 1 Haziran 2023 Paylaş 1 Haziran 2023 Diskin oturdugu porya yüzeyi temizlendi mi? Fren kaliperini tutan demirin poryaya bastigi yer temiz ve düz mü? Ön tekerleri kaldirip araci viteste birakip diskleri kontrol edebilirsin yamukluk var mi diye. 3 Yorum bağlantısı
Serkan Derya 1 Haziran 2023 Paylaş 1 Haziran 2023 Fren merkezi ya da disk kontrolü gerekir gibi gözüküyor. Hidrolik seviyesine de bakılabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Haziran 2023 Paylaş 1 Haziran 2023 Köksal Yılmaz yazdı: Hız pek fark etmiyor abi 60 la giderken de oluyor 100 le giderken de. Hız ve fren şiddeti fark etmiyorsa, montajda veya yapılan işlemde bir hata var.. Hızlıyken ve sert frende hissediyorsan disk yamuktur.. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Haziran 2023 Paylaş 1 Haziran 2023 Diskin kalınlığı hatalı. Bir yerde inceliyor/kalınlaşıyor, veya arka kampana elips olmuş. Tam ön veya arka için araç havada biri tekerleri çevirecek diğeri ufaktan frene basacak. Ayarları sıkı ise zaten boşta çevirince anlaşılır 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Haziran 2023 Paylaş 1 Haziran 2023 Köksal Yılmaz yazdı: Abi direksiyonda titreme yok ama sadece pedalda var. Sanki abs vuruyormuş gibi(o kadar şiddetli değil) arkalara bakılmalı 2 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 1 Haziran 2023 Paylaş 1 Haziran 2023 Mert Gülkokan yazdı: Benim ön disk balatalarda 40 bin önce değişti Disk bosch balatalar mga Mga çok kalitesiz bir daha yanından geçmem Isındıkça ses yapıyor 40 bin km ardından frene bastığımda sadece 70 km civarında direksiyonda titreme oluyor sonra kesiliyor Diğer hızlarda titreme yok Bu olay tüm lastiklere balans ve rot ayarından sonra başladı aralarında bir bağ var mıdır ? usta tavsiye ettiyse adresi paylas da yanlislikla gitmeyelim Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 1 Haziran 2023 Yazar Paylaş 1 Haziran 2023 Murat Öngür yazdı: Ön arka iki tarafta mı değiş ti ? Ön balata disk değişti Arka temizlik sadece Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Haziran 2023 Paylaş 1 Haziran 2023 Köksal Yılmaz yazdı: Ön balata disk değişti Arka temizlik sadece Önler yenilenince borularda yağ basıncı artar. Arka fren balataları da kampanaya yakınlaşır 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 2 Haziran 2023 Paylaş 2 Haziran 2023 Servet Aydın yazdı: Önler yenilenince borularda yağ basıncı artar. Arka fren balataları da kampanaya yakınlaşır Köksal Yılmaz yazdı: Ön balata disk değişti Arka temizlik sadece arka disklere de en azından bir torna yaptırırsanız sorununuz ortadan kalkar diye düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 2 Haziran 2023 Paylaş 2 Haziran 2023 Önder Özcan yazdı: delalet eder Rüya tabircisi misiniz 1 Yorum bağlantısı
Hikmet Türker 5 Haziran 2023 Paylaş 5 Haziran 2023 Diskler ve montaj ile ilgili sıkıntı yoksa birde jantları kontrol ettirin. Atıklık olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts