Tulak Akan 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 Herkese iyi gunler, Rektefiye gormus, tamir edilmis bir motoru nasil anlarim.? Araba sahibi ille de bir sey yok deken ben nasil bulabilirim motorda bir islem olup olmadigini ? Cok tesekkur ederim simdiden cevaplar icin onemli bir konu benim icin Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 Motorda işlem olması,aracın alınmıcak anlamına gelmez Önemli olan nasıl yapıldığı. İyi rektefiye yapılmış bi motor,sıfır motor kondüsyonundadır. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 Tulak Akan yazdı: Rektefiye gormus, tamir edilmis bir motoru nasil anlarim.? rektifiye gelen bir işlem tabiri, piston mu blok mu subap mıana kol yatakm ı krank mı? biraz daha açmanız lazım Yorum bağlantısı
Tulak Akan 18 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 18 Mayıs 2023 Mehmet Dagdeviren yazdı: Motorda işlem olması,aracın alınmıcak anlamına gelmez Önemli olan nasıl yapıldığı. İyi rektefiye yapılmış bi motor,sıfır motor kondüsyonundadır. Usta sence boyle bir piyasada, bu kadar cakalin oldu dunyada, usta diye gecinenlerin oldugu bir dunya da diyim hatta, nasil yapildi, nerde yapildi, sekman nasil atildi, tork metre ile mi skildi nerden biliceksin ? Sonucta adam fiyat bile kirmiyor ki motor yapilmis olsa bile. Bende bu yuzden madem igne aramak gibi, alicilar dikkatli olucak ayni fiyat hemde , islem gormemisi almak istiyorum. Isterse Bi dunya soz versin riske gerek yok Ve bu yuzden bi arac aliminda nasil anlasilir kapagin acildigi yada islem gordugu eger bilgi alirsak cok verimli olur gercekten, simdiden tesekkurler Çağlar Bayur yazdı: rektifiye gelen bir işlem tabiri, piston mu blok mu subap mıana kol yatakm ı krank mı? biraz daha açmanız lazım Abi mesela ust blok contalar degismis, veya motor inmis pistonlar vs yag kacagi , yani motor ellenmis, motor kurcalanmis, egzos manifoldu sokulmus bi islem var yani, sivi conta yenilenmis, vs vs nasil anlariz, motora dokunuldugunu? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 Tulak Akan yazdı: nasil anlariz, motora dokunuldugunu? basit, ford ehil usta 5 saaniye içinde dıştan bakarak anlar, ancak subap mı , conta mı, gömlek mi piston mu değişmiş anlaşılmaz, ben satıcı olsam söylerdim zira aracın değeri artar yenilnemiş mekanik parça varsa 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 Üst kapak genelde sökülen birşey. Üst kapak açıldığında alt motorda işlem yapıldığı anlamına gelmez. Valfler için, supap ayarı içinde sökülür. Sıvı contayı çok kaçırırsa açıldığı anlaşılır. Aksi halde anlaşılması zor bir durumdur. Açıldığını anlasanız bile ne işlem yapıldığını öğrenmeniz zordur. Siz motoru çalıştırıp sesini dinleyeceksiniz. Sağlam motor saat gibi çalışır ve hemen belli eder. Üstte arkadaşların dediği gibi. İyi yapılmış bir motor, orijinalinden farklı değildir. Hemen hemen aynı kondisyondadır. Beceriksiz biri motor ve manifoldda işlem yaptıysa anlamak için uzman olmakta gerekmez. Gözü detaylara aşina biri bile anlayabilir. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 Dizellerde özellikle revizyon görüp de rahat eden arkadaşım olmadı. Bir türlü eskisi gibi olmadı araba. İyi biyerde yapılması çok önemli. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 kaç model bir araçtan bahsediliyor ? 2020 bir araçsa yetkili servis dışında bakıma gidenini zaten almam bişe varsada orda kayıtta çıkar 2000 model bir araçsa kendini üzdüğüne değmez hepsi açılmış yapılmıştır zaten 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 almam aldırmam kendim rektefiye yaptırdım ,memnun kalmadım sattım , Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 İlk defa kendim araç aldığımda aracımı incelerken sadece motor sesini dinledim o opelin ince bir enjektör sesi olur davlumbazın oradan duyulur, o sesin duyulması için motorun saat gibi çalışması gerekiyor. Sonraları sıvı conta taşmasından anladım motor açılmış, detaylarını bilmiyorum ancak zamanında muadillerinden fazla vermiştim. Yağ yakmayan sayılı C kasalardan birisine sahibim. 4 Litre koyar 4 litre alırım. Aynı kilometrede bakımsız kalmış motorlar hele de bilinçsiz binilmiş ise 10W60 yağ ile geziyorlar. Ustalardan kaynaklı sanırım bakış açıları şaşmış ama açılan motor daha makbuldür bence. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 eğer motor sağlamsa açılıp açılmadığı beni ilgilendirmez sağlam motorun testi ile ilgili 50 tane kontrol yöntemi var kafama yatan şekilde kontrol ederim ona göre alırım 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 İlkay Başaran yazdı: Dizellerde özellikle revizyon görüp de rahat eden arkadaşım olmadı. Bir türlü eskisi gibi olmadı araba. İyi biyerde yapılması çok önemli. öğroğ 5 veya üstüdür onlar Yorum bağlantısı
Ali Gök 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 Çağlar Bayur yazdı: öğroğ 5 veya üstüdür onlar euro4 arabalarımız reşat altınımı yani 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 Ali Gök yazdı: euro4 arabalarımız reşat altınımı yani olsa öğroğ 0 isterim de 4 te olur hiç yoktan iyidir Yorum bağlantısı
Serkan Toker 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 Motorun yerinden çıkması için çevresi komple sökülür, belki civatalara somunlara falan bakılarak anlaşılabilir. Manifold civataları motor kulakları vs. gibi.. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 18 Mayıs 2023 Paylaş 18 Mayıs 2023 Çağlar Bayur yazdı: olsa öğroğ 0 isterim de 4 te olur hiç yoktan iyidir Öro 4 olsa varya. Ohooooooo... Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 19 Mayıs 2023 Paylaş 19 Mayıs 2023 İlkay Başaran yazdı: Dizellerde özellikle revizyon görüp de rahat eden arkadaşım olmadı. Bir türlü eskisi gibi olmadı araba. İyi biyerde yapılması çok önemli. 2gün önce dizel arabamı kendim sekman piston caktım eskisinden daha stabil, sessiz calısıyor suan altan dolu dolu geliyor turbo 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Mayıs 2023 Paylaş 19 Mayıs 2023 Okay Kaygusuz yazdı: kendim sekman piston caktım pistonu karterden mi üstten çıkarttıın? Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 19 Mayıs 2023 Paylaş 19 Mayıs 2023 Çağlar Bayur yazdı: pistonu karterden mi üstten çıkarttıın? karteri söktüm sonra yag pompasını altını bosalttım piston kolundan vidalarını aldım sopayla alttan ittirdim üstten aldım 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Mayıs 2023 Paylaş 19 Mayıs 2023 sonraki konuda gördüm bayağı komple girişilmiş Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Mayıs 2023 Paylaş 19 Mayıs 2023 Sahibi illede yok derken siz shorlok Holmes lik yapip fiyat mi kiricaksainiz. İçinize sinmiyen bı şüphe varsa zaten başka araç bakın. Km yüksekse zaten motor inse ne inmese ne. Hiç açılmasıysa da size ihale açıldı ise de size ihale. Yorum bağlantısı
Recommended Posts