Deniz Kom 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar, Eşim yaşadığımız trafik kazasından sonra araba sürmeyi reddettiği ve zaten daha acemi bir sürücü olduğu için bu konudaki az da olsa tüm tecrübesi çöpe gitti diyelim. Şimdi tekrardan bu konuda heyecan yaptı ve şehir içinde kısa mesafelere gidebileceği, aynı zamanda otoban olmasa da E5 tecrübesi kazanabileceği bir acemilik arabası istiyor (yine bana masraf ve sanayi yolları çıktı ). Mevcut aracımız ona çok büyük geldiği için kullanamıyor. Satın alma sürecini aceleye getirmeyerek (planlı-plansız harcamalara fon ayırdık şu anda) bir araç alacağız, kaçarı yok. Kıssadan hisse dün akşam 200 bin lira üst limit koyarak basit bir arama yaptım. Clio 1, Peugeot 306, Civic 95 model gibi araçlar çıktı karşıma. Civic'in gerekli olması durumunda motor yaptırması çok pahalı olacağından (her ne kadar o arabayı istesem de) listeden çıkarttık. Alternatif olarak önerebileceğiniz ya da şu modeli alırsan mutlaka bu noktalara baktırmalısın diyeceğiniz bir şeyler var mıdır? Şase, motor ve şanzuman sağlam olsun, yürüyen sıkıntısız olsun yeter mantığındayım. Kapı, tavan boyasını pek önemsemiyoruz bu araçta, arabayı seversem sıfırdan toplarım o ayrı 28 Nisan 2023 tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Bu konuda DP0-AL4 şanzımanlı Fransızlarla ilgili biraz bilgi var. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 28 Nisan 2023 Yazar Paylaş 28 Nisan 2023 Tamer Topaç yazdı: Bu konuda DP0-AL4 şanzımanlı Fransızlarla ilgili biraz bilgi var. mesajınızı okuduktan sonra PSA grubu listeden çıktı Doğan Arşiray yazdı: opel corsa bence. Corsa çok düşündüm ama ütopik masraflar yapmadan yürüyebilenini bulmak biraz zor. En son 7 sene evvel ekspertiz yapıp sıkıntısız aldığımız 2002 Corsa bir araba parası daha harcatmıştı bize. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 opel parçaları daha pahalı değil ama. o halde skoda felicia filan gibi daha eski birşey bakmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Deniz Kom yazdı: mesajınızı okuduktan sonra PSA grubu listeden çıktı Renault da aynı şanzımanı kullanıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 normal arabayı kullansın artık çarpmaz. normal arabayı kullansın artık çarpmaz. her zaman söyledim yine söylüyorum manuel kullansın. O zaman acemiliği de mecburen atacaktır. 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Başlığa bakınca tüm tuşlara basılmış gibi 1 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Deniz Kom yazdı: Merhaba arkadaşlar, Eşim yaşadığımız trafik kazasından sonra araba sürmeyi reddettiği ve zaten daha acemi bir sürücü olduğu için bu konudaki az da olsa tüm tecrübesi çöpe gitti diyelim. Şimdi tekrardan bu konuda heyecan yaptı ve şehir içinde kısa mesafelere gidebileceği, aynı zamanda otoban olmasa da E5 tecrübesi kazanabileceği bir acemilik arabası istiyor (yine bana masraf ve sanayi yolları çıktı ). Mevcut aracımız ona çok büyük geldiği için kullanamıyor. Satın alma sürecini aceleye getirmeyerek (planlı-plansız harcamalara fon ayırdık şu anda) bir araç alacağız, kaçarı yok. Kıssadan hisse dün akşam 200 bin lira üst limit koyarak basit bir arama yaptım. Clio 1, Peugeot 306, Civic 95 model gibi araçlar çıktı karşıma. Civic'in gerekli olması durumunda motor yaptırması çok pahalı olacağından (her ne kadar o arabayı istesem de) listeden çıkarttık. Alternatif olarak önerebileceğiniz ya da şu modeli alırsan mutlaka bu noktalara baktırmalısın diyeceğiniz bir şeyler var mıdır? Şase, motor ve şanzuman sağlam olsun, yürüyen sıkıntısız olsun yeter mantığındayım. Kapı, tavan boyasını pek önemsemiyoruz bu araçta, arabayı seversem sıfırdan toplarım o ayrı Otomatik Renault Twingo tam bayan arabası.. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 28 Nisan 2023 Yazar Paylaş 28 Nisan 2023 Mehmet Göktürk yazdı: normal arabayı kullansın artık çarpmaz. normal arabayı kullansın artık çarpmaz. her zaman söyledim yine söylüyorum manuel kullansın. O zaman acemiliği de mecburen atacaktır. Ehliyetini manuel aldı. Kullanmak istemiyor. Manuelde acemilik atma olayı artık yok ve bence hatalı bir önerme. Bende de zamanında öyle demişlerdi, manuelde 1 kaza atlatmıştım benden kaynaklı, 1 sene elimi sürmedim sonra korkudan. Neticede gaz ve fren tepkimeleri tamamen farklı sistemler. Otomatik kullanan manuele, manuel kullanan otomatiğe ilk defa geçişte zorlanıyor. Zaten mesajı yazdığımdan beri piyasaya baktım, yok araba falan alınmaz bu şartlarda. Benden yaşça büyük arabaya adam utanmadan 250 bin istiyor (klasik markalardan da değil yanlış anlaşılmasın). Herkesin malı değerli ama piyasayı bu kadar şişirerek sadece galericiler ve noterler kazanıyor. Yazık. Borç harç yaparak i10 alalım bayiden diye baktım, yoh! fiyatları güncelliyorlar satış yapmıyorlar. Neyse, hanım benim arabayı çarparak öğrensin, daha masrafsız (en azından kaskolu, zaten sol tarafımızda değişmeyen tek şey ön çamurluk tır sağ olsun). 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Eli ayağı düzgün bunları bulabildim. Model üzerine yoğunlaşırsanız daha iyileri bulunabilir. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-emsalsiz-seker-polo-1095337219/detay https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-safak-auto-dan-ford-fiesta-flair-1.25-16v-112000-km-de-1094824808/detay Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Eşim otomatik 2006 model. c4 kullanıyor çok memnun ben hiç sevemedim arabayı ama o memnun 1 seneyi bitirmişiz, Sigorta konusunda mehmet özyürek abi sağolsun hatırlattı . hiç problem yaşamadık, yolda neyim bırakmadı yani... Colt önerebileceğim bir diğer araç hem sağlamlar hem iç hacimleri ferah 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Deniz Kom yazdı: piyasaya baktım, yok araba falan alınmaz bu şartlarda. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Şanzıman riskini göz önünde bulundurarak Megane 1 Coupe bakılabilir. Fiyatı uygun ve çok dolu araç. Ama DPO şanzıman riski maalesef ki var. PUG 206 yerine onu tercih etmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 (düzenlendi) Sahibinden.com'da bakayım dedim 200 bin tl altı otomatik ne var diye vallahi canım sıkıldı. Piyasa ne olmuş yahu. Çıkan markalar Daihatsu, Daewoo, Proton falan. Bunlara parça bulmak ayrı dert usta bulmak apayrı dert olur. Özellikle DGS ve türevleri başlangıç paketlerinde bile sunulmaya başlandıkça otomatik vites yaygınlaştı ülkemizde. Ondan öncesi çok satılan bir seçenek değildi. otomatik benzinli para vericem çok yakacak ona vereceğime manuel dizel dolu paket alırım algısı ile alakalı olabilir. O yüzden eski modellerde temiz ikinci el bulmak hep biraz zordu ama şu piyasada iyice imkansızlaşmış. 28 Nisan 2023 tarihinde Yiğit Özdemir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Albea 1.2 otomatik satılıyordu bi ara forumda Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Deniz Kom yazdı: Ehliyetini manuel aldı. Kullanmak istemiyor. Manuelde acemilik atma olayı artık yok ve bence hatalı bir önerme. Bende de zamanında öyle demişlerdi, manuelde 1 kaza atlatmıştım benden kaynaklı, 1 sene elimi sürmedim sonra korkudan. Neticede gaz ve fren tepkimeleri tamamen farklı sistemler. Otomatik kullanan manuele, manuel kullanan otomatiğe ilk defa geçişte zorlanıyor. Zaten mesajı yazdığımdan beri piyasaya baktım, yok araba falan alınmaz bu şartlarda. Benden yaşça büyük arabaya adam utanmadan 250 bin istiyor (klasik markalardan da değil yanlış anlaşılmasın). Herkesin malı değerli ama piyasayı bu kadar şişirerek sadece galericiler ve noterler kazanıyor. Yazık. Borç harç yaparak i10 alalım bayiden diye baktım, yoh! fiyatları güncelliyorlar satış yapmıyorlar. Neyse, hanım benim arabayı çarparak öğrensin, daha masrafsız (en azından kaskolu, zaten sol tarafımızda değişmeyen tek şey ön çamurluk tır sağ olsun). 1- niye çarpacak? Çarptığı arabaya yazık değil mi? 2- manuel ile otomatik aynıdır. Mesele araca hakimiyettir. Vites yüzünden değil. 3- otomatik sahte bi güven yaratır. Tehlikelidir acemi için. 3 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Hanıma Manuel ka ve corsa dan sonra otomatik colt aldım çok mutlu elleme arabamı diyor 1 Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Acemilik dediğimiz şey aslında trafiği okumayı öğrenmektir. İnsan tecrübe ettikçe trafikteki kasap profillerini öğrenip şu araba şimdi kıracak önüme, bunun duruşunda hayır yok tali yoldan atlar önüme diye trafiği okumayı öğreniyoruz. Yoksa her ikisi de manuel olsun x model araçtan inip y modele binelim yeni arabanın acemiliği de oluyor, direksiyonu ağırmış, debriyajı nerede kavriyor, aracin burnu nerede bitiyordu, donus capi nasil vb gibi. Trafiğe alışma sürecinde debriyajdı vites değişimi gibi seyler külfetli gelebilir ama trafiği alıştıktan sonra manuel araç denenebilir en azından manuele alışma süreci daha rahat olabilir. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Nisan 2023 Paylaş 28 Nisan 2023 Direksiyon hakimiyeti yetersiz olsa da kendin yeterli sanıyorlar sıkıntı orada, gaza basıyorum gidiyor, frene basıyorum duruyor diye düşünüyor. Aslında çok daha fazla konuyu hesap etmesi gerekiyor. Sinyal vermeyi unutuyor veya bilmiyor mesela. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Nisan 2023 Paylaş 29 Nisan 2023 Mehmet Göktürk yazdı: 1- niye çarpacak? Çarptığı arabaya yazık değil mi? 2- manuel ile otomatik aynıdır. Mesele araca hakimiyettir. Vites yüzünden değil. 3- otomatik sahte bi güven yaratır. Tehlikelidir acemi için. hocam genel anlamda bende manuel arabaya gerek yok. Kişi neden vitesle uğraşsın. Mesela pilot vites atıyor mu, kaptan vites atıyor mu, pc’de manuel işlemci hızı artırıyor muyuz alete git veya dur dememiz yeterli bence 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts