İçeriğe Yönlendir

İş Arkadaşım "Du ist mir Wurst."

Ali Darbaz

Recommended Posts

İlkay Başaran

Dizel rolantide soğur. Verimli motor geç ve az ısınır bunu en iyi senin bilmen lazım.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İlkay Başaran yazdı:

Dizel rolantide soğur. Verimli motor geç ve az ısınır bunu en iyi senin bilmen lazım.

Eee bunu Fiat düşünmemiş mi, ona göre kalorifer tasarımı yapsın hastalandım, başım ağrıyor. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Eee bunu Fiat düşünmemiş mi, ona göre kalorifer tasarımı yapsın hastalandım, başım ağrıyor. 

Ya ne kibarsınız arkadaş. Harbiden pes. Tüm gün dışarda çalışıyoruz biz biyerimiz de ağrımıyor.

Geçen yıl dopalgaz yakmadın evde 17 derecede oturuyordun ya da önceki yıl. Arabanın içinde mi üşüdün ayakkabı ile mont ile?

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

norveçli ne yapsın başı ağrıdan kalkmazdı sovuk etki etse

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

Benzinli alabilirsin diyor:) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Son 2 günde baş ağrısı normal. Yüksek basınç mı alçak basınç mı bilmem ne geçişi var. Hemen arabaya atmayın suçu :) 

millet dizelde kaloriferi açsa bile ısınamıyor. Ben açınca ısınıyorum en azından. Kendine al o ısıtma fanını :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

millet dizelde kaloriferi açsa bile ısınamıyor. Ben açınca ısınıyorum en azından. Kendine al o ısıtma fanını :) 

Kendine gel ptc var. Sabah 3 dereceydi. Çalıştırınca daha yağ 2 tur atmadan sıcak hava yüzüme vurdu.

Ütü gibi de kokuyor valla makina :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

ARabam ısınmıyor, fan açarsamda soğuyor, Cruz sıcaklık konusunda epey stabildi. Araba rölantide 2 kademe fan ile çalıştığında olan sıcaklığıda kaybediyor. 

ADCreHdF05m_qdvqD0K2AMb-p4_3AwSKv0CDo7gN

Bir hata var araçta belki termostat bozuk devirli kullanınca oldukça güzel ısıtır .

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Sümbül ve otomatik kliması nasılda fark ettiriyor anlatamam. 0.9 motor ve kliması içeriyi yumuşacık bir esintiyle ısıtıyor. Bir süre sonra 22 derecede ılık bir ortam oluyor. Ne baş ağrıyor nede sıcak soğuk çarpıyor. 

İlkay Başaran yazdı:

Ya ne kibarsınız arkadaş. Harbiden pes. Tüm gün dışarda çalışıyoruz biz biyerimiz de ağrımıyor.

Geçen yıl dopalgaz yakmadın evde 17 derecede oturuyordun ya da önceki yıl. Arabanın içinde mi üşüdün ayakkabı ile mont ile?

Egea 1.3 multijet ile ilk kışım. Daha önceki kış  Egea cross 1.6 lounge vardı. Günde 5 saat arabadayım.. Car office çalışsan anlardın beni. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Sümbül ve otomatik kliması nasılda fark ettiriyor anlatamam. 0.9 motor ve kliması içeriyi yumuşacık bir esintiyle ısıtıyor. Bir süre sonra 22 derecede ılık bir ortam oluyor. Ne baş ağrıyor nede sıcak soğuk çarpıyor. 

Egea 1.3 multijet ile ilk kışım. Daha önceki kış  Egea cross 1.6 lounge vardı. Günde 5 saat arabadayım.. Car office çalışsan anlardın beni. 

golf dizel olaydı görürdüm seni :D

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Selçuk Bakış yazdı:

1.6da ptc var bunda yok demek ki

Egea Cross ile pek güzel ısındığımı hatırlamıyorum... Ama 1.3 multijet şehir içi hiç ısınmıyor. Isınsada 10 dk park edince hemen soğuyor. 

Fiat formundan bir alıntı.. 

Teşhis/ekstra gösterge uygulaması olarak Realdash ve Torque Pro'ya sahibim. Soğutma suyu sıcaklığını uygulamalarla okuyabiliyorum ve şunları fark ettim:

- Normal hızlanma ve normal sürüş (80 km/s'lik yollar), soğutma suyu sıcaklığı: 74 (hızlanmayı bırakırken/döner kavşak için birkaç saniye beklerken) ve 79 (normalde) arasında sürüş), hızlanırken 82 derecelik zirvelerle.

