İlkay Başaran 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: hocam genel anlamda bende manuel arabaya gerek yok. Kişi neden vitesle uğraşsın. Mesela pilot vites atıyor mu, kaptan vites atıyor mu, pc’de manuel işlemci hızı artırıyor muyuz alete git veya dur dememiz yeterli bence Gazı freni karıştıran adam otomatiğe binip yola çıkıyor. Hocanın bahsettiği asıl tehlike bu. Manuelde gazı freni karıştıran adam lak luk kalır kenarda. Otomatikte araba ne kadar gidiyorsa o kadar gider ne stop etme ne birşey. Hangisi tehlikeli sence? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 İlkay Başaran yazdı: Gazı freni karıştıran adam otomatiğe binip yola çıkıyor. Hocanın bahsettiği asıl tehlike bu. Manuelde gazı freni karıştıran adam lak luk kalır kenarda. Otomatikte araba ne kadar gidiyorsa o kadar gider ne stop etme ne birşey. Hangisi tehlikeli sence? araba sürmeyi bilmeyene ehliyet vermek daha tehlikeli. Tam doğru kriterlerle tekrar ehliyetler sorgulansa %95’i ehliyetini geri teslim eder ülkede. mesela arabalar icat edildiğinde vites olayı hiç olmayabilirdi. ateşlemeyi elimizle komut vererek yapabilirdik. Ne bileyim bunun gibi şeyler olabilirdi. Vites de onlardan biri gibi düşün. Bence zaten otomatik olması gereken bir şey vites. Manueli olmamalı bile. İçten yanmalı icat edilmesin. Elektrikli ile başlasa serüven vites hiç olmazdı mesela. ha o tarz durumlar için haklısın ama vitesli araba mantıken garip geliyor bana. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Toyota Yaris baktınız mı? 250 bin tl bandında bulabilirsiniz. Küçüktür, otomatiktir, işinizi görebilir. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: araba sürmeyi bilmeyene ehliyet vermek daha tehlikeli. Tam doğru kriterlerle tekrar ehliyetler sorgulansa %95’i ehliyetini geri teslim eder ülkede. mesela arabalar icat edildiğinde vites olayı hiç olmayabilirdi. ateşlemeyi elimizle komut vererek yapabilirdik. Ne bileyim bunun gibi şeyler olabilirdi. Vites de onlardan biri gibi düşün. Bence zaten otomatik olması gereken bir şey vites. Manueli olmamalı bile. İçten yanmalı icat edilmesin. Elektrikli ile başlasa serüven vites hiç olmazdı mesela. ha o tarz durumlar için haklısın ama vitesli araba mantıken garip geliyor bana. Benim demek istediğim başka birşey. Markete dalan bir dünya otomatik vites acemi kullanıcı var. Ben hakimiyet sağlanmadan otomatik vites aracın mayın gibi tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Yasladı gazı birde panik yaptı buyur izle filmi. Bizim alt katımızda var 90 yaşında dede otomatik araç kullanıyor. Düz olsa kullanamaz. Otomatiği de kullanmamalı. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 İlkay Başaran yazdı: Benim demek istediğim başka birşey. Markete dalan bir dünya otomatik vites acemi kullanıcı var. Ben hakimiyet sağlanmadan otomatik vites aracın mayın gibi tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Yasladı gazı birde panik yaptı buyur izle filmi. Bizim alt katımızda var 90 yaşında dede otomatik araç kullanıyor. Düz olsa kullanamaz. Otomatiği de kullanmamalı. tamam doğru ama önlemi böyle olmamalı. Markete girmek istese 2.viteste de girer. daha katısını yapalım mesela. Benzin pompası manuel olsun. Elle ayar vermedikçe benzin gelmesin. Hani sınırı yok bu işin. tek kuralı ehliyet alma yetisi yoksa alamayacak. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: tamam doğru ama önlemi böyle olmamalı. Markete girmek istese 2.viteste de girer. daha katısını yapalım mesela. Benzin pompası manuel olsun. Elle ayar vermedikçe benzin gelmesin. Hani sınırı yok bu işin. tek kuralı ehliyet alma yetisi yoksa alamayacak. Arabayı kullanacak hakimiyeti olmayan adam zaten stop ettirir manueli. Acemiye daha iyi. Ya da panik yapıp kalktı 30 metrede 60 a çıkamaz. Dediğin gibi şuan herkesi sınava sokacklar yarısının belki fazlasının ehliyeti gider. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 İlkay Başaran yazdı: Acemiye daha iyi. Ya da panik yapıp kalktı 30 metrede 60 a çıkamaz. o kişinin trafiğe çıkmaması lazım işte. Acemiliği belli düzeyde kursta atmalı. Acemiye trafiğe çıkabilirsin dedikten sonra sınır yok. 2.pilot uçağı indiremiyor mesela Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: o kişinin trafiğe çıkmaması lazım işte. Acemiliği belli düzeyde kursta atmalı. Acemiye trafiğe çıkabilirsin dedikten sonra sınır yok. 2.pilot uçağı indiremiyor mesela 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: o kişinin trafiğe çıkmaması lazım işte. Acemiliği belli düzeyde kursta atmalı. Acemiye trafiğe çıkabilirsin dedikten sonra sınır yok. 2.pilot uçağı indiremiyor mesela İkinci pilot (first officier) uçağı indiriyor. Yolculuk başlamadan önce kaptan pilot ile kalkışı ve inişi kimin yapacağını konuşurlar. Bazı pistler vardır, inmek özel deneyim ister, o tarz pistlerde ikinci pilotun uçuş saati ve tecrübesi yeterli değilse kaptan pilot iniş yapar. Bunun dışında tüm uçuşu da ikinci pilot tek başına yapabilir. İkinci pilot olmak tecrübesiz olmak demek değildir. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Öner Kurukuz yazdı: İkinci pilot (first officier) uçağı indiriyor. Yolculuk başlamadan önce kaptan pilot ile kalkışı ve inişi kimin yapacağını konuşurlar. Bazı pistler vardır, inmek özel deneyim ister, o tarz pistlerde ikinci pilotun uçuş saati ve tecrübesi yeterli değilse kaptan pilot iniş yapar. Bunun dışında tüm uçuşu da ikinci pilot tek başına yapabilir. İkinci pilot olmak tecrübesiz olmak demek değildir. örnek olarak verdik hocam ikisi de pilot sonuçta ama zor görevlerde kaptan kontrolü bırakmaz genelde. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Uçağı bende indiririm. Havada kalan uçak mı var 1 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: o kişinin trafiğe çıkmaması lazım işte. Acemiliği belli düzeyde kursta atmalı. Acemiye trafiğe çıkabilirsin dedikten sonra sınır yok. 2.pilot uçağı indiremiyor mesela Sen çok güzel söylüyorsun ve haklısın da, reele dönelim. Neticede bu bahsi geçen insanlar hali hazırda trafikteler zaten. Yeniden ehliyet sınavı diye bir şey de olmadığına göre bu iş böyle gider. Gazı freni karıştıran arabayı kaldırırken bir yerlere girer (evet manuel de girer ama durur) ve fren diye gaza basmayı sürdükdükçe ezmeye çarpmaya devam eder. Taa ki aşamayacağı bir engele takılana kadar. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Önder Özcan yazdı: Sen çok güzel söylüyorsun ve haklısın da, reele dönelim. Neticede bu bahsi geçen insanlar hali hazırda trafikteler zaten. Yeniden ehliyet sınavı diye bir şey de olmadığına göre bu iş böyle gider. Gazı freni karıştıran arabayı kaldırırken bir yerlere girer (evet manuel de girer ama durur) ve fren diye gaza basmayı sürdükdükçe ezmeye çarpmaya devam eder. Taa ki aşamayacağı bir engele takılana kadar. İyi de muavin de bilet topluyor ona bakarsan otobüsü sürmüyor Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Uçağı bende indiririm. Havada kalan uçak mı var Microsoft flight simulator de jfk hava limani 31 sol pistine rüzgarlı bir günde Boeing 747-400 indirmeyi deneyin. 👍 29 Nisan 2023 tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi Numara hatası Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Öner Kurukuz yazdı: Microsoft flight simulator de jfk hava limanina rüzgarlı bir günde Boeing 747-400 indirmeyi deneyin. 👍 7-8 sene oynadım. Online uçardım hatta. Reel hava olayları vb. Gerçek hayatta tamamen solda sıfır olur. Zamanında Uçuyorum.com da çok tartışması döndü. Pilot öldü fs oynayan adam indirebilir mi vb diye. Ils olan yerlere programlarsın belki de yine de milyonda bir belki milyarda bir. Bisiklet de 2 padalı çevir direksiyonu dengeyi kaybettiğin yere çevir bu kadar ama kullanan yok ilk binişte. Havacılıkta yüzde 99 başarı ölümdür derler. Sonuçta indiririm o net. Ölü sayısına karışmam. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Eski FSX'cilerden kim kaldı. Beyler bende bunu düşünüyorum kafamda. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-hatasiz,lansman-renkli-cam-tavan,sunroof-lu-punto-1090065326/detay Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Ali Darbaz yazdı: Eski FSX'cilerden kim kaldı. Beyler bende bunu düşünüyorum kafamda. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-hatasiz,lansman-renkli-cam-tavan,sunroof-lu-punto-1090065326/detay 777 ciydim ben. Çok severim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Önder Özcan yazdı: Sen çok güzel söylüyorsun ve haklısın da, reele dönelim. Neticede bu bahsi geçen insanlar hali hazırda trafikteler zaten. Yeniden ehliyet sınavı diye bir şey de olmadığına göre bu iş böyle gider. Gazı freni karıştıran arabayı kaldırırken bir yerlere girer (evet manuel de girer ama durur) ve fren diye gaza basmayı sürdükdükçe ezmeye çarpmaya devam eder. Taa ki aşamayacağı bir engele takılana kadar. tamam doğru abi. Buna bişe demiyorum da o acemi düz viteste sürerken fren yerine gaza bassa da aynı şey olur. Yani araba viteste halihazırda giderken panikle fren yerine gaza basabilir. Vurur bi yere. 2.viteste 80 yapıyor arabalar. Ben diyorumki acemiyi düzle başlatıp her şeyi aynı anda göstermek yerine otomatikle başlatıp vitesle uğraştırmadan daha hızlı trafiğe adaptasyon sağlanabilir. Daha sonradan direksiyon hakimiyeti olan birine vitesi göstermek daha kolay olmaz mı? Yoksa hem direksiyon hem vitesi bilmeyen birine hepsini aynı anda göstermek mi daha kolay? mesela bize heceleyerek okuma öğrettiler. Şimdi harflerle öğretiyorlar. Şimdiki daha iyi bence 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Arkadaşımda LPG li Clio 1 otomatik var satılık dosta gitmez araba çok sorun çıkartıyor. Yorum bağlantısı
Deniz Kom 29 Nisan 2023 Yazar Paylaş 29 Nisan 2023 Evren Erakçora yazdı: Direksiyon hakimiyeti yetersiz olsa da kendin yeterli sanıyorlar sıkıntı orada, gaza basıyorum gidiyor, frene basıyorum duruyor diye düşünüyor. Aslında çok daha fazla konuyu hesap etmesi gerekiyor. Sinyal vermeyi unutuyor veya bilmiyor mesela. İşte kilit nokta bu. Benim hanıma araba aramaktaki niyetim de hem direksiyon hakimiyeti kazanması hem de trafiği okumayı öğrenmesi. Piyasada kasap çok fazla. Mesela yaşadığımız kazada o tırın bana çarpacağını önceden hesaplamamış olsam en iyi ihtimalle yaralı kurtulurduk ki sol ön kapıya denk gelen dorsede kendim için öyle düşünmüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts