İçeriğe Yönlendir

Yağ Bakımını Planlı Olarak Geç Yapmak.

Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

Oktay Demirağ
Ali Gök yazdı:

senede 1000 km yapılıyorsa neden kapıda araba yatırılıyor ? 

Gönül bağı. Ayrıca artık arabalarda bir yatırım aracı sayılabilir :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Celal Aydın yazdı:

Ford deyince aklıma hep Castrol geliyor nedense abi. 

gelir, motorsporlarında birlikteler

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Ali Gök yazdı:

ben 10 binde bir yaparım eski kafalıyım. araba 9 binde flansa uzun yol varsa yola gitmeden değişirim genelde 

Yola çıkmadan önce mümkün değil bakım yaptırmam, bir civatayı sıkmayı unutur yolda kalırım korkusu olur bende. İşleyen demire çekiç vurulmaz, bunu yazalım bir kenara güzel atasözü oldu.. :D 

İlkay Başaran yazdı:

Kim kime ne tutturabilirse. İstanbulda 10 bin km yapan motor ayvalıkta 40 bin yapandan fazla çalışmıyorsa bende birşey bilmiyorum.

Anadolular akın edecekler Ayvalık'a göreceksin. Sonra eskiden buralar hep üzüm bağıydı motorlar eskimiyordu dersin.. :D

Motor yağı konusunda aynen lastik üretim tarihinde olduğu gibi halkımız galeyana getirildi. Gereksiz titizleniyoruz. Ben 15 binden önce kesinlikle değiştirmem yağı, üretici değil distribütör tavsiyesidir o rakamlar. Havayla suyla yolla alakası yok. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Serkan Toker yazdı:

Yola çıkmadan önce mümkün değil bakım yaptırmam, bir civatayı sıkmayı unutur yolda kalırım korkusu olur bende. İşleyen demire çekiç vurulmaz, bunu yazalım bir kenara güzel atasözü oldu.. :D 

Anadolular akın edecekler Ayvalık'a göreceksin. Sonra eskiden buralar hep üzüm bağıydı motorlar eskimiyordu dersin.. :D

Motor yağı konusunda aynen lastik üretim tarihinde olduğu gibi halkımız galeyana getirildi. Gereksiz titizleniyoruz. Ben 15 binden önce kesinlikle değiştirmem yağı, üretici değil distribütör tavsiyesidir o rakamlar. Havayla suyla yolla alakası yok. 

ayvalık sezonda bitik zaten, korkunç bir yere dönüşüyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

silivri candır, yoğurt festivali olsun marinası olsun

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

Tüv ekim ayına kadar kullanılamaz vaziyette. Haziran - Ekim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Serdar Akgül
(düzenlendi)

Herkesin Kurban Bayramini tebrik eder iyi aksamlar dilerim. Aracimin yag bakim karti kayip olduğu icin bakimin dolmadigini düşünüyordum.En son Haziran ayinda bakim yapmış oldugumu dusunurken ;bugun tesadufen bulduğumda en son bakimdan 12+ 6 ay gecmis(18 ay toplam sureye ulasmis) yapilan km 12 bin olmus. (Arac 2009 Peugeot 308 HDİ,en son kullanilan yag Mobil ESP 5-30.) Bu gecen surec motora zarar verir mi acaba?

tarihinde Serdar Akgül tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Serdar Akgül yazdı:

Herkesin Kurban Bayramini tebrik eder iyi aksamlar dilerim. Aracimin yag bakim karti kayip olduğu icin bakimin dolmadigini düşünüyordum.En son Haziran ayinda bakim yapmış oldugumu dusunurken ;bugun tesadufen bulduğumda en son bakimdan 6 ay gecmis(18 ay toplam sureye ulasmis) yapilan km 12 bin olmus. (Arac 2009 Peugeot 308,en son kullanilan yag Mobil ESP 5-30.) Bu gecen surec motora zarar verir mi acaba?

Merhaba hiçbir problem olmaz, zaten 15000 kmden aşağı değildir bakım aralığı pug için 20000 de olabilir. 10000 olsa dahi 2000 ile sıkıntı olmaz. Süre bazında da çok geçmiş sayılmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

millet bakım geciktiriyor, ben clio'dan geçen ay çıkardığım yağı geri koydum birkaç günlüğüne :D peder bey yayla yolunda karteri patlatmış, hazırda olmayınca eski yağı verdim ustanın eline, yeni yağ ve filtre kargodan geldi, depoda bekliyor bakalım. zaten kendim yapıyorum bakımı, araba da ığıl ığıl markete falan gidiyor en fazla şu sıra, ipimle kuşağım düzeyinde bir rahatlık söz konusu

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Amerikalılar 10 bin km’yi geçirmez. Hem de yüksek hacimli motorlarda

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül
Umut Taşlı yazdı:

millet bakım geciktiriyor, ben clio'dan geçen ay çıkardığım yağı geri koydum birkaç günlüğüne :D peder bey yayla yolunda karteri patlatmış, hazırda olmayınca eski yağı verdim ustanın eline, yeni yağ ve filtre kargodan geldi, depoda bekliyor bakalım. zaten kendim yapıyorum bakımı, araba da ığıl ığıl markete falan gidiyor en fazla şu sıra, ipimle kuşağım düzeyinde bir rahatlık söz konusu

Sizin is de iyiymis,bir 12 bin daha gideyim ben iyisimi😁😁

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Serdar Akgül yazdı:

Sizin is de iyiymis,bir 12 bin daha gideyim ben iyisimi😁😁

sen daha yolun başındasın abi aynen devam :D 

Yorum bağlantısı
Önder Başböyük

Kullanılan yağ ve filtre grubu kalitesi ve kullanılan yol (uzun yol veya şehir içi dur-kalk) ve sürüş dinamikleri (sakin kullanım veya sürekli yüksek devir gazlama) çok önemli, eğer üreticinin önerdiği km.den fazla km.de bakım düşünülüyor ise bakım km.si dolduğunda (Örn 10bin km) mevcut yağdan 100ml numune alıp teste göndermekte fayda var. İçerisinde metal parçacık vb sorun yoksa belki o zaman bir müddet daha kullanılabilir. Ben 2 katı km.de değiştim bir sıkıntı olmadı demek mühendisliğe aykırıdır.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Amerikalılar 10 bin km’yi geçirmez. Hem de yüksek hacimli motorlarda

Mildir o

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Mildir o

onlar da tartışıyor forumlarda. Çoğusu 6-8 bin mili geçirmem diyor. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

onlar da tartışıyor forumlarda. Çoğusu 6-8 bin mili geçirmem diyor. 

Missisipi köylüsüdür onlar.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Missisipi köylüsüdür onlar.

Kimisi kızıldereli. Yalnız istenmeyen tüy kız ismidir

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kimisi kızıldereli. Yalnız istenmeyen tüy kız ismidir

Biz kentakiliyiz birader. Birader değil, peder. Neyse mola verelim tutarsın bi ara.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Servet Aydın yazdı:

Aslında kızılderililer için türk diyorlar?

Senin icin de saclari var diyorlar :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Eskiden konular mangala dönerdi. Şimdi saç bakımına dönüyor :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

La ben olmasam malzeme yok koca forumda goygoy yapmaya🍆

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Etin kilosu malum. O bile goygoyu etkiledi abi 😄

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...