İçeriğe Yönlendir

Sıfır Arabalara 18 Ay İçinde Gelen İndirim

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Konu başlığı yanlış yazılmış diyerek gelenleri görelim :)

18 ay önce test sürüşü yaptığım citroen c4 X örneği: O gün vergilerden arındırılmış fiyatı 18312 usd idi, bugün aynı arabanın vergilerden arındırılmış fiyatı 17650 usd. Satış fiyatı 18 ay önce 230bin TL idi, şimdi 750 bin TL. peki nasıl oluyor da bu matematik gerçek olabiliyor? üstelik usd kağıdına gelen enflasyon farkına rağmen?

O gün yürürlükte olan  ötv, matrahı 700 bin altı için %10 idi, bu gün %80. bunlara %18 kdv y, ve güncel kuru (ben kurlardan mb kurunu esas aldım ) ekleyince fiyatı TL olarak acaip artmış gibi gözükse de , usd olarak azalmış bile.

Bu matematik hesabından birçok sonuç çıkartılabilir, mesela bayi karları düşmüş, mesela elinde arabası olan ötv artışından gelen bir haksız zenginleşme sağlamış, mesela bayilerin stok taşıması saçma olurmuş, mesela satış fiyatı artış hızı artık yavaşlar, mesela satandan  çok satışa vesile olan kazanmış gibi gibi ...

• Beğen 7
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

2022 egea 1.4 urbanin kasko değeri 537 bin iken aynı modelin 2023 kasko değeri 515 bin TL. 

Serbest piyasada bu araçlar 580 ile 700 binden ilanda. 

Kasım ayında 2022 model 390 bin TL kasko değeri iken 425 e aldık o da başka bişi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Nereye 

adam hesabına 5000 dolar atmak istedi. Adamı önce danışmana yönlendirdiler sonra sorguya çektiler. Bayağı dövizle işlem yapmak istemiyorlar 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Distribütörlerin oyunu diyebiliriz, mesele e200d ile e250d vergiler hariç € bazında fiyatları e250d daha ucuz. Türkiyedeki vergilendirmeden dolayı giriş fiyatlarına sübvanse uygulanabiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

adam hesabına 5000 dolar atmak istedi. Adamı önce danışmana yönlendirdiler sonra sorguya çektiler. Bayağı dövizle işlem yapmak istemiyorlar 

Valla hangi bankalarla çalışıyorda böyle hikayerlerde başrol oluyorsunuz anlamadım gitti.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Dün arkadaşımla konuştum 3 ay önce 880bincike aldığı aracını 1100bincike satıyor,çağlar abi mantık yürümüyor hiçbiyerde enflasyon asit gibi eritti,yok etti herşeyi malum

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Bozkurt yazdı:

Dün arkadaşımla konuştum 3 ay önce 880bincike aldığı aracını 1100bincike satıyor,çağlar abi mantık yürümüyor hiçbiyerde enflasyon asit gibi eritti,yok etti herşeyi malum

yok mantık yürüyor son cümle arkadaşla iligil mesela, vesile olan kazanmış

Metin Uzunoğlu yazdı:

Distribütörlerin oyunu diyebiliriz, mesele e200d ile e250d vergiler hariç € bazında fiyatları e250d daha ucuz. Türkiyedeki vergilendirmeden dolayı giriş fiyatlarına sübvanse uygulanabiliyor.

bunu yıllardır hepsi yapar, yüksek ötv ilimine girenin vergi öncesi faytı bir alt modelden azcuk fazladır, alt modelin bu kadar pahalıya gerçekten fabrikadan çıktığına inanmam , ecnebide ara ofis kurulur onun üstünden fatura ile güzel para yapılabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Hayır zaten ülkede her zaman üretenden çok alıp satan kar etmiş şimdiye kadar. Yeni bişey değil ki bu. Alıcı her zaman var çünkü. Bugün kredi imkanı neredeyse sıfıra yakın ama hala bir yerlerde acayip paralar dönüyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

2018 ocak ayında 141 bin tl ye aldığım aracım 1.400.000 tl olmuş. Hanıma 1 sene önce 800 bin tl ye aldığımız araç 2 milyona dayanmış. Kanatsız uçuyoruz, ver mehteri yabancı ülkeler iyice kıskansın.. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Ortadoğu tipi idari şekil. Dış ticaret açığını kapatmak için telefonun fiyatını yükselt, arabanın fiyatını yükselt. 

Eldeki malı da neredeyse bedavaya sat. (Bkz; Almanyadaki Türk çayı fiyatları)

Ben ekonomist değilim ki bileyim bunları.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

ekonomi bilmen için kartal imamhatip mezunu olman lazımdı  :D

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Gök yazdı:

Bazen de bilmeyen aranıyor. 
Her şeyi bilmek de iyi değil.  

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Valla profu bu işin adam.

Ne yani siz klasik takiliniyonuz diye adam da mı klâsik takılsın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...