Servet Aydın 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Evren Erakçora yazdı: Uzun yol değil mi abi. Kısa mesafe yapan, 2 km git stop et yapan adam için fazla km. Artık uzun yol yok bizde. Hep ortalama 5 -10 km max. Bişey olmaz. Yeter ki yağ ve filtre iyi olsun Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Servet Aydın yazdı: Pasat 15.k. garanti bitti ve hemen 25.k'ya çıkardık bakımlarını. Doğru malzeme ile bişey olmaz. Sattığım meganı 25 k da değiştim yağını hep. Yaklaşık İşyerinde kepçenin yağ drğişimi 250 dastte bir. Biz 400 de değişiyoruz. Şu an 5200 saatte. Sıfır alındı. Tüm gün tamgaz çalışıyor. 1 Yorum bağlantısı
Berke Kaya 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Yurtdışında 20 bin olan aracın bakımı tr'de servisler 15 bine düşürüyor, özel servislerde 10 bine düşürüyor, 15 binden önce bakıma girmem, yıl doldu km dolmadı ise 2-3 ay uzatırım, hem paraya hem doğaya yazık 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Kim kime ne tutturabilirse. İstanbulda 10 bin km yapan motor ayvalıkta 40 bin yapandan fazla çalışmıyorsa bende birşey bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Altı boş cümle şu; ağğbi Avrupa'da hava temiz yollar temiz bizde yollar kötü. La o dediğin 30 sene önceydi. Ülkede satıcının kansızlığı sadece düşük km bakım hilesi 3 Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Servet Aydın yazdı: Altı boş cümle şu; ağğbi Avrupa'da hava temiz yollar temiz bizde yollar kötü. La o dediğin 30 sene önceydi. Ülkede satıcının kansızlığı sadece düşük km bakım hilesi Abi uk da yollar okadar iyi degil hatta turkiye nin yollari burdan daha iyi bana gore irlanda iskocya ingiltereyi gezdim . bakım konusunda da burda adamlar hiç takılmıyorlar mot ( muayne ) den muayneye yada arıza çıktıgında ustaya gitmişken yağ değiştirtiyorlar .bu arada muayne esnasinda aracta kusur var ise onlarida tamir ettiriyorlar. bakım konusunda bizim insanımız kadar arabasına bakan millet ben görmedim .Lastiğin en iyisini yağın en iyisini almaya çalışıyoruz ,burda budget tyre takiyorlar s claslara audi s serilerine ( ucuz markasi olmayan) belki bukadar takmamak lazimdir biz cok takiliyoruz galiba 7 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Biz arabaya onlar kadar kolay ulaşamadığımız için bence. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Arkadaşımın babasının ilaç fabrikası vardı derdiki ilaçların kullanım süresi olmaz bu tüketimi körüklemek içindir. Yağda kimyasal olduğuna göre sıkıntı olmaz her türlü yağ fabrikada belirli prosese göre yapılıyor. Spekleri karşılamak şartıyla markanın önemi yok. Lakin ülkemizdeki sahtecilikten dolayı filtre kalitesi çok önemli. Uzun bakım süresinde sıkıntı olmaz bence. Ümit Türk yazdı: Benim asıl merak ettiğim bu kullanmaz klavuzları ülkeye özel mi yazılıyor. Yoksa tüm ülkelerde mi ayrı. Malum farklı görüşler var. Kullanma kılavuzlarını distribütörler hazırlıyor. Koça farklı hansa farklı. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Servet Aydın yazdı: Altı boş cümle şu; ağğbi Avrupa'da hava temiz yollar temiz bizde yollar kötü. La o dediğin 30 sene önceydi. Ülkede satıcının kansızlığı sadece düşük km bakım hilesi ABD'de de düşük genelde, 3bin mil takıntısı olanlar var. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Km limitine göre bakıma gidenler yıla göre gidenlerden daha fazla. Sıvıların 1 yıl sonra özelliğini yitirdiği söylenir ama ne kadar bilimsel bilinmez. 12.04.2022 de full bosch filtre + shell 5w30 helix ile sıvı bakımı yaptırmıştım. Aradan geçen 1 yıl 2 ay içinde 12500 km yol yaptım. Şimdi bakıma soksam mı beklesem mi bilemedim. Bir taraftan daha da zamlanır mı diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Bizim memlekette sallama çayın skt si var. Zengin coğrafya. Gönlü zengin cep boş. 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Evren Erakçora yazdı: ABD'de de düşük genelde, 3bin mil takıntısı olanlar var. Adamların normal motorlu araçları yokki alayı ışıktan kalkarken ön tekerler yerden kesiliyor🔥 Sezgin Yılmaz yazdı: Abi uk da yollar okadar iyi degil hatta turkiye nin yollari burdan daha iyi bana gore irlanda iskocya ingiltereyi gezdim . bakım konusunda da burda adamlar hiç takılmıyorlar mot ( muayne ) den muayneye yada arıza çıktıgında ustaya gitmişken yağ değiştirtiyorlar .bu arada muayne esnasinda aracta kusur var ise onlarida tamir ettiriyorlar. bakım konusunda bizim insanımız kadar arabasına bakan millet ben görmedim .Lastiğin en iyisini yağın en iyisini almaya çalışıyoruz ,burda budget tyre takiyorlar s claslara audi s serilerine ( ucuz markasi olmayan) belki bukadar takmamak lazimdir biz cok takiliyoruz galiba Sezgin öyle zaten. Yere göğe sığmayan Almanya otoyolu bizim kasaba bağlantı yolu gibi 2 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 30 Mayıs 2023 Paylaş 30 Mayıs 2023 Cogu uretici bildigim kadariyla avrupada bakimi 2yil/30000 km ye cikardi. Türkiye icin 1yil/20000km diyorlar. Kalabalik sehir olmadigi muddetce ve araba normal kullaniliyorsa bence 20000den asagi yag degisimi israf olur gibi. Tabi yagin ve filtrenin cakma olmamasina dikkat edilecek, iyi marka olacak. Icin rahat etsin durumuna cok takilan varsa 15000den once kesinlikle degismemeli bence. Ama yukarida da yazilmis uretici avrupada 30bin Turkiyede 20 bin demis. Ozel servis 10bin diyor. Insanlar ona da uymayip icimiz rahat olsun diye 7-8binde degisitiriyor 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 31 Mayıs 2023 Paylaş 31 Mayıs 2023 Mert Gülkokan yazdı: 1.5 dci reno da 20 bin km Aynı motor nissan da 10 bin km capon işi. Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 31 Mayıs 2023 Paylaş 31 Mayıs 2023 Evren Erakçora yazdı: capon işi. 2023 model honda alıyorsun benzinli , bakımı 10 bin km . Olacak iş değil. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 31 Mayıs 2023 Paylaş 31 Mayıs 2023 Servet Aydın yazdı: Pasat 15.k. garanti bitti ve hemen 25.k'ya çıkardık bakımlarını. Doğru malzeme ile bişey olmaz. Kango'ya da 25 binde yapmıştım değil mi Abi? Mert Gülkokan yazdı: 1.5 dci reno da 20 bin km Aynı motor nissan da 10 bin km Aynı motor Fransa'da 30 bin Servet Aydın yazdı: Altı boş cümle şu; ağğbi Avrupa'da hava temiz yollar temiz bizde yollar kötü. La o dediğin 30 sene önceydi. Ülkede satıcının kansızlığı sadece düşük km bakım hilesi Tamam yağ için yollar tozlu anladık, triger kayışı için ne diyecekler. Bizde 100 bin denilen periyot onlarda 150 bin. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 31 Mayıs 2023 Paylaş 31 Mayıs 2023 10 seneden fazla oldu kiralık araç kullanıyorum hep yüksek devir ve sıkıştırarak bakımlar 15 bin de bir sıfır sıkıntı 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 31 Mayıs 2023 Paylaş 31 Mayıs 2023 Mahmut Yıldız yazdı: Kango'ya da 25 binde yapmıştım değil mi Abi? Aynı motor Fransa'da 30 bin Tamam yağ için yollar tozlu anladık, triger kayışı için ne diyecekler. Bizde 100 bin denilen periyot onlarda 150 bin. Kango evet 25-30.k civarı. Mirim kansız çok memlekette. Hakkını savumayan da çok 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 31 Mayıs 2023 Paylaş 31 Mayıs 2023 Servet Aydın yazdı: Kango evet 25-30.k civarı. Mirim kansız çok memlekette. Hakkını savumayan da çok hiç yağ ekleme ihtiyacı oluyormu 30 K da . Yorum bağlantısı
Servet Aydın 31 Mayıs 2023 Paylaş 31 Mayıs 2023 Ali Gök yazdı: hiç yağ ekleme ihtiyacı oluyormu 30 K da . Niye olsun ki. Yağ yakmıyor bişey yapmıyor Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 31 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2023 Özetle o zaman bu yağ bakım aralıklarının azaltılması işi servislerin para kazanma kapısı. Bundan sonra 15 den önce yağ değişmem Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Mayıs 2023 Paylaş 31 Mayıs 2023 Sezgin Yılmaz yazdı: bakım konusunda bizim insanımız kadar arabasına bakan millet ben görmedim .Lastiğin en iyisini yağın en iyisini almaya çalışıyoruz ,burda budget tyre takiyorlar s claslara audi s serilerine ( ucuz markasi olmayan) belki bukadar takmamak lazimdir biz cok takiliyoruz galiba Biz zor kazanıyor, çok zor şartlarda araba sahibi oluyoruz.. Korumak istiyoruz. Onlarda çok önemli değil.. Amerikada bir pizza dağıtıcısı 3 günlük bahşişi ile 10 yaşında ford alabiliyor.. Bizde 10 yaşında ford alabilmek için asgari ücretin 1/3 ünü artırdığımızı varsaysak 166 ay (13.8 yıl) para biriktirmemiz gerek.. Mert Gülkokan yazdı: Geçenlerde konuşuldu ya sağlık motor yağ yakar diye kafa karıştı iyice 🤣 Yok canım. yakmaz.. Atmosferik benzinli araçlar için 1000 km de 100 gram normal karşılanıyordu önceden.. Dizeller o kadar da yakmıyor.. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 31 Mayıs 2023 Paylaş 31 Mayıs 2023 Ali Gök yazdı: hiç yağ ekleme ihtiyacı oluyormu 30 K da . Ben mondeoda 15 binde yapıyordum, 387 binde bile iki bakım arası yağ eklemiyordum. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 31 Mayıs 2023 Paylaş 31 Mayıs 2023 (düzenlendi) Mert Gülkokan yazdı: Bende 10 bin den 15 bine çekiyorum zaten adamlar 15 bin demiş ben neden hassas davranıyorsam 😁 adamlar 15 bin diyorsa o 17 bin olmalı. Mehmet Ozyurek yazdı: Amerikada bir pizza dağıtıcısı 3 günlük bahşişi ile 10 yaşında ford alabiliyor.. Bizde 10 yaşında ford alabilmek için asgari ücretin 1/3 ünü artırdığımızı varsaysak 166 ay (13.8 yıl) para biriktirmemiz gerek.. pizza dağıtıcısının yaşı kaçtır? A) 10 B)32 C)43 D)56 31 Mayıs 2023 tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 31 Mayıs 2023 Paylaş 31 Mayıs 2023 Soğuk motorla gazlamıyorsan, aracı çok sıkıştırmıyorsan, sürekli yüksek devir gezmiyorsan bakım periyodunu kısaltmaya gerek yok. Ama bunlar varsa ya da yazılım falan varsa erkene alınabilir. Doğan Arşiray yazdı: adamlar 15 bin diyorsa o 17 bin olmalı. pizza dağıtıcısının yaşı kaçtır? A) 10 B)32 C)43 D)56 D 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts