Harun Kocaçalışkan 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Arkadaşlar hangi yüzyılda yaşıyoruz artık ChatGpt var bakın ben sordum söyledi Pikniğe götürülen et ve benzeri maddelerin daha uzun süre soğuk kalmasını sağlamak için en iyi karışım, su ve tuz karışımı olabilir. Tuzlu su karışımı, suyun donma noktasını düşürerek daha uzun süre soğukluğunu koruyabilir. İdeal oran, yaklaşık olarak her litre su için 1/4 su bardağı tuz kullanmaktır. Bu karışımı evdeki dolapta dondurarak buz şişeleri elde edebilirsiniz. Buz şişelerini et ve diğer gıdaların yanına koyarak pikniğe götürebilirsiniz. 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 pikniğe giden malzeme kaç saat bekleniyor pişmeden yahu merak ettim ben pikniğe gidince maks 1 saat içinde ateşte etler 2 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 eti de dondursanıza? Tansu Kalafatoğlu yazdı: Evde derin dondurucumuz var. eskiden yoktu mesela bak dodurucu 20 en önce. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Harun Kocaçalışkan yazdı: Arkadaşlar hangi yüzyılda yaşıyoruz artık ChatGpt var bakın ben sordum söyledi bizim forumu okumuş bu akıllı şey, hemen de öğreniyor maaşallah Ali Gök yazdı: pikniğe giden malzeme kaç saat bekleniyor pişmeden yahu merak ettim ben pikniğe gidince maks 1 saat içinde ateşte etler yol uzun ya kaybolursan , 48 saat şart 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 (düzenlendi) Strafor kutu içine et ve kuru buz. Strafor dışına da dondurulmuş su. Ya da bir arkadaşı sadece pikniğe davet edin, siz gezin tozun, o da akşama etleri getirsin. 25 Mayıs 2023 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi 1 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 suyun yoğunluğunu arttırmanız lazım, suya tuz ekleyerek yapabilirsiniz. normal suya göre geç donar ve geç çözünür. optimum bir oran var mıdır bilmiyorum ama ne kadar yoğun olursa o kadar geç çözünebilir. bir diğer husus da yer problemi yoksa, 0.5 litrelik şişeler yerine 1.5 litrelik şişeleri tercih edebilirsiniz, miktar arttıkça da çözünme süresi uzayacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Mahmut Yıldız yazdı: Strafor kutu içine et ve kuru buz. Strafor dışına da dondurulmuş su. Ya da bir arkadaşı sadece pikniğe davet edin, siz gezin tozun, o da akşama etleri getirsin. yada yeyip gelsinler pikniğe. 1 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Doğan Arşiray yazdı: yada yeyip gelsinler pikniğe. Adamlar acıkıp et yemenin hayalini kuruyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 pişmiş olanı yürürken yiye yiye gelseler, çay içip dönseler? 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Doğan Arşiray yazdı: pişmiş olanı yürürken yiye yiye gelseler, çay içip dönseler? Benim anladığım amaç acıkmak, bir nevi nefis terbiyesi yani. Yoksa kim eti mangala atmak için 12 bekler. Kendimden örnek vereyim, mangala gittim, arabayı park ettim, ateş en geç 15 dakikada yanar. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 (düzenlendi) Herkes üflemiş bira ben de fantazimi yazayım. Sıvı azot dolu bir kabın içine buz tutmuş pet şişe konulur. Kap sonra Etrafı en az 20 cm kalınlığında EPX malzemeden başka bir kutuya konulur. Sonra tüm bu kutuy pamuk bir beze sarılarak en az 100 metre derinliğinde bir mağaraya konulur. Bu şekilde buz uzun süre erimeden kalır. 25 Mayıs 2023 tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi 1 7 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Hüseyin Sönmez yazdı: Herkes üflemiş bira ben de fantazimi yazayım. Sıvı azot dolu bir kabın içine buz tutmuş pet şişe konulur. Kap sonra Etrafı en az 20 cm kalınlığında EPX malzemeden başka bir kutuya konulur. Sonra tüm bu kutuy pamuk bir beze sarılarak en az 100 metre derinliğinde bir mağaraya konulur. Bu şekilde buz uzun süre erimeden kalır. Katılıyorum, kesin sonuç, tam abartacaktımki sen yazmışsın peti başka bir kutuya koy ve kutuyu vakumla, al sana dayanım... Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Hüseyin Sönmez yazdı: Herkes üflemiş bira ben de fantazimi yazayım. Sıvı azot dolu bir kabın içine buz tutmuş pet şişe konulur. Kap sonra Etrafı en az 20 cm kalınlığında EPX malzemeden başka bir kutuya konulur. Sonra tüm bu kutuy pamuk bir beze sarılarak en az 100 metre derinliğinde bir mağaraya konulur. Bu şekilde buz uzun süre erimeden kalır. Ne yapacaktık, adam mangala gidip eti 12 saat bekletecem diyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: Katılıyorum, kesin sonuç, tam abartacaktımki sen yazmışsın peti başka bir kutuya koy ve kutuyu vakumla, al sana dayanım... Etlerin konuyla alakası yok tabi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Etlerin konuyla alakası yok tabi kutu dedim tikkat etlerin etrafına koy birkaçtane donmuş pet öyle yap. 25 Mayıs 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2023 İş yerindeki arkadaşlarla her sene birkaç kere hiking yapıyoruz. Bazen yayla bazen kanyon. Dere içinden yürüme falan. Forum olarak da düzenlenebilir aslında. Çok keyifli oluyor Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Mahmut Yıldız yazdı: Ne yapacaktık, adam mangala gidip eti 12 saat bekletecem diyor. Konu et değil. Zaten eti kutuya koymuyoruz. O buz 12 saat hiç çözülmeden duracak. Gerekirse dışarıdan dürüm söylenecek. 1 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Hüseyin Sönmez yazdı: Herkes üflemiş bira ben de fantazimi yazayım. Sıvı azot dolu bir kabın içine buz tutmuş pet şişe konulur. Kap sonra Etrafı en az 20 cm kalınlığında EPX malzemeden başka bir kutuya konulur. Sonra tüm bu kutuy pamuk bir beze sarılarak en az 100 metre derinliğinde bir mağaraya konulur. Bu şekilde buz uzun süre erimeden kalır. Her yüz metre aşağı inişte 1 derece artımyor muydu sıcaklık? Diye uzatasım geldi yersizce 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2023 İlkay Başaran yazdı: Her yüz metre aşağı inişte 1 derece artımyor muydu sıcaklık? Diye uzatasım geldi yersizce afr gerekir Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: afr gerekir 30 metrede 1 derece miydi ya unuttum. KArıştırdım daha doğrusu. Aklıma takıldı şimdi kazıp ölç işin yoksa 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 25 Mayıs 2023 Buzun üstüne tuz atıyoruzki donma sıcaklığı düşsün, yani buz soğukta da erisin. Donmuş buzlu suyun donma sıcaklığı daha düşük olduğu için dolabın içinde +5 derecede daha hızlı çözülme isteği olacaktır. Kafa burada karışıyor. Eğer tuzlu su geç çözülüyorsa sebebi nedir. Karışımın fiziksel yapısı mı Yorum bağlantısı
İsa Acar 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Mehmet Zincirkıran beyin de dediği, büyük buzlar çok geç çözülüyor. Bende 60 lt.' lik kale marka termos var, içerisine 5 lt.' lik tek parça buz attım mı, ertesi güne kadar dayanıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Buzun üstüne tuz atıyoruzki donma sıcaklığı düşsün, yani buz soğukta da erisin. Donmuş buzlu suyun donma sıcaklığı daha düşük olduğu için dolabın içinde +5 derecede daha hızlı çözülme isteği olacaktır. Kafa burada karışıyor. Eğer tuzlu su geç çözülüyorsa sebebi nedir. Karışımın fiziksel yapısı mı pirzolayı gömerken mezbahada nasıl bir bıçak kullanımış ona da bakacaz mı 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 25 Mayıs 2023 Paylaş 25 Mayıs 2023 Çağlar Bayur yazdı: pirzolayı gömerken mezbahada nasıl bir bıçak kullanımış ona da bakacaz mı Pirzolasına bağlı, diş değdirmeye bile gerek olmayan eti kim keser ki zaten. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts