İçeriğe Yönlendir

Arka Fren Disk Tavsiyesi?

Emrah Korkmazz

Recommended Posts

Emrah Korkmazz

Herkese merhaba.Mk4 Mondeo'nun ön disklerini gecen yaz delikli Walburg marka disk+Icer balata ikilisiyle yenilemistim ve titreme probleminden kurtuldum, şu an çok memnunum.Araba 145binde ve arka diskleri kontrol ettiğimde bayağı set yaptığını fark ettim,torna yaptirmayi da düşünmüyorum.Arkalar için aynı markanın delikli disklerini sordum ama maalesef yokmuş, olsaydı ilk tercihim olacakti.Orijinal diskler de bayağı pahalanmis.Alisveris platformlarinda Ayd ve Swapp markalarına denk geldim, galiba yerli ürünler ve takımı 850tl iki markanın da.Sizce bunlar tercih edilebilir mi yoksa Çin üretimi olmasına rağmen Bosch gibi daha bu işte tecrübe sahibi markalar mı tercih edilmeli? Ayrıca diğer bir sorum arka balatalari yakin zamanda değişmiştim, tekrar değişmeme gerek var mı disklerle birlikte? Herkese şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

ben şahsen ayd yi düşünmeden alırım çok kaliteli üretim yapan bir firma

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Sırasıyla tercih edilebilir markalar Ate, Trw, Feredo, Brembo.

Bosch, Febi, Optimal gibi markaları tecrübe ettim. Bir daha bineceğim arabaya takacağımı sanmıyorum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Mehmet Cihat yazdı:

ben şahsen ayd yi düşünmeden alırım çok kaliteli üretim yapan bir firma

Ayd markasını alt takım parçalarında duymuştum ama disk ürettiğini bilmiyordum.Olumlu yorumunuzu dikkate alıcam, teşekkürler.

Erdem Doğan yazdı:

Bosch, Febi, Optimal gibi markaları tecrübe ettim. Bir daha bineceğim arabaya takacağımı sanmıyorum.

Febi markasını iyi bilirdim ben.Ate başka bi dünya zaten ama çok pahalı.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Zimmermann da iyidir. 
Bazı diskler kutusunda beklerken paslanmasin diye yaglanmis oluyor. Montaj yaparken yagi temizlemek gerekir. Sonrasinda balatanin temas etmedigi yerler paslanmaya basliyor. Kaliteli diskler ise paslanmadigi icin yagli olmuyor. Yani monte ettikten sonra da balatanin degmedigi yerler paslanmiyor. Eger goruntuye onem veriyorsaniz buna dikkat edin. Bircok marka diski bizzat kendim taktigim icin artik buna dikkat ediyorum ben. Ucuz olanlarin kalitesi hemen hemen ayni. Pahali dediklerimizin de aralarinda cok fiyat farki yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Erdem Doğan yazdı:

Zimmermann da iyidir. 
Bazı diskler kutusunda beklerken paslanmasin diye yaglanmis oluyor. Montaj yaparken yagi temizlemek gerekir. Sonrasinda balatanin temas etmedigi yerler paslanmaya basliyor. Kaliteli diskler ise paslanmadigi icin yagli olmuyor. Yani monte ettikten sonra da balatanin degmedigi yerler paslanmiyor. Eger goruntuye onem veriyorsaniz buna dikkat edin. Bircok marka diski bizzat kendim taktigim icin artik buna dikkat ediyorum ben. Ucuz olanlarin kalitesi hemen hemen ayni. Pahali dediklerimizin de aralarinda cok fiyat farki yok. 

Çok teşekkürler.Yağ olayı başıma gelmişti,kendine usta diyen bir arkadaş disk takmıştı arabama,o yağı silmemiş.Bi test sürüşüne çıktım,geri geldim baktım duman çıkıo disklerden.Bu ne dedim,o diskin üzerindeki yagdandir,birkaç frende gider dedi😂

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Erdem Doğan yazdı:

bosch gerçekten kötü.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Doğan Arşiray yazdı:

bosch gerçekten kötü.

buzdolabi yapan firmanin fren diskinden ne beklenir ki :p

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben son değişimde hem disk hem de balata blue print aldım, fren dozajından, tutmasından falan çok memnunum. 2 ay falan oldu herhalde. Biraz daha kullanayım, bir set daha balata alıp yedeğe koyacağım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Erdem Doğan yazdı:

buzdolabi yapan firmanin fren diskinden ne beklenir ki :p

Valla ben de benzer bi durum yasicam galiba.Ben de lastikçinin diskini alıcam galiba, hiç aklımda yokken karşıma çıktı,fren mevzularina da kafa yoruo Goodyear,kendi üretiyor fren ekipmanlarini.Buldum bi satıcıda 1100tlye, depodan istedi, yarın sipariş geçmeyi düşünüyorum bir aksilik olmazsa.

Erdem Doğan yazdı:

Zimmermann da iyidir. 

Çok teşekkürler.Yağ olayı başıma gelmişti,kendine usta diyen bir arkadaş disk takmıştı arabama,o yağı silmemiş.Bi test sürüşüne çıktım,geri geldim baktım duman çıkıo disklerden.Bu ne dedim,o diskin üzerindeki yagdandir,birkaç frende gider dedi😂

Mahmut Yıldız yazdı:

Ben son değişimde hem disk hem de balata blue print aldım, fren dozajından, tutmasından falan çok memnunum. 2 ay falan oldu herhalde. Biraz daha kullanayım, bir set daha balata alıp yedeğe koyacağım. 

Blueprint hakkında ben de olumlu yorumlar duydum.Kale balata takmıştım yeni ama onlarla devam etsem mi yoksa disklerle birlikte daha iyi bişey mi alsam bilemedim.Gereksiz masraf mı olur?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Trw ve benzerleri olabilir, arka diskin frenlemeye oranı daha düşük, öne göre daha az ısınır ve daha az yıpranır, çin olanı almayın yine de.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Mustafa Yanar yazdı:

Trw ve benzerleri olabilir, arka diskin frenlemeye oranı daha düşük, öne göre daha az ısınır ve daha az yıpranır, çin olanı almayın yine de.

Diskinin olduğunu yeni öğrendiğim Goodyear markasını deneyecektim, satıcı depoda var istedim demişti ama bugün gelmedi dedi,yarın tekrar sorucam,gelmezse farklı bir markaya yönelicem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...