- Yavaş hızlanma ve daha yavaş sürüş (yaklaşık 50 ila 60 km/saat), soğutma suyu sıcaklığı: 68 ila 73 derece arasında, daha sert hızlanırken 76 derecenin zirvesi.

- Şehir içi sürüş (yaklaşık 30 ila 50 km/saat) 63 dereceden yüksek değil.

not: sıcaklıklar celcius cinsindendir

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Darbaz yazdı:

Günde 5 saat arabadayım.. Car office çalışsan anlardın beni. 

Bende sabah 8 den akşam 6 ya kadar sahadayım. Eksozda el ısıtıp üst baş kurutuyoruz.

20231128_104820.jpg

20231128_104753.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

işte o birikenlerle otopark işletmesini almışya apartmanın?

Selçuk Bakış yazdı:

1.6da ptc var bunda yok demek ki

jeep de de yok mesela. tam bir saçmalık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Ali Darbaz yazdı:

Egea Cross ile pek güzel ısındığımı hatırlamıyorum... Ama 1.3 multijet şehir içi hiç ısınmıyor. Isınsada 10 dk park edince hemen soğuyor. 

Fiat formundan bir alıntı.. 

Teşhis/ekstra gösterge uygulaması olarak Realdash ve Torque Pro'ya sahibim. Soğutma suyu sıcaklığını uygulamalarla okuyabiliyorum ve şunları fark ettim:

- Normal hızlanma ve normal sürüş (80 km/s'lik yollar), soğutma suyu sıcaklığı: 74 (hızlanmayı bırakırken/döner kavşak için birkaç saniye beklerken) ve 79 (normalde) arasında sürüş), hızlanırken 82 derecelik zirvelerle.

- Yavaş hızlanma ve daha yavaş sürüş (yaklaşık 50 ila 60 km/saat), soğutma suyu sıcaklığı: 68 ila 73 derece arasında, daha sert hızlanırken 76 derecenin zirvesi.

- Şehir içi sürüş (yaklaşık 30 ila 50 km/saat) 63 dereceden yüksek değil.

not: sıcaklıklar celcius cinsindendir

500L ile çok güzel ısınıyordum Sivas'ta, ptc vardı, çalışması için ayarın Hıgh pozisyonunda olması lazım ama.

Doğan Arşiray yazdı:

işte o birikenlerle otopark işletmesini almışya apartmanın?

jeep de de yok mesela. tam bir saçmalık.

Vardır bence ayarı Hıgh yapıp denemek lazım.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Yandaki yapılmamış bina çok ilginç. Çekirdekleri döşeme dökmeden dökmesi için sağlam iskele falan yapması lazım

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yandaki yapılmamış bina çok ilginç. Çekirdekleri döşeme dökmeden dökmesi için sağlam iskele falan yapması lazım

Tansu şirket hususi kullanıma zam yaptı. Kmde 2.75 ödeyecez. Mantıklımı sence. Eskiden 0.49 kuruştu. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Darbaz yazdı:

Tansu şirket hususi kullanıma zam yaptı. Kmde 2.75 ödeyecez. Mantıklımı sence. Eskiden 0.49 kuruştu. 

ayda 1000 km yaparsan 2750 tl ödeyeceksin yani. araba sahibi olmadan sadece masraf ödemek bence hala çok süper bir durum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Doğan Arşiray yazdı:

ayda 1000 km yaparsan 2750 tl ödeyeceksin yani. araba sahibi olmadan sadece masraf ödemek bence hala çok süper bir durum.

İlk 400km free

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

teknik bakmışsın, mali kafadan bakarsam  tavuk çiftliği kredisini batırmış müflis işadamı mekanı gibi

Ali Darbaz yazdı:

hususi kullanıma zam yaptı. Kmde 2.75 ödeyecez.

yakıt kimden?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

teknik bakmışsın, mali kafadan bakarsam  tavuk çiftliği kredisini batırmış müflis işadamı mekanı gibi

yakıt kimden?

Otobil

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Eskiden 0.49 kuruştu. 

Ali Darbaz yazdı:

Otobil

bilançodaki zarar sebebi belli oldu , 1 yılı planlayamayan iktisatçı dolu holding

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

bozulmayan yeni ve bakımlı bir arabanın

- basit bakımı (yıkama, temizlik, silecek bb)

- servis bakımı 

- lastik ve bakım değişim

- mtv

- sigorta kasko

- muayene

km maliyeti 11 cent

buna otopark, aksesuar, yakıt, ulaşım otopark, ceza eklersek

15 cent/km. 

benim araba daha arızadan tamir görmedi şükür

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...