Samet VAROL 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Selamın aleyküm öncelikle Ford focus 2.5 kasa 2011 model 1.6 benzinli comfort aracım sabahları tek marşta çalışıyor biraz yolculuk yaptıktan sonra bırakıyorum 15 20 dk sonra ilk marş uzuyor veya çalışmıyor ikinci marşta çalışıyor aracımda LPG yok benzin pompası değiştiler yan sanayi takmışlar sorun düzelmedi ben orjinalini taktım sorun düzelmedi krank sensörü değişti ama sorun devam ediyor herhangi bi arıza kodu yok bende yeni üye oldum buraya hem sizden fikir alayım sorunu çözer sen buraya yazarım Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 (düzenlendi) Ilk marşta sorunsuz çalışıp ikinci marşta çalışmaması, uzun marş alması nedeniyle ilk akla gelen krank sensoru (Değişti demişsiniz) ikinci olarakta aracın boğulması olarak düşünüyorum. Yakit hatti uzerinde yogunlasmak gerekir. Enjektörlere bakıldımı acaba ? Arizali bir benzin enjektörü olabilir. Bujilerin durumu nasıl ? Bujiler orjinalmi ? Hata kodu sorgulaması fordun orjinal cihazı ile servistemi yapıldı? 29 Nisan 2023 tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Samet VAROL 29 Nisan 2023 Yazar Paylaş 29 Nisan 2023 Enjektörler söküldü ultrasonik temizleyici ile temizlendi testi yapıldı fakat sorun çözülmedi Mustafa abi enjektörlerin istop ettikten sonra işemesi olası mı bu teste püskürtme sonucu mükemmel değil ama iyi dedi usta tahminimce gece sızan yakıt sabaha kadar buharlaşıyo fakat gün içinde kısa sürede buharlaşamadığı için genleşme yapıyo Yorum bağlantısı
Çözüm Mustafa Erkan 29 Nisan 2023 Çözüm Paylaş 29 Nisan 2023 Aklima ilk gelen olasılık sizin de şüphelendiginiz gibi benzin enjektörünün stop ettikten sonra kaçirma yapmasi. Samet bey otomobillerin 2000 li yillardan sonra her yanı sensör, her yanı elektronik. Kara düzen eski ustalıklar bu araçlara sökmüyor. Önceliğimiz orjinal ve serviste bulunan diagnostik cihazla aracı kontrol ettirmek olmalı. Sıcak motorda yapılan ikinci marş, stop edince hemen çalışmama ise krank sensörünü akla getiriyor. Ancak stop ettikten sonra 30 dk sonra çalışmıyorsa, enjektor kaçirmasi gibi düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Samet VAROL 29 Nisan 2023 Yazar Paylaş 29 Nisan 2023 İstop ettikten hemen sonra basınca çalışıyor sıkıntısız abi bugün enjektörlere yeniden baktıracağım maalesef burda Ford servisi yok en yakın başka bi ildeki servise gittim fakat 10 15 gün kalması gerekiyo dedi o kadar süre bırakamam Yorum bağlantısı
Samet VAROL 1 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2023 İyi günler herkese aracın 1. ve 4. Enjökterleri işiyo benim gayretimle zorumla enjektörleri açtırdım testi yok dediler bi kere marşa basınca belli oldu işlem 5 dklık bi işlem ama uğraşmamak için 40 takla atıyolar az kalsın bugün beyinciye gidecektim komple tesisata bakacaktı diyeceğim o ki herkes usta olamıyor maalesef enjökterleri sipariş ettim yarın sabah takılacak sorun yüzde 90 bu ilgilenen herkese teşekkür ederim eyvallah Mustafa abi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Mayıs 2023 Paylaş 1 Mayıs 2023 Samet VAROL yazdı: Enjektörler söküldü ultrasonik temizleyici ile temizlendi testi yapıldı fakat sorun çözülmedi Samet VAROL yazdı: benim gayretimle zorumla enjektörleri açtırdım testi yok dediler bi kere marşa basınca belli oldu bu enjektörcülerle turboculara mesleki sınav ile dükkan açtırmalı 1 Yorum bağlantısı
Samet VAROL 1 Mayıs 2023 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2023 İlk aydın nazillide bosh var servisinde enjökterleri test ettim temizledim dediler bu nedenle ilk şüpheliyi hep erteledik ne olsa orda sıkıntı yok sonra bir sürü masraf bir sürü mesai harcadık sorun bulunamayabilir ama arızalı parça da bişey yok diye geri takılmaması lazım bence Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Mayıs 2023 Paylaş 1 Mayıs 2023 vesile ile var olan arızadan da kötü olan şey, baktık ağbi denen parçanın hala arızalı olması 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 1 Mayıs 2023 Paylaş 1 Mayıs 2023 Samet bey geçmiş olsun. Sorunun masraf açmadan çözülmesine sevindim. Benzinli Focuslar güzel araçtır. Turbo derdi yok, bir tek sübap zamanlaması var kafa karıştıracak o kadar. Güle güle kullanın aracinizi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts